Zlatý stafylokok u dospělého

2507
2.10.23 06:45

Zlatý stafylokok u dospělého

Dobrý den, chci se zeptat na vaše praktické zkušenosti. Už téměř rok bojuju s vyrážkou na obličeji. Až nedávno mi stěrem zjistili, že je to zlatý stafylokok. Už jsem brala Azytromicin, Cotrimoxazol a teď mám Dalacin. Zatím se mi zdá, že nic moc nezabírá. Piju ostropestřec, pila jsem Aloi od LR.
Co vám zabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
132
2.10.23 07:37

Mě léčili antibiotiky, ale mě nezpůsoboval žádné problémy. Bylo to vmládí a léčili mě jen protože jsem ho asi přenášela na bratra, který byl pak pořád nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
2.10.23 09:03

@lenicka134 Já už jsem z toho zoufalá. Vypadám hůř než puberťáci, obličej a dekolt mám samý pupínek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
3.1.24 20:38

Mám též. Měla jsem velké hnisavé pupínky na nohách. Udělali mi autovakcinu. Po měsíci užívání se mi ale objevila alergická reakce a mám léčbu přerušenou. Máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29083
3.1.24 20:54

U me zmizel po lichorerisnici. U me byl bez priznaku, lecila se cela rodina kvuli synovi, ktery proti nemu neni odolny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
3.1.24 21:17
@Margery píše:
U me zmizel po lichorerisnici. U me byl bez priznaku, lecila se cela rodina kvuli synovi, ktery proti nemu neni odolny :think:

Děkuju za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
5.1.24 12:37

@Margery Měla jsi kapičky? Jak dlouho jsi je brala? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29083
5.1.24 14:41
@TerezkaW píše:
@Margery Měla jsi kapičky? Jak dlouho jsi je brala? Díky.

Už nevím, ale měsíc minimálně. Ano, byly to kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.1.24 21:56

Take jsem se ho zbavila po kapkách lichořeřišnice, měla jsem je tehdy asi na 3 měsíce. Mě se udělala takova hnisava vyrážka v zatylku, v dolní části vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.1.24 22:01

U mne to byla silena zkušenost. Přinesla jsem si ho z nemocnice, dělaly se mi obri hnisave abscesy, pokaždé řezání, dreny - i ve rtu a oku. Jizvy na hýždich a uchu mam dodnes. Trvalo to před rok a půl. Za tu dobu jsem brala šestkrát! Dalacin C, který jediný fungoval, ale je to silene svinstvo. Nakonec zabrala koňská dávka Dalacinu a volně prodejny Acnevac neo v kombinaci s autovakcinou. Nikdy bych nevěřila, jak příšerná je to bakterie. Mam vůči ní zvýšenou citlivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.24 08:59

Ahoj, měla jsem ho v krku a na tváři před 20 lety, spolu se streptokokem, tehdy mě léčili ATB doxycyklin nízké dávky na tři měsíce, měla jsem takovou mističku z lékárny a chodila jsem na injekce vitamínů B12. Říkali mi už tehdy, že je to otázka imunity, tělo musí zabojovat samo a na to být silný. Skončila jsem po půl roce tak, že nálož bakterie v těle byla na minimu a musela jsem posilovat imunitu, byla jsem úplně vyčerpaná, tehdy mě nakoplo mumio a rakytník, dneska už těch možností bude mnohem víc, souhlasím s tou lichořeřišnicí, zkusila bych potom i Vironal dlouhodobě. Na tu tvář nešetři na kosmetice, zůstaly mi parádní jizvy, který jsem dlouho řešila, můžu ti doporučit značku do zprávy…no a drž se, já se tehdy vyléčila i tím, že jsem si furt opakovala, že jsem zdravá :) je to boj, málem mě to zabilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
6.1.24 21:40

@Vesna_Vesnicanka určitě prosím kosmetiku do zprávy, děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 11:42

Zlatý stafylokok v nose

Zdravím všechny,

Byla jsem na výtěru z nosu a krku jako samoplatce. Můj Dr je hrozný, snažím se přejít k jinému, tak jsem si došla sama. (přítel stafylokoka má).
Výtěr z krku ok (fyziologická flora), výtěr z nosu „ojedinele stafylokok zlatý“. Nevíte, proč je na zprávě z výsledků ojediněle?
Zároveň mi vůbec nic není, komentář je ve zprávě AtB doporučuji jen u opakujících problémů a těžkých případů.
Vůbec se mi k dr nechce, jiný volný není. Tak se chci zeptat na rady zde, zda má někdo zkušenost.
Díky, zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí