Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A jinak mi přijde lepší to dítěti organizovat, tudíž naskládám myčku, on vhodí tabletku, zavře dvířka a pustí ji.
Nebo máme kávovar na kapsle, tak si přistaví židličku, zapne, vloží kapsli, udělá kafe, pak zase vypne. On je spokojenej, jakej je šikulka a aspoň trochu se toho nabaží, aniž by napáchal nějaké škody.
No jak tady čtu příspěvky, tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. Vánoce do toho, stromeček, o další zábavu jsme měli postaráno. Taky už několik dní nemohu najít druhou botičku. Tak jsem zvědavá, odkud na mě vykoukne.
Jj, tohle dělají všechny. Já už jsem vycvičená a vše si schovávám. Ke klíčům, peněžence ani k mobilu se nedostanou, nože, léky, chemikálie jsou samozřejmě taky z jejich dosahu a vše, o čem vím, že by je to mohlo zajímat, je zajištěné. Koš ukrytý v rohu za skříní. Všude dětské pojistky. Spousta blbostí je už přešla a naučili se, že tohle prostě nesmí. Ale třeba momentálně vánoční stromeček orvávají den ode dne víc, takže ten už poletí z domu a bude klid. Hlavně trpělivost a vše schovávat ![]()
eva valoi píše:
Je možné, že naše batole dokáže takové věci? Během necelé minuty je třeba schopen zapnout naprázdno myčku, obrátit židli vzhůru nohama, přestěhovat štokrdle a hodit toaletní papír do záchodu…
Proč vždycky okamžitě najde přesně tu věc, která mu nepatří do ruky? Např. vařím a položím si na linku nůž, najednou je za mnou a už by ho měl, nebýt mého včasného zásahu, v pazourech. Miluje ovladače, telefony, zapalovače, špinavé boty. Mobil mi tuhle zvonil v kredenci, kde byl schovanej v hrnci a přiklopenej pokličkou. Klíče v koši na odpadky a odpadky zase naopak vyházené. Hračky ho nijak zvlášt´nezajímají.
Hurá, ted´se chvilku vrtá ve skříni s hračkami, že by se blýskalo na lepší časy?
A co vaše batolátka? Jsou taky tak roztomilá?
Ano, to je možné ![]()
eva valoi píše:
No jak tady čtu příspěvky, tak jsem ráda, že v tom nejsem sama. Vánoce do toho, stromeček, o další zábavu jsme měli postaráno. Taky už několik dní nemohu najít druhou botičku. Tak jsem zvědavá, odkud na mě vykoukne.
Tak jestli to bude jako u nás,tak uz se nenajde ,asi jsem ji vynesla s odpadky ![]()
Já mám dítko větší, ale už týden marně hledáme víko z odpadkového koše ![]()
My zase momentálně hledáme jednu žárovečku ze stromečku, takže nám teď bohužel nesvítí ![]()
Já hledala před nějakou dobou mobil, už jsem ho odpískala, že je ztracený, že ho asi vyhodil do koše. A pak se našl v bedně, kde jsem měla schované miminí věci a kde byly taky chůvičky. To uklidil, že to tam k tomu patří, když to vypadá podobně ![]()
Normálka. Myčku mi pravidleně zapíná znovu od začátku tak 10 minut před koncem programu. Vyskládává z ní nádobí (samozřejmě špinavý) a dává do šuplíků. Vyklidí kuchyňskou linku a nacpe tam a)prázdný flašky od piva, b) panenky. Nacpe křupky do všech bot co najde. Totálně se zmaluje mojí tužkou na obočí. Kdybysme neměli černýho a hnědýho psa, tak by bylo poznat, že zmalovala i je. Pravidelně vytáčí na mým mobilu lidi, co třeba ani netušili, že mám dítě, takže se jim to pak skvěle vysvětluje. Rozšroubovala v kuchyni 2 židle. Často vyklízí svojí komodu s oblečením a místo něj tam narve všechny plíny ze zásobníku. Klíče a mobil nacházím v takových těch prostrkávacích kostkách - podotkám, že dospělý by to tam nenacpal. Umí si zapnout tablet, najet tam na youtube a pouštět si videa (já to třeba neumím). Zalije mi postel konvičkou. Vybrakuje mi pen+ženku a peníze poschovává po bytě (což nakonec není tak špatný, když třeba uklízim za postelí a najdu tam pětistovku). Dopíjí flašky od piva a vína (už je vymýváme). Rozkouše barvy na obličej a pak plive modré/zelené,…sliny. Sundavá ze sušáku právě pověšený mokrý prádlo a uklidí ho do skříně. A spooustu dalších věcí - v roce.
Příspěvek upraven 30.12.11 v 12:11
Tuhle jsem našla v krabici Lega pastiňák
Je mu 14 měsíců, máme se na co těšit.
tak to jsem se zas nasmála a jsem šťastná, že mi jen žere hlínu z květináče, vyháže všchno ze skříní a vypíná a zapíná všechny spotřebiče, zatím neobjevila kouzlo hoven, toho se bojím nejvíc
na druhou stranu sbírá a žere drobky ze země, takže ten bordel co nadělá alespoň takto drbně vykompenzuje
jé,to su ščastná,že mé dítě nevybočuje. U nás to stejné přes kopírák ![]()
Mooch, tak to je snad ještě horší, než co máme doma my. a kolik je vaší batolecí slečně?