příkrmy - najednou odmítá

14221
27.9.05 14:15

příkrmy - najednou odmítá

Ahoj holčiny.
Vím, že o příkrmech tady bylo napsáno už hodně. Vše pěčlivě studuji.
Ale: prcek má nyní 7m. Od 6m jsme začaly postupně papat na oběd zeleninku. Vždy pár lžiček a tak za půl hod. za hodinu jsem dokojila. Dostaly jsme se na celou skleničku od HIPPu /asi tak po třech týdnech/ a tak jsem kojeni v poledne zrušila. Ale čtvrtý týden začal prcek svůj bojkot. Sní pár lžiček, pak zamkne pusiny a odvrací se, nebo začne plakat. Co jsem udělala špatně? Vždyť tak pěkně baštil. Byla má nabídka až příliš pestrá????Teď nevím, jak postupovat.
Vrátit se nazačátek a začít v poledne kojit? Nebo se vrátit jen k mrkvi? Nebo přidat do příkrmu MM?
Poradíte?

Eva a Kubátko 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
118
27.9.05 16:10

Evo,

ja taky jsem nedavno zacala s prikrmy a postupuju hodne pomalu. Synovy jsou 6,5 mesicu a dostava k obedu jabklo (nekdy s trochu hruskou) a k veceri mrkev (nekdy s cuketou, obcas s trochou brokolici). Za ten skoro mesic co syn dostava tuto stravu se stava bud ze vse sni a je spokojeny, nebo sni a pak chce to hned zapit. Anebo nekdy vyvadi tak, ze musim mu dat flasku (kojim jenom castecne) misto obedu ci vecere.
Myslim ze je dulezite zachovat klid aby dite melo spojene cas jidla jako neco prijemneho. Kdyz mi dava najevo, ze mu jidlo nejede, tak mu dam mliko na uhaseni hladu a zkousim to pozdejc, treba v samy den. Taky mi nekdy tecou nervy kdyz vyvadi a pritom vim, ze umi jist a ze mu chutna, ale chapu to. Ja taky nemam rada kdyz jsem nucena jist neco na co zrovna nemam chut, i kdyz jindy bych si to dala.
Nevim jestli jsem ti pomohla, myslim ze neni nutne uplne prestat s prikrmy, ale proste to postupne zkouset jestli neco sni a pak tolik neresit kolik toho sni, vzdyt jsme hned na zacatku, zatim nase deti znali pouze mliko. A pak neni dulezite aby dite hned za mesic zvladlo snist vsechny druhy ovoce a zeleniny. Davej to co mu jasne chutna a treba tak po tydnu zkus primichat dalsi vec.
At se vede, hlavne at dite prospiva a je spokojeny a neboj, jist eventualne bude!

Caroline a Rufus 27 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
27.9.05 23:45

Evo,
Myslím, že si děláš zbytečné starosti. My pomalu „ochutnáváme“ jídlo od konce čtvrtého měsíce (do té doby jen kojení) - na půl skleničky přesnídávky jsme se dostali až daleko po začátku šestého měsíce a i teď se mi stane, že dcera třeba jeden den příkrmy vůbec nechce, žádá si jen kojení, případně odmítá pozřít příkrm v poledne, ale dá si říct odpoledne nebo večer.
Můžeš takhle zkoušet podat odmítnutý příkrm v jinou dobu (nám se nejlíp osvědčuje dávat dceři jíst v době, kdy jíme my, protože mívá sklony loudit a při pohledu na nás - přežvykující - jí ochotněji :lol: ), jíst ho s Kubátkem tak, aby to vidělo (to jen pokud mu dáváš něco chutného :wink: ) nebo to prostě odložit, až zase bude chtít jíst.
Ale protože píšeš, že pár lžiček si dá vždycky, nijak bych asi nepanikařila a k „pár lžičkám“ ještě dokojila, myslím, že se to zase upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
28.9.05 11:32

Holky diky za odpovedi.
Ja vim, jsem panikarka.
Jen zvazuju, zda se vratit k polednimu dokojovani, kdyz jsme to uz zvladali bez nej. Neni to krok spatky? Nebo radeji pockat treba hodku a skusit dat zbytek prikrmu znovu? Vcera to takto vyslo. Ale jak pisete, kazdy den je jiny.
Je to hruza, kdyz celou ohratou mnamku musim pak zahodit, ponevac se to znovu prihrivat nema.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
29.9.05 00:29

Já docela klidně dokojuji, jak jsem psala výš, jednou v poledne kojíme, pak pětkrát ne a pak třeba zase ano… Ale jestli ti záleží na rychlém odstavování, tak bys možná měla trvat na příkrmu místo kojení? To už mi přijde spíš jako otázka na paní doktorku v poradně.
MMCH, k ohřívání příkrmů tip: než budeš krmit, zkus miminku nabídnout lžičku neohřátého příkrmu (ne rovnou z ledničky) - nebo prostě jenom lžičku; já podle toho, jak se mimi tváří i na prázdnou :lol: lžičku, poznám docela spolehlivě, jestli bude jíst, či nikoliv.

Každopádně přeju pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
29.9.05 08:52

Bebatko,
ten muj prcek si lzicku veme do pusinky vzdycky. Je to maly rostacek.
Na rychlem odstavovani mi nezalezi, jen nechci aby si nakonec vzal dohromady, ze kdyz nesni prikrm, i tak mu mama da prso.
Jsou to nase zlaticka ale vetsinou si s nami delaji, co se jim zamane.
No snad bude lip.
Tak diky a pa
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play