Mykóza na kůži

31
1.10.23 14:22

Mykóza na kůži

Zdravím, mám problém.. přibližně před 3 týdny, se mi objevil takový suchý lehce červený flek pod prsem, myslela jsem si, že to je podrážděné od podprsenky tak jsem tomu nevěnovala pozornost, ale cca před týdnem jsem se vzbudila a měla jsem cca dalších 15 flíčků na krku a na trupu.. letěla jsem k doktorce, byla jsem zhrozená, že to je lupenka a doktorka mi řekla, že to zatím na lupenku nevypadá, ale že to je spíš plíseň.. byla jsem v šoku kde jsem přišla k plísni, nechápala jsem to.. dala mi na to krém, který pravidelně používám, doktorka mě upozornila na to, že to začne pomáhat minimálně po 2 týdnech používání.. ale dnes jsem si to namazala a ty flíčky zrudly, svědělo to jako blázen a radši jsem si přečetla nežádoucí účinky a tam je - svědění, pálení, zrudnutí nebo otok, že v takovém případě je lepší ukončit léčbu.. to svědění hned po namazání mám už od prvního použítí, ale myslela jsem si, že to je normální.. dneska to ale svědělo nehorázně.. taky se mi za ten týden objevilo spoustu nových ložisek, mám je všude a je jich opravdu hodně, rychle se to množí a zvětšují se každým dnem… moje otázka je, jestli má někdo zkušenost s tímhle, pro mě je to dost i na psychiku, jak jsem z toho nešťastná… četla jsem, že pomáhá tae tree olej, tak to zkusím, ale zajímají mě zkušenosti i jiných lidí.. taky jsem četla, že se to může léčit i několik měsíců 8o děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
607
1.10.23 15:00

A co vam dala za krem? Nejvic se na to pouziva Clotrimazol (je i volne prodejny proti plisni) a to uz druhy den je to o moc lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
1.10.23 15:26
@Desgreze píše:
A co vam dala za krem? Nejvic se na to pouziva Clotrimazol (je i volne prodejny proti plisni) a to uz druhy den je to o moc lepsi

Druhý den? Taky mám mykózu, tam dole, gynekolog mi dal ten clotrimazol, mazala jsem 14 dní a zlepšení žádné skoro… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
1.10.23 15:38
@Lollitka píše:
Druhý den? Taky mám mykózu, tam dole, gynekolog mi dal ten clotrimazol, mazala jsem 14 dní a zlepšení žádné skoro… :nevim:

Mykóza “tam dole” se léčí většinou v kombinaci s globulemi na zavedení “tam dolů”, tak třeba proto krém nestačí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.10.23 15:47

@Desgreze dostala jsem pevaryl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.10.23 15:49

@Lollitka mně si nejvíc osvědčily tobolky gynocaps, kdysi jsem dostala taky mastičku clotrimazol ( nově teda cotylena ) a k tomu ještě zavádějící tobolky cloztimazol, asi 6 jich tam je.. ale nejradši mám gynocaps v kombinaci s tou mastí clotrimazol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
1.10.23 16:19

@kkkackaaa zkuste ten Clotrimazol namazat fleky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.10.23 17:49

@Desgreze zítra navštívim doktorku a kdyžtak zkusim, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
1.10.23 17:58
@Venett píše:
Mykóza “tam dole” se léčí většinou v kombinaci s globulemi na zavedení “tam dolů”, tak třeba proto krém nestačí :D

No já ji mám „jen“ na hrázi, takže jsem dostala jen tu Cotylenu. Předtím jsem měla nějakou infekci v pochvě a na to jsem měla globule Macmiror. Zítra stejně musím volat na gynekologii, tak se zeptám, co tedy dál, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
1.10.23 17:59
@kkkackaaa píše:
@Lollitka mně si nejvíc osvědčily tobolky gynocaps, kdysi jsem dostala taky mastičku clotrimazol ( nově teda cotylena ) a k tomu ještě zavádějící tobolky cloztimazol, asi 6 jich tam je.. ale nejradši mám gynocaps v kombinaci s tou mastí clotrimazol

Ahoj, díky taky za info a gynocaps jsou na předpis, nebo volně prodejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.10.23 09:21
@Lollitka píše:
Ahoj, díky taky za info a gynocaps jsou na předpis, nebo volně prodejné?

Volně prodejné, vetsinou mi jedno balení stačí na 2-3 infekce, je tam 14 tobolek a stačí 1 na noc, podle toho jak je to „tam dole“ vážný, ale stačí mi třeba 4 tobolky a je po :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí