Vyšetření pupečníkových průtoků??

Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
13.8.08 16:16

Befana: to je trosku nedorozumění…psala jsem že některé holky platili až 6-8000tis. Ono diskuze o tom, za co chcou doktoři platit se už vedla ve vláknu „MUDr. Chlebeček a jeho péče“ nebo tak nějak (už si název přesně nepamatuju a nechce se mi to hledat). A vím, že jsem tehdá byla v šoku, za ty pálky, co někde chtějí.

Ale je fakt, že takto nesolidními lékaři jsou postiženy hlavně maminky v Praze…i když i tam se našli vyjimky, kteří tu péči dělají tak jak mají a kolikrát využijí možnosti zařadit ji rizikové skupiny, když prostě pro jistotu na ty testy jít chce, aby nemusela platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
13.8.08 16:54

Ještě k tomu placení: ono je to těžké - měla jsem svou Dr asi 10 let a byla s ní spokojená, ale byla dost daleko a nedovedla jsem si přestavit,že v těhu,až mi bude blbě,tam budu muset co chvíli dojíždět.Tak jsem hledala někoho v docházkové vzdálenosti a našla. Jenže měl plno, nové pacientky nepřijímal, pouze když si zaplatí „členství v klubu“. Takže jsem se rozhodla skoro 3000,– ročně obětovat - a jsem spokojená. V těhu byla péče perfektní,měl veškeré vybavení, takže jsem tam chodila až do porodu,žádné čekání v čekárně , na telefonu 24 hod atd.

Samozřejmě naprosto souhlasím s jamap ,ale je každého věc jak se rozhodne (nikdo Vás nemůže NUTIT něco platit, ale taky ne každý Dr,na kterého si ukážete, vás přijme do evidence ZDARMA)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
13.8.08 17:30

ahoj,
přesně se připojuju k Jamap, je to stejný problém jako MUDr. Chlebeček… Jsem fakt v šoku, jak nestydatí někteří dr. jsou! :evil: :evil: :evil: Já mám péči maximální a platila jsem rovněž jen těch 30 Kč při první návštěvě, od vydání průkazky nic. Přitom mi UZ dělá dr. pokaždé. 3D/4D je nadstandard, to bych si platit musela, ale sólo a na daném pracovišti (moje dr. nemá), rozhodně to myslím ale nejde do řádu tisíců. Co se týče hmotnostního odhadu, ten mi dr. dělá pokaždé (co 3 týdny, chodím častěji - dvojčata), průtoky pupečníkem taky umí jen „specializovanější UZ“, ovšem dělají se standardně až poslední měsíc těhu (budu chodit od 34. tt do nemocnice - opět zdarma, dr. napíše žádanku), pokud k tomu není důvod (nějaký rizikový faktor - u mě dvojčata), stačí to. Co se týče kombinovaného testu mezi 10.-12. tt, tak ten jsem měla rovněž zcela zdarma! Pojišťovna ho rozhodně hradí, a to nemám za sebou žádný potrat, VVV v anamnéze apod. Opět je to jen o doktorovi, jak si to „naúčtuje“. :evil: Takže suma 3700 mi připadá neskutečná, za co? Všechno, co bylo popsáno /kromě 3D UZ/ je normálně standardně hrazeno, není třeba to extra platit. Někdo chce mít možnost volat svého dr. kdykoli (v noci apod.), chápu to, já bych volala do nemocnice na pohotovost, příp. jela, to je zadarmo, resp. 90 Kč za návštěvu… Ani u jednoho těhu - ťukťuk jsem to nepotřebovala…
Takže - je to na každém, jak se k tomu svému dr. postaví…

• Citovat
  • Upravit
6545
13.8.08 20:35
Brum píše:
Ahoj na ty průtoky jsem nebyla, kombinovaný test v 12 tt mě stál 1500,–-. Neplatí ho žádná pojišťovna. Fotky z ultrazvuku mám od své doktorky zdarma. Podle mě se nejedná o běžné vyšetření, spíš nadstandartní. A hmotnostní odhad ti udělá doktor při ultrazvuku běžně.

já ho v první mtěhu měla bez indikace na doporučení doktorky zdarma, v Motole to na doporučení zdarma dělaj a v Gennetu taky. V druhém mě tam poslala genetika, ale moje dr by mě tam poslala taky a bylo by to též zdarma. Už jsou tu o tom obsáhlé diskuse, platí se jak kde…

Jinak teda nevim s tou kartou. Já byla na UZ 12, 20 a 30tt z povinných, pak byly nějaké navíc a průtoky sledovali ve 30tt standard. Navíc a v druhém těhu jsem je měla dělané zdarma, když mě poslala dr na kontrolu z poradny (měla jsem blbej monitor, tak mě tam poslala).

Platila jsem si akorát mnou vyžádaný 3 a 4D (v obou těhu), ale jinak nic. Já bych to nebrala. Jediný, co bych byla ochotná si zaplatit a zaplatila bych to určitě, je ten skríning ve 12 tt (UZ plus odběr krve), ale jak jsem psala, na doporučení jsem to měla bez platby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
13.8.08 21:00

Už jsem rozhodlá.ted si příští úterý zaplatím ten screening samostatně a dál uvidím,jak se bude vše vyvíjet. Když to jednou případně bude třeba,tak pudu klidně i na všechny ostatní vyšetření,a klidně zaplatím i dvojnásobek.ale nebudu od začátku naprogramovanej pacient :wink:

Jinak sice s penězma jsou vydřiduši,ale s lékařskou péčí,ultrazvukem přímo v ordinaci,všemi možnými vyšetřeními přímo na místě,jsem moc spokojená.Holt málokdy už dobrý lékař nebo služby jsou zadarmo-zvláště v Praze.
A když vidím pokaždé hned u vchodu do areálu,ten babybox,tak si říkám,že jsem určitě v dobrých rukou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
13.8.08 21:38

ja teda za průtoky neplatila nic a chodila jsem na ne kazdou chvili. Ani za jdno vysetreni jsem neplatila nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
13.8.08 21:41
jamap píše:
Befana: to je trosku nedorozumění…psala jsem že některé holky platili až 6-8000tis. Ono diskuze o tom, za co chcou doktoři platit se už vedla ve vláknu „MUDr. Chlebeček a jeho péče“ nebo tak nějak (už si název přesně nepamatuju a nechce se mi to hledat). A vím, že jsem tehdá byla v šoku, za ty pálky, co někde chtějí.Ale je fakt, že takto nesolidními lékaři jsou postiženy hlavně maminky v Praze…i když i tam se našli vyjimky, kteří tu péči dělají tak jak mají a kolikrát využijí možnosti zařadit ji rizikové skupiny, když prostě pro jistotu na ty testy jít chce, aby nemusela platit.

ja treba platim podobnou sumu a mam vybornou dr. takze tech penez mi neni lito. Hlavne non stop servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí