Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, já už nevím co dělat. Syn 1,5 roku dostal v listopadu 2013 antibiotika na virózu, kdy měl teploty a vysoké CRP (kolem 70-ti).Teď 14 února mu zase vyletěly horečky měl 38,2-38,6 a trochu pokašlával a měl zadní rýmu, tak vyfasoval opět atb. augmentin (CRP 34).I po dobrání atb. měl trošku zvýšenou teplotu do těch 37,5.Pak byl týden klid a pak zase zvýšená 37,5.Tak jsem vyrazila k dětské. Dělala mu crp a bylo v pohodě. Před 3 dny jsem tam nesla moč a teprve dneska jim přišly výsledky a má v moči ecoli, takže opět atb.
sumetrolin. Teď je i trošinku nachlazený. Je to normální postup u dr.,že nám rve zase atb.?Neměla by se udělat ještě nějaká jiná vyšetření, proč se to pořád takhle děje. Má rok a půl a to už jsou jeho pátá atb.Bere imunoglukan, probiotika, jí zdravě a furt je nahromadě. Nejhorším strašákem jsem pro mně ty atb.
Ahoj, ja tady tento tyden zakladala velmi podobnou diskuzi https://www.emimino.cz/…rtak-183716/ jen synovi uz je 11, ale padlo tam par dobrych rad, treba bude neco pouzitelne i pro vas…
No asi je potřeba to přeléčit, ne? Já tě uklidním, malá loni v tom samém věku taky samý antibiotika, letos už nic. Asi se musela trochu promořit, či co..
Dcera měla od půl roku do roka 4× hnisavé záněty středního ucha. Pokaždé ATB
což vlastně není vůbec řešení do budoucna, jen se tím vyřeší aktuální problém. Tak jsem si našla homeopatku a od září do března ani nudle!!! Teď jsem byly na poslední dávce Hexy a do dvou dnů rýma jako blázen a kašel. A doktorka mi tvrdí, že to mít spojitost nemůže
Btw. ty záněty středního ucha začaly po třetí dávce Hexy.
Já bych asi zkusila najít jinou dr., která nepíše atb na všechno. Já teda na teplotu, rýmu a pokašlávání atb nedávám, to by je syn měl furt.
Myslím, že jsou případy, kdy to na atb je (jako záněty uší, nepřecházející těžký kašel a další horší nemoci), ale není to nutné na každou delší rýmu.
Ty atb pak oslabují imunitu a dítě chytne něco dalšího a tak to jde pořád dál.
@Zuziky děkuji,pročtu si to
sibyla0 no právě já tak trochu potřebuju i uklidnit.Je mi jasné, že se to přeléčit musí, nenechám ho bez léčby. ale jde mi o to, jestli si nemám třeba říct o nějaké krevní testy, že má v těle něco, co ten neustálý bordel způsobuje. Jako mimčo měl zvětšenou ledvinovou pánvičku a na kontrolu máme jít v srpnu 2014.Ve zprávě z nefrologie dr. uvedla, že to vypadá v pořádku, ale jelikož pacient nespolupracoval
,tak si není jistá a máme přijít na kontrolu za rok, což je ten srpen. Už mám bobana, jestli se mu ta pánvička třeba nemohla nějak zhoršit a proto ten zánět.
@AnastazieB já jsem s tou naší dr. vcelku spokojená. Dcerka je taky dost často a hodně nemocná a pokud nemá vysoké crp.,tak atb. nedá. Malý měl těch 70 a pak 34 tak to zas není až tak nízké. Oni oba když jsou nachlazení, tak to přejde do takového šíleného stádia, že vesměs končí na ventolinu.
@andreiika píše:
Dcera měla od půl roku do roka 4× hnisavé záněty středního ucha. Pokaždé ATB![]()
což vlastně není vůbec řešení do budoucna, jen se tím vyřeší aktuální problém. Tak jsem si našla homeopatku a od září do března ani nudle!!! Teď jsem byly na poslední dávce Hexy a do dvou dnů rýma jako blázen a kašel. A doktorka mi tvrdí, že to mít spojitost nemůže
![]()
Btw. ty záněty středního ucha začaly po třetí dávce Hexy.
