Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kůželíná píše:
tak to jsem se zas nasmála a jsem šťastná, že mi jen žere hlínu z květináče, vyháže všchno ze skříní a vypíná a zapíná všechny spotřebiče, zatím neobjevila kouzlo hoven, toho se bojím nejvícna druhou stranu sbírá a žere drobky ze země, takže ten bordel co nadělá alespoň takto drbně vykompenzuje
Hovno je něco jako modelína, ale mnohem mnohem lepší.
eva valoi píše:
Mooch, tak to je snad ještě horší, než co máme doma my. a kolik je vaší batolecí slečně?
teď rok a čtvrt, ale hovadiny vyvádí od tý doby, co se plazí
eva valoi píše:Kůželíná píše:Hovno je něco jako modelína, ale mnohem mnohem lepší.
tak to jsem se zas nasmála a jsem šťastná, že mi jen žere hlínu z květináče, vyháže všchno ze skříní a vypíná a zapíná všechny spotřebiče, zatím neobjevila kouzlo hoven, toho se bojím nejvícna druhou stranu sbírá a žere drobky ze země, takže ten bordel co nadělá alespoň takto drbně vykompenzuje
však jo - vzhledem k výborné zpracovatelnosti lze oželet i barvu ![]()
mooch píše:eva valoi píše:však jo - vzhledem k výborné zpracovatelnosti lze oželet i barvuKůželíná píše:Hovno je něco jako modelína, ale mnohem mnohem lepší.
no, možná by s tím šel ještě udělat nějaký byznys, tož co, kdo kúpí
zbožího je dost, denně čerstvé na skladě .-)
U nás všemu dala vždy korunu moje máti, která místo aby mi pomohla, tak přišla a řekla - no jsi celý den doma a ten bordel tady, pořád neseď u PC a trošku s sebou hni. To jsem fakt už nemohla - celý den jsem za synem jen lítala, uklízela a večer to i tak u nás vypadalo jako po boji. Než jsem nakrájela maso, vyndal hrnce, šla jsem je uklidit a mezi tím vysypal párátka, na nich jsem podklouzla, u toho se mi maso připalovalo, tak jsem se mu věnovala chvíli a než jsem ho podlila, okrouhala brambory, tak vylil čaj, naházel něco do záchodu. Stále vždy napřed o několik kroků. Takže jsem nějak nestíhala uklízet přímo po něm na tož vytřít, zaméct, nakoupit. Ráno jsem si uvařila kávu a dopila ji tak v 5hod. Syn totiž v poledne spával tak 20min.
Osmanko, o několik kroků napřed, to jsi vystihla přesně. Moje batole je také vždy o několik kroků napřed. Něž oloupu cibuli, on má minimálně tři, čtyři věci vzhůru nohama.
Koukám, co všechno děti nezvládnou
Jako u nás je bordel jako v tanku na denním pořádku, jen to uklidíme, než jdeme třeba společně vysávat, tak to pak hned všechno vykramaří, čím víc věcí je roztahaných, tím líp. Vypadá to u nás jako by tam padla bomba
Ale už jsem to vzdala, to věčný lítání a uklízení, protože to bych uklízela pořád, takže máme doma standartně provozní bordel a Markétka je spokojená a já mám klid. Akorát teda když má přijít někdo na návštěvu, tak se to trochu poklidí, když to vytahá před nima, tak je mi to jedno, alespoň vidí, co umí
Hlavně tchýňka ![]()
Jo, jak tu Osmanka píše, že uklouzla na párátkách, tak u nás bylo něco podobnýho. Hrála si s hrncem co jsem jí „půjčila“, vařila si a pak si usmyslela, že do něj dá nožičku a bude tak chodit - podotýkám v jistých místech dlažba a tudíž nebezpečný. Tak jsem jí to vysvětlila, ale už jsem si nevšimla, že to nechala hned pod stupínkem od kuch. linky, kde máme naproti pračku. No vyndám prádlo s její pomocí z pračky, vezmu lavór a že to jdu pověsit. Ještě se na ni otočím a hňáp do toho blbýho hrnce. Jenže na tý deb..ní dlažbě to podjelo, ztratila jsem absolutně rovnováhu, páč mě to dooost zakočilo a ještě s tím lavorem… no nohy do luftu, padla jsem jak špalek na zadnici, na záda a ještě se řachla o hranu dveří od lednice, resp. mražáku. No myslela jsem, že je po mně. Markétka začala řvát jak blázen, protože viděla, že se mi něco stalo, já nemohla vstát a doma nikdo… no nakonec jsem se sebrala, ale řekla bych, že slabej otřes mozku tam byl, hlava mi třeštila ještě 4 dny! Od tý doby má hrnce zakázaný, dostala dětský, tak snad budou neškodný. A taky už víc čumím pod nohy ![]()
Jojo, děti jsou vždycky o krok napřed. Dneska taťka vynášel koš. Zastrčil klíč do dveří, ještě se pro něco na zlomek vteřiny otočil a malý stačil ten klíč zalomit v zámku
Už jsme mysleli že budem volat zámečníka, v horším případě hasiče (zamčení, bez šance dostat se z vlastního bytu ven). Ale dobře to dopadlo, úlomek klíče jsme ze zámku jaksi vyšťárali
Jsem ráda že už se kluci spoustu věcí odnaučili a knížku do záchodu narvali naposledy cca před rokem ![]()
Ahoj holky, my máme myčku na vypínač jak u lampy apod. Je nedosažitelná pro dítě, takže po umytí a ukončení programu, vypnu myčku tlačítkem na myčce a pak ještě přes vypínač a malá může mačkat co chce, není to pod proudem ![]()
@Kamka33 píše:
Ahoj holky, my máme myčku na vypínač jak u lampy apod. Je nedosažitelná pro dítě, takže po umytí a ukončení programu, vypnu myčku tlačítkem na myčce a pak ještě přes vypínač a malá může mačkat co chce, není to pod proudem
hm, když je myčka vypnutá, tak si jí nevšímá. pouze když je zapnutá, tak s oblibou 10 minut před koncem 2hodinovýho programu restartuje a program spustí znovu. na to mi žádný lampičkový tlačítko nepomůže ![]()
@mooch hmm tak to už je problém
Naštěstí Alí si tohle nedovoluje, asi ví, že nesmí..