Vyšetření průchodnosti - bolelo vás?

6
19.6.17 21:38

Vyšetření průchodnosti - bolelo vás?

Holky, zítra mám jít do gennetu na tohle vyšetření (ultrazvukem). Prý nebolestivé, možná nepříjemné a zabere max. 20 minut.

Četla jsem a slyšela takové hrůzy, že se bojím už ted. Je mi z toh onormálně fyzicky zle.

Jaké jsou vaše zkušenosti? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4535
19.6.17 21:43

Jako silnější menstruace a to trvá jen chvíli. Nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
19.6.17 22:03

Ahoj, já jsem byla a když jsem si všechno na netu přečetla tak jsem to chtěla zrušit. Šla jsem tam vyklepaná, ale sestřičky byly skvělý a já jsem to vůbec necítila, trochu tlak. Ale vůbec ne to, co psaly holky na netu. Měla jsem teda koupenou kontrastní pěnu :) Držím palce a hlavně klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.6.17 22:34

Jak psaly holky. Není to vyloženě bolestivý, spíš nepříjemný. Přirovnání k menzes mi sedí. Budu držet palce. Psychika je mocná věc. Nechoď tam s tím, že to musí bolet. Říkej si, že maximálně bolest menstruační, tu znáš a umíš si ji představit. Dělá to hodně. :hug: Budu držet palce, ať je to vše v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
19.6.17 22:43

Byla jsem na tom, taky prave v Gennetu. Neboli to, ale prijemny to taky neni. Da se to srovnat se silnejsi ms bolesti. Tlaci to, jen kdyz vstrikavaji kontras. latku a to udelaji celkem asi 4× za cely vysetreni, jinak neni citit nic
Ja tam snad ani tech 20min nebyla, byl to fakt fofr 8o nevim, jestli to bylo tim, ze to dopadlo v poradku.
Takze klid, takova hruza jak vsude pisou, to fakt neni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.6.17 23:22

Jak uz bylo receno, tak samotne to vstrikovani kontrastni latky je pocit srovnatelny s menstruaci. Pokud jsou vejcovody ok, látka projde a není to nic strasneho. Prusvih nastava v okamziku, kdy jsou vejcovody nepruchodne, to se potom zacne pod tlakem nafukovat deloha a tlak vstupuje do vejcovodu, ktere jsou „ucpane“ a to je potom celkem sila.
Ja jsem se pred tim vysetrenim taky bala a z diskuzi jsem vedela, ze pokud je vse ok, tak se nic nedeje, pokud je problem, tak bolest jak prase. Bohuzel jsem byla ten druhy pripad a skutecne to tak je.
Seber odvahu, at tak ci onak, zvladnout se to da. A jenom diky tomuto vysetreni jsme prisli na to, kde je skutecny problem, ze se nam nedari… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.6.17 17:04

Holky, díky za všechny informace, už to mám za sebou a dopadlo to dobře :potlesk: :potlesk: :potlesk:

I když vejcovody průchodné byly oba, musím říct, že pár vteřin (opravdu jen vteřin) to bolelo nesnesitelně, a sice když naposledy přidali kontrastní látku, to už bylo moc… Jinak to bolelo jako při klasické MS, takže pohoda :).

Držím všem palečky! A ničeho se nebát. A NEČÍST KATASTROFICKÉ SCÉNÁŘE o omdlévání a podobně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
15.11.17 14:44

Tak já přidávám čerstvou zkušenost. Byla jsem dnes na Hycosy a nebolelo to vůbec, dali mi tedy preventivně dva čípky na bolest, tak jestli to bylo i tím. Teď zbytek dne cítím ještě trochu slabší ms bolesti, ale jinak to bylo úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí