Vyšší tep

3
2.10.23 21:45

Výši tep

Ahoj,
Mám takový dotaz který mě trápí. Rok se lecim po velký nehodě s psychickými problémy. A jeden z mým neduhu je kontrola tepu. Samozdrejmne mám chytré hodinky.
V klidu mám tep v pořádku 60-90.
Ale při určitých činnostech ( uklid, vaření, prochazka) se mi začne pohybovat 100-140)
:roll:
Dekuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2773
2.10.23 21:58

Tvůj tep mi přijde normální. Pokud jsi dřív byla třeba víc fyzicky aktivní, mohl ti teď stoupnout, ale není vysoký. Pokud máš obavy, měř si tlak… ten je, z mého laického pohledu lehkého hypertonika, důležitější ukazatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
2.10.23 22:01

@Lenkalin
Tlak mám naprosto v pořádku. Určitě jsem měla driv vic fyzicky zátěže. Ale stejně mi to občas neda 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
2.10.23 22:11

@R145 pak se ničeho neobávej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65130
2.10.23 22:21
@R145 píše:
Ahoj,
Mám takový dotaz který mě trápí. Rok se lecim po velký nehodě s psychickými problémy. A jeden z mým neduhu je kontrola tepu. Samozdrejmne mám chytré hodinky.
Ale při určitých činnostech ( uklid, vaření, prochazka) se mi začne pohybovat 100-140) :roll:
Dekuju za odpovědi

To je normalni, ze pri nejake cinnosti mas vyssi. Beru leky a i tak jsou to me bezne hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18626
2.10.23 22:40
@R145 píše:
Ahoj,
Ale při určitých činnostech ( uklid, vaření, prochazka) se mi začne pohybovat 100-140) :roll:
Dekuju za odpovědi

Jsem zdravá a tohle je normální tepovka. Jako nějaký vysavani a hned vytirani v tempu by mi 130-140 nejspíš taky dalo. Aktuálně se válím na gauci s 56 což je běžná hodnota pro me a v noci cca 43-47. V tehktenstvi jsem bezne mívala v noci i 37 :nevim: a to jsem už byla skoro 5 let bez pravidelného sportu. A teď taky dělám prd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15908
2.10.23 23:12

Ahoj,
nemusíš se ničeho obávat.
Při fyzické zátěži se zvyšuje tepová frekvence každému.
Ale, může to být ovlivněno i tvojí medikací z psychických důvodů. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast