Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Před 2 týdny jsem též dostala Erdomed 3× denně, Celý den mi z nosu tekla rýma, vykašlávala jsem hleny a pokašlávala jsem. 2 noci jsem kvůli tomu nespala a měla jsem oslabený žaludek. První večer jsem zvracela a druhý v 22,00,, o půlnoci a ve 2 ráno. bylo mi hrozně zle. Další den jsem vysadila všechny léky. 2 dny jsem brala 3× denně Hylak forte (perorální roztok), pak slané tyčinky a Colu na zklidnění žaludku a střevních cest a oboje mi pomohlo. 6.4.jsem poprvé oběbvala, v úterý a ve středu slepičí polévku a ve čtvrtek krupicovou kaši. Zítra plánuji oběd několik brambor a kuřecím masem. Vyklubal se mi horší kašel. Blanka
Ahoj, můžu se zeptat, jak dlouho je potřeba brát Erdomed? Dr mi ho předepsala pro 3 letého syna, ale nějak jsem přeslechla jestli ho brát do té doby kdy budou obtíže, nebo je potřeba ho brát po určitou dobu jako antibiotika? Poradí někdo? Děkuji.
Dobrý den
Jak dlouho užívat Erdomed? Doktorka ho dala synovi v úterý…zapomněla jsem se zeptat.
Snad poprvé v životě…
Díky
@ArumLily0 píše:
Dobrý den
Jak dlouho užívat Erdomed? Doktorka ho dala synovi v úterý…zapomněla jsem se zeptat.Snad poprvé v životě…
Díky
Dcerka erdomed uzivala vetsinou tyden. Vzdy krasne zabral. Nas pan dr.rika, ze je nejlepsi na kasel, akorat se moc nepredepisuje, protoze js na nej velky doplatek. Ale radsi bych asi pani doktorce zavolala, jak dlouho to ma synek uzivat. Hodne zdravi, at je synek brzy v cajku! ![]()
Děti ho teď taky mají, myslím, že se musí spotřebovat do 10-14 dní od naředění - většinou vybereme všechen. Pokud kašle určitě dávej dál a v pondělí si zavolej.
@ArumLily0 píše:
@Michalka80 Syn právě kašle pořád hodně…
Erdomed není proti kašli ale krom jiného má rozpouštět hleny a usnadnit dýchání. U mé maličkosti zabral dobře. Dostal jsem ho na deset dnů. ![]()
Dobrý večer,
dnes jsem byla v lékárně a byl mi doporučen erdomed, jelikož mi sedí hlen na hlasivkách - občas něco vykašlu, ale zatím to moc nepovolilo, teplotu jsem neměla, jen 36,7 naposledy
. Měla jsem to již na začátku roku a erdomed velmi pomohl. Bohužel si nepamatuji, jak jsem dávkovala. Mám 3× rozpustit sáček ve vodě a maximálně do 17h. V letáku ale nevidím, jaké mají být intervaly, zda přesně po 8h nebo od rána maximálně do těch 16-17h třeba po 6 hodinách. Když vezmu 1. dávku třeba v 5 ráno, potom v 11 a pak v 17? Nebo to mám dát, že 1. dávku v 16h, pak o půlnoci a v 8 ráno? To za mě právě ztrácí smysl s tím, že se to nemá brát v noci. Děkuji za rady, jak to správně užívat. ![]()
@Anonymní píše: Více
to není antibiotikum, prostě dle potřeby, určitě ne o půlnoci, max do 17 hodin, nebo se v noci ukašleš
Nejdéle ten poslední 16-17.
Já ho brala několikrát a měla jsem 2 dávky denně.
Ráno a pak odpoledne, na noc jsem měla spíš něco na utišení..codein nebo dithiaden, já měla ale takové kašle, že jsem z toho měla skřípnuta žebra a nemohla se hnout ![]()
@lucynka25 píše: Více
já si ho pro jistotu rovnou kašlem zlomila ![]()