Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebovala bych radu. Chtěli bychom pro naše mimi místo chůvičky používat vysílačku, a tak se chci zeptat, jestli jí některá používate taky, jakou značku a jaké s ním máte zkušenosti. Nám se líbila Cobra 725, ale pak nám v krámě řekli, že ten mikrofon, co se používá na hlídání mimča je málo citlivý a zachytí až opravdu pořádný brekot
. Tak teď si nejsme jisti, jakou značku vybrat.
Budu vděčná za vaše zkušenosti.
Díky Bubinka a svištík 26+5tt
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahojda,
zkus tento odkaz,už jsme to tu probírali v srpnu.
Hodně štěstí při výběru.
Naďa
Ahoj,
my používáme vysílačky právě typu Cobra 725 a jsme s nimi maximálně spokojení. Rozhodně nesouhlasím se špatnou citlivostí mikrofonu, naopak slyším i to, když se malá převaluje v postýlce a šustí peřinka. Jedinou mírnou nevýhodou je menší výdrž dobíjecí baterie, ale ta se dá nahradit čtyřmi AAA bateriemi (třeba v terénu). Oproti chůvičkám to má jen jednu drobnou nevýhodu, nemají (ale jak jsem hledala dříve, je to problém všech vysílaček) signalizaci vybití druhého přístroje. Takže to řeším tak, že dceři dám vysílačku vždy zapíchnutou v nabíječce, abych měla jistotu. Ale jsou super, velký dosah, spousta kanálů (což bývá výhoda třeba v hotelu, že neslyšíš brečet cizí mimčo) a pak se dají využít třeba na lyžíc v cizině k domlouvání na svahu. Takže je vřele doporučuji. Katrin.
Ahoj,
minule jsem na tohle tema diskutovala ja. Nastudovala jsem o vysilackach snad uplne vsechno. Ptala jsem se snad uplne vsude.
Nakonec jsme vysilacky koupili. Mame Microcom 4900.
Ted ti napisu nevyhody:
1, opravdu nevis, kdy se vybijou.
2, aspon ta nase ma docela velke zpozdeni. Maji to i chuvicky, ale tohle se mi zda trosku dlouhe. Proste se mimco zacne vrtet nebo pobrekavat nebo neco a musi ten zvuk vydavat neprerusovane dyl, jinak se to vlastne nestihne zapnout a poslat. Snad to neni moc nesrozumitelne. Ta nase jenom tak vrceni v postylce nebo zakaslani neprenasi.
ALE:1, Stejne bych si ji koupila znova. Nam slo stejne jen o ten plac a ne vrceni miminka v postylce. Doma ji nepotrebujeme. Spis, kdyz nekam jedem. Abych nemusela sedet s mimcem v mistnosti, ale byla aspin pred barakem. No a jednou si s ni budou deti hrat. Nebo ji vyuzijeme i jinak venku.
2, zrovna tyhle cobry by mely byt lepsi. Na strankach radioamateru doporucovaly hlavne je. My je nekoupili kvuli cene.
Holky, díky moc - s těma Cobrama jste mě potěšily, nám se jinak docela líbily, a na netu se dají sehnat za docela slušné peníze. Ty vysílačky Microcom jsem zatím v krámě nepotkala, ale ještě se po nich mrknu, abych měla srovnání.
Bubinka
Holky, neberte to jako něco proti vysílačkám, ale my jsme s ní vůbec nepochodili.
Asi jsem nešika nebo co…
Chůvičku jsme nikdy nepotřebovali (máme malinký byt) a vysílačku jsme už měli, takže jsme ji párkrát vyzkoušeli na dovče a vždy s absolutním neúspěchem.
Jednou nám řvoucí dítě přinesla k táboráku kamarádka a vysílačka (ač byla zapnutá) nic…
Jindy jsem zase z pokoje uslyšela pípání a zjistila jsem, že vysílačka z neznámého důvodu přelaďuje či co.
No jak říkám, na mně moc složité.
Ale třeba máme nějakou pochybnou značku. Nevzpomínám si jakou a momentálně nejsem doma, tak snad poreferuju jindy.
Anka