Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chci se zeptat na vaše praktické zkušenosti. Už téměř rok bojuju s vyrážkou na obličeji. Až nedávno mi stěrem zjistili, že je to zlatý stafylokok. Už jsem brala Azytromicin, Cotrimoxazol a teď mám Dalacin. Zatím se mi zdá, že nic moc nezabírá. Piju ostropestřec, pila jsem Aloi od LR.
Co vám zabralo?
Mě léčili antibiotiky, ale mě nezpůsoboval žádné problémy. Bylo to vmládí a léčili mě jen protože jsem ho asi přenášela na bratra, který byl pak pořád nemocný.
@lenicka134 Já už jsem z toho zoufalá. Vypadám hůř než puberťáci, obličej a dekolt mám samý pupínek ![]()
Mám též. Měla jsem velké hnisavé pupínky na nohách. Udělali mi autovakcinu. Po měsíci užívání se mi ale objevila alergická reakce a mám léčbu přerušenou. Máte s tím někdo zkušenost?
U me zmizel po lichorerisnici. U me byl bez priznaku, lecila se cela rodina kvuli synovi, ktery proti nemu neni odolny ![]()
@Margery píše:
U me zmizel po lichorerisnici. U me byl bez priznaku, lecila se cela rodina kvuli synovi, ktery proti nemu neni odolny
Děkuju za tip.
@TerezkaW píše:
@Margery Měla jsi kapičky? Jak dlouho jsi je brala? Díky.
Už nevím, ale měsíc minimálně. Ano, byly to kapky.
Take jsem se ho zbavila po kapkách lichořeřišnice, měla jsem je tehdy asi na 3 měsíce. Mě se udělala takova hnisava vyrážka v zatylku, v dolní části vlasů.
U mne to byla silena zkušenost. Přinesla jsem si ho z nemocnice, dělaly se mi obri hnisave abscesy, pokaždé řezání, dreny - i ve rtu a oku. Jizvy na hýždich a uchu mam dodnes. Trvalo to před rok a půl. Za tu dobu jsem brala šestkrát! Dalacin C, který jediný fungoval, ale je to silene svinstvo. Nakonec zabrala koňská dávka Dalacinu a volně prodejny Acnevac neo v kombinaci s autovakcinou. Nikdy bych nevěřila, jak příšerná je to bakterie. Mam vůči ní zvýšenou citlivost.
Ahoj, měla jsem ho v krku a na tváři před 20 lety, spolu se streptokokem, tehdy mě léčili ATB doxycyklin nízké dávky na tři měsíce, měla jsem takovou mističku z lékárny a chodila jsem na injekce vitamínů B12. Říkali mi už tehdy, že je to otázka imunity, tělo musí zabojovat samo a na to být silný. Skončila jsem po půl roce tak, že nálož bakterie v těle byla na minimu a musela jsem posilovat imunitu, byla jsem úplně vyčerpaná, tehdy mě nakoplo mumio a rakytník, dneska už těch možností bude mnohem víc, souhlasím s tou lichořeřišnicí, zkusila bych potom i Vironal dlouhodobě. Na tu tvář nešetři na kosmetice, zůstaly mi parádní jizvy, který jsem dlouho řešila, můžu ti doporučit značku do zprávy…no a drž se, já se tehdy vyléčila i tím, že jsem si furt opakovala, že jsem zdravá
je to boj, málem mě to zabilo ![]()
Zdravím všechny,
Byla jsem na výtěru z nosu a krku jako samoplatce. Můj Dr je hrozný, snažím se přejít k jinému, tak jsem si došla sama. (přítel stafylokoka má).
Výtěr z krku ok (fyziologická flora), výtěr z nosu „ojedinele stafylokok zlatý“. Nevíte, proč je na zprávě z výsledků ojediněle?
Zároveň mi vůbec nic není, komentář je ve zprávě AtB doporučuji jen u opakujících problémů a těžkých případů.
Vůbec se mi k dr nechce, jiný volný není. Tak se chci zeptat na rady zde, zda má někdo zkušenost.
Díky, zakl.