Jo ta poslední dávka hexy nám byla taky osudná
V noci zvracel (říkala jsem to sestřičce) a ta mi tvrdila, že z hexy to mít nemůže, že řádí virózy. No a do 2 týdnů jsme skončili na atb.,kdy měl to crp 34 a tuberácký kašel a nudle až u kolen
Homeopatku jsme měli u dcery a ta akorát zhrábla prachy, dala nám 2 homeopatika, které ji teda nezabraly a když jsem ji naposledy psala maila, tak už mi neodpověděla. ![]()
No, dcera mela e.coli v moci taky a kdyz bylo CRP negativni a jine problemy nemela, dr. ji atb nepsala, jen s tim, at ji hlidam, kdyby cokoliv, hned prijdu a za 14 dni kontrola moci. A to mela v anamneze zanet ledvin, kdy byla hospitalizovana s identickou koncentraci e.coli, jako ji nasli pote. Ale pry dokud nejsou jine potize, na atb to neni a vyckame. A svete div se, za 14 dni byla ta moc cista, telo se s tim nejak porvalo samo.
Pokud to teda spravne chapu a nejdriv mel ty teploty a zanety, na ktere mel atb, a nyni ma jenom pozitivni moc, CRP negativni a jine potize nejsou?
@bronvinek píše:
Jo ta poslední dávka hexy nám byla taky osudnáV noci zvracel (říkala jsem to sestřičce) a ta mi tvrdila, že z hexy to mít nemůže, že řádí virózy. No a do 2 týdnů jsme skončili na atb.,kdy měl to crp 34 a tuberácký kašel a nudle až u kolen
Homeopatku jsme měli u dcery a ta akorát zhrábla prachy, dala nám 2 homeopatika, které ji teda nezabraly a když jsem ji naposledy psala maila, tak už mi neodpověděla.
Rýmu má už týden, děsíme se těch uší, ale zatím dobrý. Tak doufám, že to imunita zvládne. A to mi doktorka hned k tý Hexe chtěla narvat Priorix
Každopádně já s touhle homeo „spolupracuju“ od září - dcera do té doby půl roku 4× hnisavé záněty středního ucha, od podání homeo ani ťuk. Starší měla 2× do roka spálovou angínu, rýmy, kašle, teploty a od té doby 1× kašlala. Dokonce se jí snížilo i ASLO (nějaký streptokokový marker v krvi), které měla v září na hodnotě 500 a teď po půl roce má 200, což je už bráno jako ok. Takže u mě spokojenost. Kdyžtak můžu dát kontakt.
@ugluk píše:
No, dcera mela e.coli v moci taky a kdyz bylo CRP negativni a jine problemy nemela, dr. ji atb nepsala, jen s tim, at ji hlidam, kdyby cokoliv, hned prijdu a za 14 dni kontrola moci. A to mela v anamneze zanet ledvin, kdy byla hospitalizovana s identickou koncentraci e.coli, jako ji nasli pote. Ale pry dokud nejsou jine potize, na atb to neni a vyckame. A svete div se, za 14 dni byla ta moc cista, telo se s tim nejak porvalo samo.
Pokud to teda spravne chapu a nejdriv mel ty teploty a zanety, na ktere mel atb, a nyni ma jenom pozitivni moc, CRP negativni a jine potize nejsou?
ano nejdřív měl vždycky teploty a pak mu propukla nějaká viróza. Teď taky. Zvýšená teplota, crp měl 5 po 4 dnech, co mu dělala to crp jsem tam nesla moč, tzn. v úterý a dneska byly teprve výsledky. Zvýšenou teplotu má pořád. Před 3dny mu tak slzely oči, že mu z nich vyloženě teklo a začal i pokašlávat, tak jsem mu hned nasadila kapky a sirup (vše přírodní) a dneska už je lepší. Krom těch zvýšených teplot.
@andreiika teda tak vy si taky užíváte. Ať žije mateřská dovolená s neustálým běháním po doktorech a nemocnicích
Každopádně je super, že se Vám daří v boji před nemocema.Moc Vám držím palce a přeji, ať vše zvládnete
No a ta homeopatka je odkud? Já jsem z Ostravy
Ono je to tezky, no, ta e.coli tam je a evidentne zatim problem nedela, muze se to zlepsit, ale taky se to muze rozjet.
A naduzivani atb je samozrejme problem, dcera mela prvni prave na ten zanet ledvin a rovnou narazila na nejaky, ke kterym ten kmen uz byl rezistentni a proste ji to nezafungovalo, tak se musela zkouset dalsi.
Sama asi vic poradit nedovedu.
@bronvinek ad homeopat, u nas- Tesin- je Paszanda, nekdo ho chvali velmi, nekdo moc ne, tak nevim, osobni zkusenost nemam (ale pry je tam dost natresk a stoji to opravdu dost penez)
ale zkus napsat Naje z Modreho hada www.modryhad.cz , treba poradi nebo nekoho doporuci
to marodeni je na palici…u nas jeste znasobeno silenou absenci ve skole, ze… ![]()