špenát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
28.9.05 09:41

špenát

ahoj maminky dnes jsem koupila čerstvý špenát.určitě se najde dobrá duše co mi poradí jek ho připravit a s čím atd.a jestli ho můžu zmrazit.děkuji za odpovědi.to hlavní -špenát chci připravit 8 měsíční Barči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
28.9.05 10:00

Ahoj, spenat sem pestovala na zahradce ale protoze s pripravou je pro me moc prace tak uz radeji kupuju protlak. Cerstvy spenat: otrhaji se korinky, oberou listy, zaleje se horkou osolenou vodou a kratce podusit, odcedit. Dale ho pripravuju takto: na masle zpenim cibuli pridam mouku :arrow: do jisky spenat+mleko nebo smetana, pak pridam cesnek, sul, strouhanku, vajicko. Misto cesneku se muze pridat pepr nebo kvet. To mleko nebo smetana tam byt musi protoze neutralizuji kyselinu stavelovou kterou spenat obsahuje. Ja spenat delam k masu s brambory. Ja vzdy zmrazovala udelany protlak ale i cerstvy spenat se da. A protoze to budes delat pro mimi sama musis vybrat kterou ingredienci vynechas, ja osobne bych lehce osolila pouze vodu a cesnek bych bud vynechala nebo jen mini. Sany+decka 8m,6l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
28.9.05 10:15

Špenát

Ahojky,
já ho dělám podobně jako Sany, ale bez jíšky, jen na cibulku, podusit, přidávám mléko, sůl, česnek, vajíčko, když chci aby byl hodně zdravý, ani vajíčko nedávám. Myslím, že čerstvý je skvělý, takže ten bych možná opravdu jen podusila, dala mléko, sůl a trošku česneku (malé možná ani to ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
28.9.05 10:49

ahojky, já jsem zpracovávala mangold - vypadá jako špenát:-) ale mě osobně chutná víc.
Zpracování obou je jednoduché: pro dospěláky to dělám stejně jako je psáno (ale nedělám jíšku( - jen na cibulku dám pokrájený špenát, podusím, osolím česnek,vajíčko.
Pro mrně jej pokrájený podusím v malém množství vody. To je vše. Nesolím, páč jsem četla,že děti do roku by sůl neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
28.9.05 12:04

Ahoj,
taky se pripjuji k Desty, ze pro mrnouska jsem to jenom povarila ve vode dala brambor a popr. kostku-trojuhelnicek tav. syru.

Jednou jsem taky pila ze spenatru koktejl:
presne pomery nevim, ale to delaly od oka:
spenat, rozinky, orisky zalit mlekem a rozmixovat -

• sice na prvni pohled to vypada trosku „jedovate“
    ale je to dobre a hlavne zdrave. Nemas to prosle varem,
    tak vubec ti zadne vitaminy „neutecou“.
    Dobrou chut-
     Kac
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
29.9.05 12:44

Ahoj, také jsem chtěla malé dělat špenát, ale s ohledem na vysoký obsah jakési kyseliny je nevhodný pro malé děti + ten běžně kupovaný prý bývá s velkou hodnotou dusičnanů. Do dvou let jej prý proto nepodávat nebo maximálně v rámci dětských příkrmů, kde je hodnota dusičnanů apod. přísně sledována. Jinak špenát musí být s mlékem či smetanou, aby vyvázal tu kyselinu tuším šťavelovou.. Ale i tak až od dvou let..
Proto jsem čerstvý špenát udělala nám a malá si ještě počká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí