Batole-bordelář

14809
30.12.11 11:02

Batole-bordelář

Je možné, že naše batole dokáže takové věci? Během necelé minuty je třeba schopen zapnout naprázdno myčku, obrátit židli vzhůru nohama, přestěhovat štokrdle a hodit toaletní papír do záchodu…
Proč vždycky okamžitě najde přesně tu věc, která mu nepatří do ruky? Např. vařím a položím si na linku nůž, najednou je za mnou a už by ho měl, nebýt mého včasného zásahu, v pazourech. Miluje ovladače, telefony, zapalovače, špinavé boty. Mobil mi tuhle zvonil v kredenci, kde byl schovanej v hrnci a přiklopenej pokličkou. Klíče v koši na odpadky a odpadky zase naopak vyházené. Hračky ho nijak zvlášt´nezajímají.
Hurá, ted´se chvilku vrtá ve skříni s hračkami, že by se blýskalo na lepší časy?
A co vaše batolátka? Jsou taky tak roztomilá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
30.12.11 11:05

To přece v určitém věku dělají všechny děti… Někdo dřív, někdo později. Já tomu říkám „hloubkový průzkum“… :lol: Takže buď nad věcí a snaž se to přetrpět, prcek z toho časem vyroste… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
30.12.11 11:08

Juro, akorát je mi divné, že ho nezajímají hračky. Jedině v případě, že si tu hračku vezmu do ruky já a dělám, že mu ji rozhodně nemohu půjčit. To by se po ní potom utlouk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.12.11 11:10

To je normálka, děti zajímají přece věci, se kterými si „hraje“ maminka. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
30.12.11 11:11

Promiň, ale strašně jsem se rozesmála, neb totéž dělá moje dítě :mrgreen: Super věci jsou různé dráty, nejlépe pod proudem, koš na smetí, myčka (do té i vlezl), na svačinku je dobrá hlína z květináčů… Jsem ráda, že v tom nejsem sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.12.11 11:13

:mrgreen: šikovné batole :potlesk: A jakej bordelář i myčku ti zapne :mrgreen: Tak syn nám jednou vyhodil ovladač do koše, hledali jsme jak debilové a pak si přítel jako zpětně vybavil, že ho v koši periferním viděním zahlíd, tak jsme přehrabali popelnici a byl tam. Ještěže už nebydlíme v paneláku, celý kontejner bych nedala :mrgreen: :poblion: Pak taky vykrámoval šuplík na hrnce, vlezl do něj, zalezl dozadu, šprajcla se mu hlava a nemohl ven :mrgreen:
V jedné diskuzi jsem už popisovala, jak ráno vstal dřív, my ho nechali hrát si v ložnici a pochrupovali, páč dveře zavřený, ty neotevře a nic jinýho než hračky tam nebylo, tak co by se mohlo stát. No probudil mne hroznej smrad, všude rozpatlaný hovno, po posteli, po zemi, na tátovo noze :poblion: nechápu, že si toho nevšim, že ho roztomilé batolátko šimrá :mrgreen: Holt vytvořil a sundal si plínu, ale toho matroše co bylo, to si šetřil snad tejden. Uklízela jsem půl dne :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.12.11 11:14

No v určitém období se děti snaží napodobovat dospěláky. To je takové to období společného pečení, společného umývání nádobí, společného dávání prádla do pračky… a potom jako když utne. Dítě pak holt postoupí „na vyšší level“… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
30.12.11 11:15

Tak my jsme na tom stejně :-) jen co proskrabne očička,leti do obýváku pro ovladače,většinou je rychlejsi :-) potom nasleduje tatky mobil,který najde hned vedle a v tu ránu leti vzduchem :-) potom zmerci notas,který hodi ze stolu. Než k ni dobehnu,uteče a cestou vyhazi pár knížek z knihovnicky,které zbaví poslední strany. To vše během pár minut po probuzení :-) jsou to zlaticka :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
30.12.11 11:16

