Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
určitě si chce zkontrolovat septum primum,který tam neviděl, protože to se později spojí se septum sekundum a prochází jím krev. Ostatní je tuším v normě.
AV -arteriovenózní
FO- foramen ovale
AO- aorta
Ano, ostatni je v norme, i tok krve, tak si myslim ze asi jen nebylo to Septum primum zrovna videt a proto chce znovu kontrolu.
Tak bych to tedy videla z meho laickeho hlediska
co to znamena septum primum?Jsem v 21.tydnu řikal neco orozdeleni jsem z toho nervozni ![]()
Neboj a mysli pozitivně!!! Já byla na echu 2×, a ani po druhé neviděli vše, jak chtěli. Doporučili vyšetření novovrozence. No…já vím, že je vše OK a ty to ber taky tak a nestresuj se tím ![]()
Pokud se nepletu, tak ze septa prima (doufám, že se to skloňuje) se srdíčko v podstatě začíná vyvíjet, takže bez něj by vlastně neměl nic. Tudíž šance, že ho jen neviděl, je dost velká. Nevím, jak moc je pravděpodobné, že by zaniklo nebo zakrnělo
To je asi nepravděpodobné. Takže bych v prvé řadě neplašila, nám na UZV v 20. týdnu nemohli najít levé zápěstí. Nakonec tedy našli, ale trvalo to neuvěřitelných 25 min. jak ho Luky dokázal hezky schovávat
tak co potom nějaká malá „součást“ srdíčka. Držím palečky, ať se moc nestresuješ a další vyšetření je v pohodě
![]()
A u meho prvniho syna nepoznali ze ma vsechny organy na jinem miste , takze pohoda jazz
. A u druheho na genetice nepoznali ze mam placentu uplne dole pres porodni cesty … urcite to jen nevidel a bude vsechno v poradku ![]()
Ahoj holky,dneska jsem byla na vyšettreni srdička v těhotenstvi s miminkem.Doktorovi se tam neco nelibylo a musim znova na vyšetreni.Mužete mi nekdo vysvetlit tyto pojmy nebo poradit kam napsat pro vysvetleni.Simetrie komor,levokardie.AV chlopnenorm,pruchodne i FO.prostornejši FO,NEVIDIM SEPTUM PRIMUM,echogenni fokus v zavesu MV,MI O,velke tepny se v barve norm,křiži s norm,toky,AO i dukt.oblouk vypadaji norm,dučej nerestr.Aorto-septalni kontinuita norm.