Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Nedávno jsme prodělali zánět ledvin. A příští týden jsme poslání na vyšetření ledvin. Chtěla jsem se zeptat jak to probíhá. Můžete být u toho a jak jí udrží? Prý vkuli tomu, aby vyloučili reflux a nebo naopak potvrdili. Mám z toho strach..jaká je pravděpodobnost, že je to reflux..dá se to předem nějak určit? Děkuju za zkušenosti.
@kudrnka89 mikce je čůrání
má to být vyšetření s izotopy nebo cytoskopie?
@Tiger-lily Tak ta cytoskopie. Budou ji davat do mocovych cest nejakou latku.
@kudrnka89 Co já vím, tak u nás v nemocnici si na cytoskopii brali děti pryč - na sál, je to vyšetření v anestezii. Pokud budou dávat „látku“, jde asi o ty izotopy, tam je to vyšetření jen s oblbováky, u větších dětí i bez nich a tam jsou rodiče s dítětem. Jen leží na stole a snímají průtoky.
Pravděpodobnost ti nikdo neřekne… Uvidíte, no…
Jinak je tomu vyšetření říkají běžně „mikční“… Mladší prcek na něm byl a teda byl to „zážitek“, cévkou zavádí kontrastní látku do močovýho měchýře a sledujou, jestli reflux je nebo není, může být pasivní, nebo aktivní (u něj se vrací moč jen při čůrání, takže je fajn, aby se prcek vyčůral… To se u mrňouse nepovedlo..,
)
@Tiger-lily Jj..omluvam se..pravda tak tedy ty izotopy. Maly je 21mesicu..takze nejspis tam budu moct byt sni. Dekuju
@Tiger-lily píše:
@kudrnka89 Co já vím, tak u nás v nemocnici si na cytoskopii brali děti pryč - na sál, je to vyšetření v anestezii. Pokud budou dávat „látku“, jde asi o ty izotopy, tam je to vyšetření jen s oblbováky, u větších dětí i bez nich a tam jsou rodiče s dítětem. Jen leží na stole a snímají průtoky.
Tohle je něco jinýho…
U tohohle vyšetření je právě potřeba, aby prcek spolupracoval ideálně… ![]()
@kudrnka89 - mala na tom byla před třemi týdny. Byly ji skoro tři měsíce. U vyšetření jsem byla přítomna. Trvalo to tak 20min. Mala to zvládla úplně v pohodě, doktor byl úžasný. Reflux se ji nepotvrdil.
U holek je to jednodušší než u kluků…
u našeho prcka se jim napoprvé nepodařilo zavést cévku, tak to byl boj
Od té doby má hysteráky u doktorů… ![]()
Mala na tom byla v lednu, den jsme si polezely v nemocnici, u zakroku jsem byt nesmela, odvezly si malou a do 15 min jsem ji mela zase u sebe..je pravda, ze dva dny nebo 3 ela smradlavou stolicku a byla protivna..pry to po te narkoze byva ![]()
Snad to bude vporadku. Mam strach, ze zjisti reflux, ale i stim musime pocitat.