Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chtela bych cca po 10 letech vysadit antikocepci. Nw kvuli tomu ze chci miminko ale chci prestat brat to svinstvo.
Jak to prosim jste mela s menatruaci? Cetla jsem ze telu to trosku trva.
A ano urcite si dat pozor abych neotehotnela. Dekuji🍀.
Ne, mému tělu to netrvalo, vše naskočilo okamžitě tak, jak mělo.
První MS byla ještě dle prášků a další už tak jako v 15ti když jsem jí začala brát takže co tři týdny, týden ms. Ještěže jsem do dvou měsíců otěhotněla nebo by mě šlehlo… ![]()
@Martha03 píše:
První MS byla ještě dle prášků a další už tak jako v 15ti když jsem jí začala brát takže co tři týdny, týden ms. Ještěže jsem do dvou měsíců otěhotněla nebo by mě šlehlo…
No ja mam s pritelem v planu pouzivat kondomy ale też se bojim abych do toho nevletela
.
@Dominika1555 píše:
Ahoj chtela bych cca po 10 letech vysadit antikocepci. Nw kvuli tomu ze chci miminko ale chci prestat brat to svinstvo.
Jak to prosim jste mela s menatruaci? Cetla jsem ze telu to trosku trva.
A ano urcite si dat pozor abych neotehotnela. Dekuji🍀.
menstruace mi přišla přesně po 28 dnech, opakovaně, svinstvo to není, to je jen nepochopení toho, že je to lék, jako každý jiný a jako každý jiný má nežádoucí účinky, a ti kterým to nevyhovuje řvou o dost více, než ti, kteří nemají žádný problém
neexistuje žádný vědecky podložený důvod, abys vysazovala HA, když nepociťuješ nějaké negativní účinky, nekouříš a nejsi obézní
riziko trombózy u nekuřaček není u žen, co nemají Leidenskou mutaci, vyšší, než u žen, které jsou těhotné, větší rizikový faktor je sedavé zaměstnání, nebo dálkový let
@annlady píše:
menstruace mi přišla přesně po 28 dnech, opakovaně, svinstvo to není, to je jen nepochopení toho, že je to lék, jako každý jiný a jako každý jiný má nežádoucí účinky, a ti kterým to nevyhovuje řvou o dost více, než ti, kteří nemají žádný problém
neexistuje žádný vědecky podložený důvod, abys vysazovala HA, když nepociťuješ nějaké negativní účinky, nekouříš a nejsi obézní
riziko trombózy u nekuřaček není u žen, co nemají Leidenskou mutaci, vyšší, než u žen, které jsou těhotné, větší rizikový faktor je sedavé zaměstnání, nebo dálkový let
Ja rozumim pani co napsala. Sama beru prasky svoje ktere musim brat mvuli zdravi.
A chtela jsem uz predtim prestat brat. Proto se ptam kdo I jaka pani mela zkusenosti po tom jak prestala brat antikocepci😊.
@Dominika1555 tak já se nebála, já to plánovala… já kondomům nevěřím a jsou mi nepříjemné. Za mě HA antina top top jen snižuje chuť na sex jen co je pravda. Po porodech jsem šla do tělíska a je to o 100 pro lepší.
@Martha03 píše:
@Dominika1555 tak já se nebála, já to plánovala… já kondomům nevěřím a jsou mi nepříjemné. Za mě HA antina top top jen snižuje chuť na sex jen co je pravda. Po porodech jsem šla do tělíska a je to o 100 pro lepší.
No też jsem zkousela kondomy a je to o hovn*. Ale furt lepsi nez mit brisko ne? A jak bude tak bude my s pritelem uz jsme o tom nejka mluvili.
Tez jsem cetla że je vetsi chut na sex beż antikocepce kdyz ji clovek nebere😊 😊.
@Dominika1555 píše:
No też jsem zkousela kondomy a je to o hovn*. Ale furt lepsi nez mit brisko ne? A jak bude tak bude my s pritelem uz jsme o tom nejka mluvili.
Tez jsem cetla że je vetsi chut na sex beż antikocepce kdyz ji clovek nebere😊 😊.
Tak samozřejmě nějak se chránit je nutné, pokud člověk nechce být rodič… Někomu to chuť nemění, někomu výrazně. Každopádně když vysadíš tak naskočí klasický cyklus, kde minimálně kolem ovulace chuť je a to je chvíle, kdy je třeba se opravdu důsledně chránit. Pokud nechceš brát hormony, tak nic jiného než kondom vám nezbývá ![]()