Vysazení Ecobec

Anonymní
24.9.24 19:00

Vysazení Ecobec

Dobry vecer, chtela bych se zeptat. Beru cca od brezna nejake tabletky na roztazeni prudusek + inhalacni kortikoidy Ecobec. Mela jsem nejake plicni problemy, byla jsem dusna a mela hrozne spiro, nakonec se po CT ukazalo, ze to bylo od patere. Doktorky jsem se ptala na vysazeni tech leku, kdyz mi teda nic nenasli a rekla, ze je mam nadale brat. Minuly tyden jsem mela nejakou chripku, silene me dusilo a skrabalo v krku a prestala jsem ten Ecobec brat, protoze z nej jsem se rozkaslala jeste vice. Proste jsem si ho jedno rano nestrikla a uz to je 3 nebo 4 den bez nej. Nevidim proste duvod, kdyz mi na CT nic nenasli, abych si pul roku zbytecne strikala do plic kortikoidy - vsichni vime, co to je za svinstvo :oops: a doktori se vam samozrejme snazi nacpat jen na vse leky a berte je i kdyz je nepotrebujete ze.. takze jsem asi ty 3-4 dny bez nich, akorat jsem teda blba a nic si nepozjistovala, ze se to ma vysazovat postupne a ne najednou. Achjo. Ted uz to asi nema smysl si vzit a brat treba obden ze? Vim, ze se nema nic bez porady s lekarem vysazovat, ale fakt jsem z tech kortikoidu zoufala, mam strasne afty v puse, stipou me rty, mam silene akne, hrozne deprese a zmeny nalad z minuty na minutu :,(
Tak se chci zeptat, je mozne, ze mi to jeste neco udela, to vysazeni? Ze se to nejak projevi a prihodi se mi neco? Kdyz na to telo bylo pul roku zvykle? Je tu nekdo, kdo ma zkusenosti s vysazenim inhalacnich kortikoidu a popripade, co vam to delalo, kdyz jste vysadili? Dekuji za opoved a hezky vecer :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6033
24.9.24 19:18

@Doctus
Snad jsem ten nick napsala správně… Tohle je pro pana doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9738
24.9.24 20:08

I kdyby se jednalo o asthma, tak inhalační kortikoidy se mohou vysadit i ze dne na den. Efekt doznívá ještě po nějakou dobu.

Pneumolog to hodnotil jak? Asthma? CHOPN? ACOS? Jaké přesně jste měla léky? :think:

Popisované vedlejší účinky snad ani nemohou být, pokud aplikace byla řádná a vyplachovala jste si dutinu ústní (ev. v kombinaci s čištěním zubů). To byste musela mít dlouhodobě extrémní dávky inhalačních kortikoidů, což snad nikdo z lékařů nepředepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
24.9.24 20:49

@Doctus podle CT vysetreni, na kterem se nic nenaslo, mi sdelili, ze se jedna o blokadu zeber a poslali me na fyzioterapii.
Dalsi leky jsem mela Montelukast a Desloratadin (ted presne nevim, jestli to mam dobre napsano) a ty stale beru, jen ten Ecobec jsem vysadila.
Po uzivani jsem vzdy cistila zuby - jak rano tak vecer, tak opravdu nevim, jestli to bylo z toho nebo ne. Jinak moc dekuji za odpoved:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9738
24.9.24 21:05

@tereza248
Spirometrii dělali? Byl proveden i bronchodilatační nebo bronchokonstrikční test? Závěr od pneumologa byl jaký? Většinou se CT hrudníku nedělá, něco tedy muselo vést k této indikaci.

Jakou sílu Ecobecu jste měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast