Vyšetreni srdička miminka

Anonymní
3.11.10 21:46

vyšetreni srdička miminka

Ahoj holky,dneska jsem byla na vyšettreni srdička v těhotenstvi s miminkem.Doktorovi se tam neco nelibylo a musim znova na vyšetreni.Mužete mi nekdo vysvetlit tyto pojmy nebo poradit kam napsat pro vysvetleni.Simetrie komor,levokardie.AV chlopnenorm,pruchodne i FO.prostornejši FO,NEVIDIM SEPTUM PRIMUM,echogenni fokus v zavesu MV,MI O,velke tepny se v barve norm,křiži s norm,toky,AO i dukt.oblouk vypadaji norm,dučej nerestr.Aorto-septalni kontinuita norm. :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.11.10 22:10

určitě si chce zkontrolovat septum primum,který tam neviděl, protože to se později spojí se septum sekundum a prochází jím krev. Ostatní je tuším v normě.
AV -arteriovenózní
FO- foramen ovale
AO- aorta

• Citovat
  • Upravit
7267
3.11.10 22:12

Ano, ostatni je v norme, i tok krve, tak si myslim ze asi jen nebylo to Septum primum zrovna videt a proto chce znovu kontrolu.
Tak bych to tedy videla z meho laickeho hlediska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.10 22:17

co to znamena septum primum?Jsem v 21.tydnu řikal neco orozdeleni jsem z toho nervozni :cry:

• Citovat
  • Upravit
8413
3.11.10 22:34

Neboj a mysli pozitivně!!! Já byla na echu 2×, a ani po druhé neviděli vše, jak chtěli. Doporučili vyšetření novovrozence. No…já vím, že je vše OK a ty to ber taky tak a nestresuj se tím :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
3.11.10 22:54

Pokud se nepletu, tak ze septa prima (doufám, že se to skloňuje) se srdíčko v podstatě začíná vyvíjet, takže bez něj by vlastně neměl nic. Tudíž šance, že ho jen neviděl, je dost velká. Nevím, jak moc je pravděpodobné, že by zaniklo nebo zakrnělo :nevim: To je asi nepravděpodobné. Takže bych v prvé řadě neplašila, nám na UZV v 20. týdnu nemohli najít levé zápěstí. Nakonec tedy našli, ale trvalo to neuvěřitelných 25 min. jak ho Luky dokázal hezky schovávat :lol: tak co potom nějaká malá „součást“ srdíčka. Držím palečky, ať se moc nestresuješ a další vyšetření je v pohodě :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
4.11.10 08:22

A u meho prvniho syna nepoznali ze ma vsechny organy na jinem miste , takze pohoda jazz :mrgreen: . A u druheho na genetice nepoznali ze mam placentu uplne dole pres porodni cesty … urcite to jen nevidel a bude vsechno v poradku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí