Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj. Dnes mi byl předepsán na noc prothazin 25mg. Mate s tím někdo nějaké zkušenosti?
Ahoj, brala jsem 2 tabletky na noc a u mě bez efektu, musela jsem k tomu brát jiné léky. Držím palce, ať tobě zabere.
Taky jsem měla dva na noc a nějaký velký efekt jsem neviděla ![]()
Ja jsem bravala Prothazin uz od nácti let, detska doktorka mi ho psávala na takovy ten nocni davivy kasel.Mne osobne vzdy pomohl, jak na ten kasel tak ke spanku…Zadne problemy nebo nezadouci ucinky jsem z nej nikdy nemela..
@Anonymní píše:
@EvaEpic A tepovou frekvenci vám to nezvýšilo? Popř. nesnížilo tlak
Tepovou frekvenci by to mělo spíš snižovat když je to na uklidnění. Jak na to zareaguje tep a tlak je různé podle toho kdo to bere. Někoho to hodně utlumí, někomu to neudělá nic, někomu je po tom špatně atd.
V případě že bys měla pocit že ti to zvyšuje/snižuje tep nebo tlak tak určitě k lékaři a on to zkontroluje a uvidí se.
Zdravím, včera jsem dostala od Dr recept na Prothazin skrz kašel a podezření na zápal plic. Beru jednu tabletu na noc, včera jsem si tedy ve 22h vzala první tabletu. Je možné, že jsem po něm celý den unavená? Dnes od rána jen spím, máte s tímto někdo zkušenost?
@Anonymní píše:
Zdravím, včera jsem dostala od Dr recept na Prothazin skrz kašel a podezření na zápal plic. Beru jednu tabletu na noc, včera jsem si tedy ve 22h vzala první tabletu. Je možné, že jsem po něm celý den unavená? Dnes od rána jen spím, máte s tímto někdo zkušenost?
Já po něm spala týden
stačí půlka.
@Tajemnadama já právě všude četla, že účinkuje max.12h, tak jsem z toho v šoku, že celý den jen spím, nebyla jsem pomalu schopna se postarat o dítě 🤦♀️ tak právě řeším, jestli je to opravdu z toho léku nebo na mě padla nějak ta nemoc 🤷🏻♀️
@Anonymní píše:
@Tajemnadama já právě všude četla, že účinkuje max.12h, tak jsem z toho v šoku, že celý den jen spím, nebyla jsem pomalu schopna se postarat o dítě 🤦♀️ tak právě řeším, jestli je to opravdu z toho léku nebo na mě padla nějak ta nemoc 🤷🏻♀️
Je to z prothazinu. Na me je silnej…a jsem mimo i několik dní.
Jop, spi se po nem doslova a do pismene jak zabita a druhy den je clovek trochu oblblej
zkus rozpulit, jestli ti to na ten kasel bude stacit.. i kdyz to bude tezky jestli je porad takovej malej
no ta nemoc urcite nepomaha, navic sis ho vzala i celkem pozde kdyz 12h ucinkuje… nemuzes jit spat driv? vzdyt jsi nemocna
vzit si ho driv jak pul hodiny pred spanim ale nedoporucuju, me prislo ze ten nastup ma celkem rychly a intenzivni, je dobry v tu chvili uz byt v posteli
Ahoj. Dnes mi byl předepsán na noc prothazin 25mg. Mate s tím někdo nějaké zkušenosti?