Antibiotika pro syna 1,5 roku, už zase

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
232
14.3.14 13:58

antibiotika už zase!!!

Ahojky, já už nevím co dělat. Syn 1,5 roku dostal v listopadu 2013 antibiotika na virózu, kdy měl teploty a vysoké CRP (kolem 70-ti).Teď 14 února mu zase vyletěly horečky měl 38,2-38,6 a trochu pokašlával a měl zadní rýmu, tak vyfasoval opět atb. augmentin (CRP 34).I po dobrání atb. měl trošku zvýšenou teplotu do těch 37,5.Pak byl týden klid a pak zase zvýšená 37,5.Tak jsem vyrazila k dětské. Dělala mu crp a bylo v pohodě. Před 3 dny jsem tam nesla moč a teprve dneska jim přišly výsledky a má v moči ecoli, takže opět atb. :cert: :cert: :cert: sumetrolin. Teď je i trošinku nachlazený. Je to normální postup u dr.,že nám rve zase atb.?Neměla by se udělat ještě nějaká jiná vyšetření, proč se to pořád takhle děje. Má rok a půl a to už jsou jeho pátá atb.Bere imunoglukan, probiotika, jí zdravě a furt je nahromadě. Nejhorším strašákem jsem pro mně ty atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17878
14.3.14 14:01

Ahoj, ja tady tento tyden zakladala velmi podobnou diskuzi https://www.emimino.cz/…rtak-183716/ jen synovi uz je 11, ale padlo tam par dobrych rad, treba bude neco pouzitelne i pro vas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.3.14 14:02

No asi je potřeba to přeléčit, ne? Já tě uklidním, malá loni v tom samém věku taky samý antibiotika, letos už nic. Asi se musela trochu promořit, či co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
14.3.14 14:05

Dcera měla od půl roku do roka 4× hnisavé záněty středního ucha. Pokaždé ATB :zed: :zed: což vlastně není vůbec řešení do budoucna, jen se tím vyřeší aktuální problém. Tak jsem si našla homeopatku a od září do března ani nudle!!! Teď jsem byly na poslední dávce Hexy a do dvou dnů rýma jako blázen a kašel. A doktorka mi tvrdí, že to mít spojitost nemůže :cert: :cert: Btw. ty záněty středního ucha začaly po třetí dávce Hexy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13722
14.3.14 14:10

Já bych asi zkusila najít jinou dr., která nepíše atb na všechno. Já teda na teplotu, rýmu a pokašlávání atb nedávám, to by je syn měl furt.
Myslím, že jsou případy, kdy to na atb je (jako záněty uší, nepřecházející těžký kašel a další horší nemoci), ale není to nutné na každou delší rýmu.

Ty atb pak oslabují imunitu a dítě chytne něco dalšího a tak to jde pořád dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.3.14 14:12

@Zuziky děkuji,pročtu si to

sibyla0 no právě já tak trochu potřebuju i uklidnit.Je mi jasné, že se to přeléčit musí, nenechám ho bez léčby. ale jde mi o to, jestli si nemám třeba říct o nějaké krevní testy, že má v těle něco, co ten neustálý bordel způsobuje. Jako mimčo měl zvětšenou ledvinovou pánvičku a na kontrolu máme jít v srpnu 2014.Ve zprávě z nefrologie dr. uvedla, že to vypadá v pořádku, ale jelikož pacient nespolupracoval :nevim:,tak si není jistá a máme přijít na kontrolu za rok, což je ten srpen. Už mám bobana, jestli se mu ta pánvička třeba nemohla nějak zhoršit a proto ten zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.3.14 14:16

@AnastazieB já jsem s tou naší dr. vcelku spokojená. Dcerka je taky dost často a hodně nemocná a pokud nemá vysoké crp.,tak atb. nedá. Malý měl těch 70 a pak 34 tak to zas není až tak nízké. Oni oba když jsou nachlazení, tak to přejde do takového šíleného stádia, že vesměs končí na ventolinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.3.14 14:20
@andreiika píše:
Dcera měla od půl roku do roka 4× hnisavé záněty středního ucha. Pokaždé ATB :zed: :zed: což vlastně není vůbec řešení do budoucna, jen se tím vyřeší aktuální problém. Tak jsem si našla homeopatku a od září do března ani nudle!!! Teď jsem byly na poslední dávce Hexy a do dvou dnů rýma jako blázen a kašel. A doktorka mi tvrdí, že to mít spojitost nemůže :cert: :cert: Btw. ty záněty středního ucha začaly po třetí dávce Hexy.

Jo ta poslední dávka hexy nám byla taky osudná :cert: V noci zvracel (říkala jsem to sestřičce) a ta mi tvrdila, že z hexy to mít nemůže, že řádí virózy. No a do 2 týdnů jsme skončili na atb.,kdy měl to crp 34 a tuberácký kašel a nudle až u kolen :zed: Homeopatku jsme měli u dcery a ta akorát zhrábla prachy, dala nám 2 homeopatika, které ji teda nezabraly a když jsem ji naposledy psala maila, tak už mi neodpověděla. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68874
14.3.14 14:41

No, dcera mela e.coli v moci taky a kdyz bylo CRP negativni a jine problemy nemela, dr. ji atb nepsala, jen s tim, at ji hlidam, kdyby cokoliv, hned prijdu a za 14 dni kontrola moci. A to mela v anamneze zanet ledvin, kdy byla hospitalizovana s identickou koncentraci e.coli, jako ji nasli pote. Ale pry dokud nejsou jine potize, na atb to neni a vyckame. A svete div se, za 14 dni byla ta moc cista, telo se s tim nejak porvalo samo.
Pokud to teda spravne chapu a nejdriv mel ty teploty a zanety, na ktere mel atb, a nyni ma jenom pozitivni moc, CRP negativni a jine potize nejsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
14.3.14 14:44
@bronvinek píše:
Jo ta poslední dávka hexy nám byla taky osudná :cert: V noci zvracel (říkala jsem to sestřičce) a ta mi tvrdila, že z hexy to mít nemůže, že řádí virózy. No a do 2 týdnů jsme skončili na atb.,kdy měl to crp 34 a tuberácký kašel a nudle až u kolen :zed: Homeopatku jsme měli u dcery a ta akorát zhrábla prachy, dala nám 2 homeopatika, které ji teda nezabraly a když jsem ji naposledy psala maila, tak už mi neodpověděla. :cert:

Rýmu má už týden, děsíme se těch uší, ale zatím dobrý. Tak doufám, že to imunita zvládne. A to mi doktorka hned k tý Hexe chtěla narvat Priorix :zed: :zed: Každopádně já s touhle homeo „spolupracuju“ od září - dcera do té doby půl roku 4× hnisavé záněty středního ucha, od podání homeo ani ťuk. Starší měla 2× do roka spálovou angínu, rýmy, kašle, teploty a od té doby 1× kašlala. Dokonce se jí snížilo i ASLO (nějaký streptokokový marker v krvi), které měla v září na hodnotě 500 a teď po půl roce má 200, což je už bráno jako ok. Takže u mě spokojenost. Kdyžtak můžu dát kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.3.14 14:47
@ugluk píše:
No, dcera mela e.coli v moci taky a kdyz bylo CRP negativni a jine problemy nemela, dr. ji atb nepsala, jen s tim, at ji hlidam, kdyby cokoliv, hned prijdu a za 14 dni kontrola moci. A to mela v anamneze zanet ledvin, kdy byla hospitalizovana s identickou koncentraci e.coli, jako ji nasli pote. Ale pry dokud nejsou jine potize, na atb to neni a vyckame. A svete div se, za 14 dni byla ta moc cista, telo se s tim nejak porvalo samo.
Pokud to teda spravne chapu a nejdriv mel ty teploty a zanety, na ktere mel atb, a nyni ma jenom pozitivni moc, CRP negativni a jine potize nejsou?

ano nejdřív měl vždycky teploty a pak mu propukla nějaká viróza. Teď taky. Zvýšená teplota, crp měl 5 po 4 dnech, co mu dělala to crp jsem tam nesla moč, tzn. v úterý a dneska byly teprve výsledky. Zvýšenou teplotu má pořád. Před 3dny mu tak slzely oči, že mu z nich vyloženě teklo a začal i pokašlávat, tak jsem mu hned nasadila kapky a sirup (vše přírodní) a dneska už je lepší. Krom těch zvýšených teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.3.14 14:51

@andreiika teda tak vy si taky užíváte. Ať žije mateřská dovolená s neustálým běháním po doktorech a nemocnicích :zed: :zed: :zed: Každopádně je super, že se Vám daří v boji před nemocema.Moc Vám držím palce a přeji, ať vše zvládnete :hug: No a ta homeopatka je odkud? Já jsem z Ostravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68874
14.3.14 14:52

Ono je to tezky, no, ta e.coli tam je a evidentne zatim problem nedela, muze se to zlepsit, ale taky se to muze rozjet.
A naduzivani atb je samozrejme problem, dcera mela prvni prave na ten zanet ledvin a rovnou narazila na nejaky, ke kterym ten kmen uz byl rezistentni a proste ji to nezafungovalo, tak se musela zkouset dalsi.
Sama asi vic poradit nedovedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68874
14.3.14 14:54

Ale jinak ji to taky navazalo na ockovani :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
14.3.14 14:57

@bronvinek ad homeopat, u nas- Tesin- je Paszanda, nekdo ho chvali velmi, nekdo moc ne, tak nevim, osobni zkusenost nemam (ale pry je tam dost natresk a stoji to opravdu dost penez)
ale zkus napsat Naje z Modreho hada www.modryhad.cz , treba poradi nebo nekoho doporuci

to marodeni je na palici…u nas jeste znasobeno silenou absenci ve skole, ze… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí