Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Záleží odkud jste
v praze je velký odborník dr. Kočí (ale je dost drahý)
partner jezdí do Olomouce k dr. Turčanovi. Je tam hrozně spokojený. Výborný přístup. Zatím sice nemáme výsledky…jezdí tam půl roku a pořád bere nějaké prášky.. Ale máme slíbeno, že nám pomůže ![]()
Ahojky,
pritel byl kdysu v mladi s varikokelou (neco jako krecove zily na prirozeni),ale kdyz jsme zacali chodit do CARu, tak spermio jaks taks v norme, ale zacal brat Macu a kdyz jsem se zrovna dnes divala na vysledky z IVF, tak spermio ma lepsi a lepsi. Jinak nic jineho nebere. Tak treba zkusit i toto.Jako na 100% nevim jestli je zlepseni.tim,ale ted posledni spermio nel o 50%lepsi.
A co imunologie a popř. genetika? Můj přítel měl skvělý spermiogram a dodatečně na imunologii zjistili, že si vyrábí vlastní protilátky proti spermiím…stačilo přeléčit. ![]()
@ivkaaa píše:
Ahojky,pritel byl kdysu v mladi s varikokelou (neco jako krecove zily na prirozeni),ale kdyz jsme zacali chodit do CARu, tak spermio jaks taks v norme, ale zacal brat Macu a kdyz jsem se zrovna dnes divala na vysledky z IVF, tak spermio ma lepsi a lepsi. Jinak nic jineho nebere. Tak treba zkusit i toto.Jako na 100% nevim jestli je zlepseni.tim,ale ted posledni spermio nel o 50%lepsi.
Jsme z Brna. Co je to prosím Macu?
Ať zkusí zajít třeba jen na urologii, mohl prodělat nějaký zánět, a zkuste i tu imunologii, pokud jste tam oba zatím nebyli. Můj partner má podobný problém a už jsme obešli spoustu doktorů, akorát že nic nenašli, žádný důvod toho proč má tak málo spermií. Teď momentálně to vypadá, že se mu konečně začal počet a kvalita spermií zlepšovat. Asi zabral LYCOPEN, ten nám poradila doktorka na imunologii. Jinak bere spoustu dalších vitamínů, jako E, C, selen, zinek, hořčík.
MACA je prášek, který by měl zvýšit sexuální apetit i pomoci při zlepšení plodnosti, ale nám ani jednomu nepomohl.
Dobrý den, prosím o zachování anonymity, je to pro mě dost citlivé téma a nemám náladu na místní čekatelky - rejpalky. Několik let se marně snažíme o dítě. U mě jsou všechna vyšetření v pořádku, ale partnerovi klesají hodnoty na spermiogramu. U mě problémy nenašli, kromě opožděné ovulace. Chci se zeptat jaké existují vyšetření u chlapa, kromě spermiogramu? Za boha ho nemůžu nikam dostat, jeho mužské ego je silnější než rozum. Já mám za sebou všechna ponižující vyšetření, včetně několika potratů, a on? Kam mám toho chlapa poslat, aby mu pořádně prohlédli přirození a zjistili, v čem je problém? A jaká vlastně existují vyšetření? Moc děkuji