Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím ženy,
nenašla jsem podobnou diskuzi tak zakládám.
Od prosince beru ELICA 10mg na panické stavy a úzkosti. zhruba před dvěma týdny jsem si řekla že dost, že prostě na tomhle nebudu závislá a zvladnu to sama - mimoděk se za dva měsíce stěhuji do zahraničí. A myslím si, že mi uplně nesedla - nechutně jsem přibrala, boleli mě klouby na rukách a začala jsem mít rozšířené zornice, jednu víc druhou méně, potila jsem se v noci tak že jsem si musela jít vyměnit triko, měla jsem neskutečně svíravé pocity v krku…
Vysazuju zhruba dva týdny, nejdřívě jsem si brala pilulku ob den, pak ob dva a ted teda tenhle týden už je neberu vůbec. Psychicky je mi teda pořád fajn
Ale minuly tyden mě zase bolel teda ramenní kloub že jsem s nim nehla a ted je mi teda příšerně - ve smyslu že se cítím jak opilá. Jsem malatná, jak kdybych byla mimo sebe, mam neskutečně unavený oči, jen bych je zavřela a usla… V noci mam koma. Snažím se soustředit, nejde to, už i v práci na mě poznali ze kdyby me neznali, přilo by jim že jsem si něco šlehla nebo jsem totálně na mol… ![]()
Je mi teda 28… měla jste některá z Vás podobné stavy? Jakože jsem z toho lehce v rozpacích - čekala jsem spíš deprese, byla jsem fakt emočně uplně vystřelená na Měsíc že se s tím porvu jak lev… ale tohle jsem nečekala. (MRI a EEG mozku jsem měla v prosinci takže nepředpokládám jiný problém…)
Díky moc ![]()
Ja teda nejsem Dr, ale pripada mi to kratka doba na dobu uzivani a i celkem rychle vysazeni. Ja mela panickou ataku a Eliceu brala rok a pul, pak jsem nadhodila doktorce, ze jestli bychom nemohly zkusit vysadit a to postupne trvalo skoro tri mesice. Uz to jsou dva roky a jsem ok. Zkus se poradit primo s Dr.
@mehaaja chápu. Já se jich potřebuju „zbavit“, protože odlétam do států na dobu neurčitou a tam chci co nejméne chodit k lékařům (už tak se lečím na štítnou žlázu). A řekla jsem si, že to proste zvládnu. Spíš jsem čekala psychicke stavy zhoršení a ne fyzické. Já sem potřebovala chvilku berličku, než se dám dohromady protože ty stavy byly šílený… jak asi sama víte, co panicka ataka umí. Ale už mi zase přišel nával energie, že budu silná pro všechny a hlavně sama pro sebe… Snad to brzo odezní, fakt nevím co by to mohlo bejt jinýho…
Je to jistě syndrom z vysazení….
Mrkni třeba sem
https://asklepionkamyk.cz/…riznaky.html
To jsem ráda, že někdo také vysadil. Já ji vysadila že dne na den. Doktorce jsem to neřekla. Přibrala jsem skoro 25kg za rok co ji beru. Nešlo to vůbec dolů, tak jsem řekla dost a vysadila. Je to skoro měsíc a já nám uvnitř pocit, že bouchnu. Buď mám záchvaty smíchu, že vypadám jak blázen nebo a to z 80% mám uvnitř sebe strašně vztek. Jsem strašně vztekla a nevím si s tím vůbec rady. Brát ji opět, nechci. Vůbec nevím jak se srovnat. Výročí mě úplná maličkost. Mě samotnou to vše, ale nejde to vůbec ovládat. Máte někdo prosím takovou zkušenost a hlavně, jak z toho ven? Znovu ki ale nechci.
Ahoj lidi jsem tady nová tak nevím jak to chodí ale chtěla jsem se jenom zeptat beru elice u pět dní je mi po ní strašně špatně od žaludku nepočínají mě boleji kosti klouby nejsem schopná nic dělat a chtěla bych se jí zbavit. Má někdo nějaký taky zkušenosti když ji bral takhle krátkou dobu.