Výše RP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
7.9.10 19:28

výše RP

Ahoj nevíte někdo jak je to s mateřskou nebo RP. v únoru mi skončila 3 letá na syna a v lednu 2011 mám termín porodu, nemohu se nikde dopídit jakou budu mít mateřskou…vím že 4 roky ale kolik nevím páč to mění a já v tom mam guláš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1008
7.9.10 19:34

Pokud budeš mít 4letou variantu (jako já - bohužel), tak budeš brát po celé čtyři roky 4500,–Kč, ale ještě to neschválili, ovšem vypadá to, že schválí…Kurvy…Teď mám na první dítě taky 4 letou (neměla jsem nárok na PPM, jakožto studentka) a bylo to tak, že do 21 měsíců jsem brala 7600,–Kč a od 22 měsíců do čtyř let 3800,–Kč, ale vzhledem k tomu, že druhé dítě se narodí když bude staršímu 2 roky a 7 měsíců, přijdu o dost peněz…Fakt jsem tenhle nesmysl nepochopila..Teda myslím, že si každý nemůže zvolit tříletou variantu…vždy jsem chtěla děti po sobě, takže bych si logicky čtyřletou nikdy nevybrala… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
7.9.10 19:35

7600,– do 21 měsíců dítěte a 3800,– po zbytek doby - do 4 let věku - zatím snad platí toto, pokud to ZASE nezmění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
7.9.10 19:40

ahoj.
Od dubna 2011 se to má měnit..a vypadá to,že to projde.Na 4 leté variantě to bude po celou dobu 4500 kč.Jinak to bude jakoby pro všechny stejné (at půjdeš na 2 ,3 nebo 4 roky)..nikdo nedostane víc než 220 000 kč. :think:

• Citovat
  • Upravit
101542
7.9.10 21:05

Mě se na první pohled ta změna líbí, uvidíme jestli v tom nebude zakopaný nějaký pes.
Každopádně myšlenka aby se při všech variantách vyplácelo stejně mi přijde správná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
7.9.10 21:25

Holky a myslite, ze se budou menit rodicaky zpetne? Nebo takhle budou az ty novy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
7.9.10 21:30

Jj, říkali, že budou měnit RP i zpětně, tzn. maminky které již RP pobírají budou moci změnit délku a výši od července 2010. Celkově dostaneme RP ve výši 216 tis. a to při jakékoliv délce čerpáni RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
7.9.10 21:34

2011 ne? A to se bude moct zmenit i kdyz mam narok jenom na 4letou? Jezis to bude zase bordel, jak to budou dopocitavat, kolik kdo uz dostal a kolik jeste dostat ma. I kdyz vlastne se rodicak zkrat sam, pac pak uz ke konci nebudou platit, pac bude docerpano tech 200 tisic. to muzou dat 200 tisic porodny a dal uz se nestarat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101542
7.9.10 22:41

Jojo 2011… S tím přepočtem už již běžících rodičáků jsem na to fakt zvědavá, protože třeba u 4 leté varianty, kde by bylo dítku právě těch 21 měsíců by to znamenalo buď zkrácení do necelých 3 let (33 měsíců) při zachování částky 3800,– nebo do 4 let při částce cca 1700,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
8.9.10 07:52
IMI píše:
2011 ne? A to se bude moct zmenit i kdyz mam narok jenom na 4letou? Jezis to bude zase bordel, jak to budou dopocitavat, kolik kdo uz dostal a kolik jeste dostat ma. I kdyz vlastne se rodicak zkrat sam, pac pak uz ke konci nebudou platit, pac bude docerpano tech 200 tisic. to muzou dat 200 tisic porodny a dal uz se nestarat :mrgreen:

Omlouvám se za chybu, samozřejmě to bude od roku 2011 a ne 2010 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
8.9.10 07:56

Posílám odkaz na chat s názvem Změny v rodičovském příspěvku z pořadu Sama doma, kde se toto téma řešilo v pondělí, tak koukněte, jsou tam zodpovězeny zajímavé dotazy.
 http://www.ceskatelevize.cz/…a/chat/2372/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101542
8.9.10 08:09

Díky za odkaz, ale mám pocit, že tam paní Vichnarová místy odpovídá pěkně blbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
8.9.10 08:46

Mně se tyhle změny už netýkají, ale docela by mně zajímala jedna věc.
Dejte tomu, že ženská porodí, bude brát mateřskou a třeba půl roku po porodu zjistí, že je znova těhotná. Takže si může vybrat, že chce rodičák jenom na 9 měsíců (než nastoupí znova na mateřskou) a za tu dobu dostane celých těch 220 tisíc? To by byl docela vejvar, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101542
8.9.10 09:04

No, upřímně řečeno, mě by to přišlo spravedlivé, pokud by se nějak ošetřilo, aby tohle nešlo u těch co nepracují a mají plození dětí jako zaměstnání…
U „standardní“ rodiny, kde oba pracují bych byla pro.
Ale v návrhu to není, je tam, že maximální částka za měsíc je 11500,– (když na to máš plat) a tak by tvá hypotetická maminka dostala 103 500,– a zbytek by propadl. Ta částka 216 000,– má platit jen pokud se rodičák předčasně neruší, ať už z důvodu nástupu dítka do školky / jestlí nebo další mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
8.9.10 09:31
j.a.n.i1 píše:
No, upřímně řečeno, mě by to přišlo spravedlivé, pokud by se nějak ošetřilo, aby tohle nešlo u těch co nepracují a mají plození dětí jako zaměstnání…
U „standardní“ rodiny, kde oba pracují bych byla pro.
Ale v návrhu to není, je tam, že maximální částka za měsíc je 11500,– (když na to máš plat) a tak by tvá hypotetická maminka dostala 103 500,– a zbytek by propadl. Ta částka 216 000,– má platit jen pokud se rodičák předčasně neruší, ať už z důvodu nástupu dítka do školky / jestlí nebo další mateřskou.

Tak to potom jo, jestli je strop těch 11,5 tis. Jsem si právě říkala, aby někdo neporodil v rozmezí tří let tři děti a nedostal přes 600 tis. :lol:
Ale stejně v tom bude šílenej chaos. Teď jsem zrovna koukala na odkaz, co byl tady v jiný diskusi a tam psali, že ten, kdo už teď je na rodičáku a ty peníze vyčerpá dřív, že bude nejspíš několik měsíců bez peněz. :cert: Protože třeba ty, co maj čtyřletý rodiák, vyčerpají těch 216000 o několik měsíců dřív, než jim ten rodičák skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat