Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dcerka si poslední dobou stěžuje, že jí bolí oči při sledování televize, nebo počítače. Nemáte někdo zkušenost?
@Dvořka píše:
Dobrý den, dcerka si poslední dobou stěžuje, že jí bolí oči při sledování televize, nebo počítače. Nemáte někdo zkušenost?
Zajit na ocni a poptat se at ji vysetri a popripade poridis brýle ![]()
Zajít na oční, aby jí zkontrovali zrak. Může to být oční vada. Dcera také má oční vadu a zrovna včera jí předepsali na očním brýle.
Nesedí moc blízko nebo moc dlouho před obrazovkou? Buď může mít jen unavené oči nebo se tak může začít projevovat nějaká oční vada. Tak bych zkusila omezit koukání nebo zašla k očnímu, to je vždy jistější než se ptát po netu… ![]()
Ja mam poruchu okohybliveho svalu w taky me casto boli oci, kdyz nemam bryle a koukam na telku. Zajdi k ocnimu a hlavne se na tu poruchu zeptej. Ne kazdy ocni nebo optika to ma a pak to docpavaj dioptriema navic, uleva neprichazi a jeste se kazi oci.. Mne,,namerili" v jednom ocnim 2,5 dioptrie.. Nakpnec mam 0,5 dioptrie, astigmatismus a povolenej ten ok.sval ![]()
Mám podobný problém a na oční se teď fakt nedostanu. Posledních několik dní mě bolí oči. Jakoby horní víčko, případně mezi nosem nad obočím, viditelná únava očí. A to z mobilu. Nikde jinde. Do toho přes týdne mi už teče krev z nosu, nebotekla - vyřešeno na ORL s tím, že jsme nachlazená. Což mi nepřijde nic mi není…
Zkoušela jsme i napařování a nic.
jenomže stačí se podívat na mobil a bolest oči je hrozná. Někdy i při lezení a usínání ![]()
Na očním jsem byla před pár měsíci a nic, vada se drží.