Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
Mám takový dotaz který mě trápí. Rok se lecim po velký nehodě s psychickými problémy. A jeden z mým neduhu je kontrola tepu. Samozdrejmne mám chytré hodinky.
V klidu mám tep v pořádku 60-90.
Ale při určitých činnostech ( uklid, vaření, prochazka) se mi začne pohybovat 100-140)
![]()
Dekuju za odpovědi
Tvůj tep mi přijde normální. Pokud jsi dřív byla třeba víc fyzicky aktivní, mohl ti teď stoupnout, ale není vysoký. Pokud máš obavy, měř si tlak… ten je, z mého laického pohledu lehkého hypertonika, důležitější ukazatel.
@Lenkalin
Tlak mám naprosto v pořádku. Určitě jsem měla driv vic fyzicky zátěže. Ale stejně mi to občas neda 😀
@R145 píše:
Ahoj,
Mám takový dotaz který mě trápí. Rok se lecim po velký nehodě s psychickými problémy. A jeden z mým neduhu je kontrola tepu. Samozdrejmne mám chytré hodinky.
Ale při určitých činnostech ( uklid, vaření, prochazka) se mi začne pohybovat 100-140)
Dekuju za odpovědi
To je normalni, ze pri nejake cinnosti mas vyssi. Beru leky a i tak jsou to me bezne hodnoty.
@R145 píše:
Ahoj,
Dekuju za odpovědi
Jsem zdravá a tohle je normální tepovka. Jako nějaký vysavani a hned vytirani v tempu by mi 130-140 nejspíš taky dalo. Aktuálně se válím na gauci s 56 což je běžná hodnota pro me a v noci cca 43-47. V tehktenstvi jsem bezne mívala v noci i 37
a to jsem už byla skoro 5 let bez pravidelného sportu. A teď taky dělám prd
Ahoj,
nemusíš se ničeho obávat.
Při fyzické zátěži se zvyšuje tepová frekvence každému.
Ale, může to být ovlivněno i tvojí medikací z psychických důvodů. ![]()