Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky jsem měla takovou lékařku, která mi řekla diagnózu bez vyšetření. Už kolikrát jsem se musela zařídit podle sebe a díky bohu za to. Po posledním vystoupení moji doktorky jsem od ní odešla.. i ty bys měla změnit doktora. A nebo jeď na pohotovost.
Ahojky všem
oživím tuto diskuzi ať zbytečně nezakládám novou.
Ve stručnosti. Mám pár měsíců zažívací obtíže a je na čase to řešit. Diety, probiotika atd nezabírají. Doktorka je jistě pošle na gastroskopii, to je v pohodě ale co mě vyloženě děsí je kolonoskopie. Jdou na mě mdloby a úzkost jen co si to představím. Tak hrozně se stydím a bojím. Vůbec nevím jak to brát v pohodě. Vím, že můj zadek nebude první ani poslední, že je to pro ně denní rutina… ALE..
už co to píšu, tak se mi svírá hruď. Nechci do anestezie, to by mě trefili ještě víc.
Pomozte, jak to zvládnout a nezbláznit se?
@Anonymní píše: Více
Dá se jít v analgosedaci. Nebo si nech napsat něco na uklidnění, třeba diazepam. Za mě teda zbytečnost, protože gastroskopie je pro mě objektivně mnohem horší než kolonoskopie. To byla celkem pohoda.
Rozhodně je „příjemnější“ zadkem než pusou. Zadků viděli milion, to vůbec neřeš, ale chápu to, já jsem po 2 klistyrech před porodem a pak řešení hemeroidů
jinak dá se to celé umrtvit a celkově se zklidnit. Jistě ti něco nabídnou.
@lucad77 píše: Více
Něco na uklidnění by možná bodlo, určitě se na to informuju. Já nemám strach ani tak z nějakého nepohodlí či bolesti ale čistě mě zužuje ten pocit, že tam budu někde bez kalhotek a někdo se mi bude hloubat v zadku
už teď se mi chce brečet. A to jsem dospělá ženská..
@lucynka25 píše: Více
Jestli půjde něco na uklidnění tak budu jen ráda. Jak jsem psala nahoře. Nemám strach z bolesti ale stud mě hrozně trápí.
Pro mě je zadek prostě tabu.. Bože jsem jak malé dítě, fakt.
Ale nejsi, já to taky nenávidím, kdo by to měl rád, každý se stydí. Bohužel někdo tahle vyšetření odkládá kvůli studu, až je třeba pozdě. Ber to tak, že jsi statečná, že to dáš a určitě to dobře dopadne
zkus si třeba najít ženu na vyšetření, pro mě to bylo taky moc důležité a dost mi to pomohlo překonat.
@lucynka25 píše: Více
Děkuji moc za povzbuzení, jsi úžasná
Musím to zvládnout. Už mi není dobře dlouhou dobu. Hlavně nesmím couvnout.. Ještě nemám ani žádanku a už se stresuju. ![]()
Nějaká vyšetření se dělala? Pokud by bylo podezření na nespecifický střevní zánět, nemusí se dělat na první dobrou gastroskopie.
@Doctus píše: Více
Zatím žádná. Lékaře jsem odkládala právě z obav tohoto vyšetření. Objednaná jsem teď na odběry krve. Jaká mě můžou eventuálně ještě čekat vyšetření?
Já ty doktory moc nemusím. Chodím až když je mi opravdu ouvej. Hlavně jsem teď ráda, že jdu vůbec do prace. Pořád mám strach, že to na mě někde přijde ![]()
Bylo by možné stručně popsat obtíže?
Žádanku na krev máte u sebe? Co je tam uvedeno za vyšetření?
Několik let mě trápí občasné a náhle potřeby na WC. Něco sním a hned musím na záchod. Někdy klasická stolice a někdy průjem. Poslední asi 3 měsíce je to šílené. Nekouřím, nepiju alkohol, sycené nápoje jsem vyměnila za bylinkové čase a vodu, přestala jsem sladit a z jídelníčku jsem vyřadila tolik jídel. Beru vitaminy a 2 měsíce Biopron premium.
Jde o to, že mě berou křeče do břicha. Většinou po jídle ale někdy i na lačno. Zacne to křečí v oblasti žaludku, úplně se celá opotim, je mi na omdlení.. Přijde mi to jako velká bublina která mi rve střeva. Nakonec si buď jen malinko prdnu, nebo letím na záchod a mám průjem. Neustále pocity, že potřebuji na velkou, nafouklá jsem. Třeba ráno jsem si dala ke snídani meduňkový čaj a pečivo s marmeládou. Asi za 2 hodiny banán a najednou zase ty křeče, úplně se mi udělalo zle. Průjem a asi další hodinu porad potřeba na WC. Už ani nikam nechodím, protože mám strach, kde mě to z ničeho nic chytne. Kdyz mám někam jít, tak pro jistotu ani moc nejím.
Myslela jsem jsi, že je psychosomatické ale stává se mi to i v pohodlí, kdy si můžu na WC dojít kdykoli. Bojím se něco sníst aby mi zase nebylo zle. ![]()
Odběry budou probíhat přímo u mé obvodní lékařky. Jsem objednaná za 2 týdny. Protože mám lékaře mimo město.
@Doctus píše: Více
A ještě mi v tom břiše pořád škrundá.. Ne hlady ale jak ty střeva pracují. Střídá se mi ten průjem a jindy zase zacpa. Zkoušela jsem i Simethicon ale ten pomáhá jen při těžkosti po jídle. Že se mi trošku uleví.
Dobrý den, nevím jestli to sem úplně patří ale minulý týden sem dostala horečku měla sem křeče v břiše bylo mi špatně a zvracela sem. Byla sem celá malátná vše mě bolelo tak sem zůstala doma. Další den sem šla k lékaři a tam mi doktorka od stolu řekla že mám jíst paralen a držet dietu nevyšetřil a mě nějak. Dnes sem byla na kontrole o víkendu sem zvracela pořád mám zvýšené teploty a není mi dobře a doktorka mi řekla že mi nic není a že mám jíst paralen a že je to tím že nejsem hubená. Tak se ptám zda je to normální nebo se mám někam obrátit? Děkuji