Ano, kytku vysypal dvakrát, pak jsem ji dala jinam. Taky počítač rád zapínal a vypínal, tak ten už je také na stole. pračka mi naprázdno jela dvakrát. Myčka ovšem víckrát, protože koupelnu zavírám, kdežto myčka je v kuchyni. Kabely jsou pod kobercem, ty také okusoval. Topíme krbem a ráno jsou tam vychladlé uhlíky, který pro našeho broučka představovaly vrcholný gurmánský zážitek - pěkně mu křupaly v papule a po bradě tekly černý sliny. No než ho vypustím z postýlky, musím vše zamést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
30.12.11 11:18
Gina108 píše: :mrgreen: šikovné batole :potlesk: A jakej bordelář i myčku ti zapne :mrgreen: Tak syn nám jednou vyhodil ovladač do koše, hledali jsme jak debilové a pak si přítel jako zpětně vybavil, že ho v koši periferním viděním zahlíd, tak jsme přehrabali popelnici a byl tam. Ještěže už nebydlíme v paneláku, celý kontejner bych nedala :mrgreen: :poblion: Pak taky vykrámoval šuplík na hrnce, vlezl do něj, zalezl dozadu, šprajcla se mu hlava a nemohl ven :mrgreen:
V jedné diskuzi jsem už popisovala, jak ráno vstal dřív, my ho nechali hrát si v ložnici a pochrupovali, páč dveře zavřený, ty neotevře a nic jinýho než hračky tam nebylo, tak co by se mohlo stát. No probudil mne hroznej smrad, všude rozpatlaný hovno, po posteli, po zemi, na tátovo noze :poblion: nechápu, že si toho nevšim, že ho roztomilé batolátko šimrá :mrgreen: Holt vytvořil a sundal si plínu, ale toho matroše co bylo, to si šetřil snad tejden. Uklízela jsem půl dne :pocitac:

To jsem z toho mrtvá :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
30.12.11 11:18

Jsem se dobře pobavila. Náš malej zatím leze (5,5 měs.), ale dneska už mi dokázal pomačkat tlačítka na dvd, rozebrat cédéčka, vybrat hlínu z květináče a ukouskout list u kvítka…takže začínám vše stěhovat do vyšších etáží (aspoň 30 cm nad zem). Říkám si, kam to až dotáhne, ale když čtu ostatní příspěvky, nebude výjimka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.12.11 11:19

Já si říkám, že do domácnosti s batoletem by se hodil systém kladek. A všechno vytáhnout hezky ke stropu :twisted:
Ale takový věci, jako že nejde nechat nůž na kraji linky, to mi přijde normální, občas zapomenu, naštěstí se to stalo většinou v přítomnosti muže, tak nůž odklidil z dosahu on, ale párkrát už ho taky měl v ruce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.12.11 11:19

K tomu házení věcí - pediatři říkají, že si tak batolata trénují otevření úchopu. Čili nejenom něco stisknout, ale taky je potřeba umět pustit. Takže to je taky důležitá dovednost. A není špatné naučit je trénovat si to třeba s tenisákem nebo s posilovacím gumovým kolečkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
30.12.11 11:20

Gino, s hovnem mám zatím zážitky dva - jednou si sundal plínu a rozmatlal ho po postýlce. Měl o zábavu postaráno a já pak taky - hovno bylo na prostěradle, polštářku, peřince, dečce, mřížích, kus byl na koberci, něco na naší posteli, samozřejmě on ho měl po obličeji, na oblečení, ve vlasech atd.
No a podruhé, to už byl o malinko starší, jsem se ráno vzbudila a očkem koukla, co dělá malej. ten stál v takovém přikrčeném postoji v postýlce, ruku v plíně a než jsem stačila zareagovat, tak odloup kus hovna a hodil mi ho do obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.12.11 11:21
Gladys píše:
Já si říkám, že do domácnosti s batoletem by se hodil systém kladek. A všechno vytáhnout hezky ke stropu :twisted:
Ale takový věci, jako že nejde nechat nůž na kraji linky, to mi přijde normální, občas zapomenu, naštěstí se to stalo většinou v přítomnosti muže, tak nůž odklidil z dosahu on, ale párkrát už ho taky měl v ruce :roll:

Gladys: přesně… nejvíc volného místa je doma na stropě… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí