Výše RP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32890
19.6.14 14:34

@Anna 18 na sociálce (úřad státní sociální podpory), tam ti řeknou co potřebuješ a dají formuláře. Zařizuje se to až po porodu, s rodným listem dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.15 08:25

Holky, prosím vás…na první dítě jsem měla normálně PPM a rodičák 7600,– Kč do třech let věku dítěte. Ale otěhotněla jsem před koncem první mateřské, jen mi to nevyšlo tak jak mělo, a tímpádem jsem neměla nárok na PPM a prý pouze 4-letou variantu. Byla jsem chvíli na pracáku. Chtěla jsem to přes přítele, který je OSVČ, ale prý si neplatil jakési nepovinné zálohy čí co, tak nám žádost o volbě délky zamítli. Nicméně mi stejně již dvakrát na účet přišlo 7600,–Kč. :think: počítalajsem s nějakýma 4-5 tisicama..po přepočtu. :nevim:
Tak se prve chci zeptat, jestli nevíte, jak to teda je. Nechci hned volat na úřed a pídit se po tom :roll: jestli se spletli, tak příjemně, takhle mi to samože víc vyhovuje a radši bych tu tříletou variantu :mrgreen: děkuji

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
17.2.15 08:26

Máš 4 letou variantu. Tzn. 10× 7600 a pote 3800.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.4.15 17:37

Kocky, malej je 11/2014. na rp nastupuju v kvetnu. Asi mi nikdo nerekne, zda dat do zari nebo do listopadu, ze? jestli mi ho vezmou ve skolce dva mes.driv nez bude mit tri roky… jak byste to nastavily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.4.15 17:47
@dani24687 píše:
Kocky, malej je 11/2014. na rp nastupuju v kvetnu. Asi mi nikdo nerekne, zda dat do zari nebo do listopadu, ze? jestli mi ho vezmou ve skolce dva mes.driv nez bude mit tri roky… jak byste to nastavily?

radši bych dala do listopadu. nebo já za sebe i do prosince, ať mu dáš měsíc na zajetí, aby nemusel od začátku od rána do večera.. však při pobírání RP můžeš do práce, pokud by ti ho vzali od září, můžeš klidně nastoupit, a brát RP i plat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.4.15 17:48

Já mám 10/2014 a nastavila jsem si to do konce srpna. Nic nevymyslíš, buď to riskneš a školka vyjde nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16173
7.4.15 17:54

@dani24687
Pokud neplánuješ další dítě, tak je to jedno, o RP nepřijdeš ani v případě práce, ani v případě školky (už mu budou víc než 2), tak bych si to radši roztáhla klidně do pololetí, ať nemusíš řešit stres z toho, že nemáš hlídání, nemůžeš do práce, a nemáš prostředky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.15 18:10

@dani24687 Rodičovský přísěvek si můžeš v průběhu měnit. Nemusíš se rozhodnout hned. Já jsem si jeho výši měnila již 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
7.4.15 18:39
@slavuska1 píše:
radši bych dala do listopadu. nebo já za sebe i do prosince, ať mu dáš měsíc na zajetí, aby nemusel od začátku od rána do večera.. však při pobírání RP můžeš do práce, pokud by ti ho vzali od září, můžeš klidně nastoupit, a brát RP i plat

Ovšem tohle nezáleží na rodičovském příspěvku, ale na tom, zda by zaměstnavatel souhlasil s neplaceným volnem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.4.15 20:48

Holky, diky. @mončičák 1 to je fakt :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
8.4.15 07:36

Chci se zeptat…mam nastavenou vyši RD 8000,– takže cca do 2 a3/4 věku dítěte…když si pak snížím dávky na jak dlouho si můžu natáhnout status RD..jde mi o to, že jsem přišla v průběhu mateřské o práci(zrušili prac. místo)…takže chceme po 1.dítěti druhé, ale tak aby byli cca 3,5let od sebe..takže mě napadlo, že si pak necham vyplácet třeba jen symbolicky 1000,. tak at si natáhnu 1. RD na co nejdýl, mezitím budu brigádničit…a pak druhé děťátko…jde mi o to abych nepřišla o možnost zvolit si variantu a výši dávek u druhého dítěte (což by navazováním 1. a 2. šlo ne?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 08:26

@kavulenka Mám podobný případ. Během těhotenství jsem dostala výpověď. Délku rodičovského příspěvku jsem si mohla zvolit, byla mi i u prvního vyplácena mateřská, protože jsem splnila ochrannou dobu. Ale teď čekám druhé dítě. I když navazuji, délku už si zvolit nemůžu. Ani nemám možnost na druhé dítě pobírat mateřskou. Ode dne narození druhého dítěte mi bude vyplácen rodičovský příspěvek. Délku si můžu volit přes manžela. Co se týče výše, tak jsem si chtěla vybrat celých 220.000 Kč na první dítě. Úřednice mi sdělila, že minimální částka není daná. Tak jsem si pro poslední měsíc zvolila 200 Kč. A vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
8.4.15 10:37

@kavulenka Můžeš to natáhnout maximálně do 4 let věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
8.4.15 10:40
@mončičák 1 píše:
@kavulenka I když navazuji, délku už si zvolit nemůžu. Ani nemám možnost na druhé dítě pobírat mateřskou. Ode dne narození druhého dítěte mi bude vyplácen rodičovský příspěvek. Délku si můžu volit přes manžela. Co se týče výše, tak jsem si chtěla vybrat celých 220.000 Kč na první dítě. Úřednice mi sdělila, že minimální částka není daná. Tak jsem si pro poslední měsíc zvolila 200 Kč. A vše v pořádku.

To je špatně, pokud rodičákem navazuješ, tak si sama můžeš volit až do 7600,–
A jinak minimální částka daná je a je to 50,– měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 10:49

@j.a.n.i1 Na úřadě mi sdělili, že možnost volby nemám i když navazuji. Jediná moje možnost je, volit přes manžela. Teď jsem si dala aspoň tu maximalní výši RP, abych si stihla vše vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat