Přetáčení na bříško?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1268
27.9.05 19:41

Přetáčení na bříško?

Ahoj zkušené maminky,

zrovna nedávno tu probíhala diskuze o tom, kdy se děti přetáčejí na bříško. Jak jsem to tak pročítala, některé se přetočilo ve 3 měsících, některé ve 4 nebo v 5. Dneska jsme byli s mým dvouměsíčním prckem na kontrole a doktorka se mě zeptala, jestli už se zkouší přetáčet. No nezkouší (i když hříbátka myslím pase docela hezky :)) a až cestou domů mě napadlo, že jsem se měla zeptat, jestli mám pro to něco začít podnikat. Tak se zkusím zeptat vás - mám mimčo nějak zkoušet třeba když leží na zádech a hrajeme si vzít za jednu ručičku a občas ho pomalu zkoušet přitahovat na jednu stranu? Nebo mám počkat až začne sám? Jaké jiné cvičení kromě toho, že ho několikrát denně na chvíli položím na bříško můžu provádět?
Díky za všechny tipy, nerada bych něco zanedbala :roll:
Hezký večer
 Gina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
27.9.05 19:56

Ahoj, pokud mas normalni zdrave mimi urcite bych nijak nepritahovala ani necvicila. Moje nyni 7m dcerka se taky zacla pretacet pozde moje Dr se me take na kontrolach ptala ale nijak to neresila. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
27.9.05 20:14

ahoj Gino,

ve dvou měsících se mně to zdá opravdu hodně brzo. Vůbec bych to neřešila.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
27.9.05 22:02

Cauky, nam doktorka radila, ze detem dela hodne dobre pro motoricky vyvoj valeni sudu. Vlastne se tim podporuje i to pretaceni na brisko. I kdyz ve dvou mesicich bych to teda fakt jeste neresila.
Romca a David, 9 mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
27.9.05 22:18

Ahojky Gino.Určitě malého neuč se přetáčet.Já mám ďábla(jak už jsem jednou psala),co se přetáčí od 2,5 mes,ale samozřejmě si našel svůj zbůsob na přetáčení a ne tak jak by správně měl.Prostě byl na to ještě mrňavej.Rehabilitační sestra říkala,že je nejmíň o dva měsíce dobředu.Tak máte ještě spoustu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.9.05 22:35

Ahoj Gino, moje holčička se začala přetáčet ze zad na bříško mezi 4-5 měsícem a myslím, že to je naprosto optimální, ve 2 měsících je to podle mě brzo (samozřejmě pokud nemá samo snahu). Já být tebou tomu nechám volný průběh a počkám, dokud opravdu nebude chtít samo. Já jsem té naší trochu ze začátku pomáhala, ale až v momentě, kdy jsem viděla, že už je skoro přetočená, ale ještě jí tam překáží ručička nebo nožička, tak jsem do ní trochu „žďuchla“ (samozřejmě na měkkém), aby se přetočila. Stačilo to udělat párkrát a uměla to sama, ale myslím, že by to uměla stejně tak i bez mé pomoci. Pa Petra

• Citovat
  • Upravit
225
4.10.05 11:51

Ahoj Gina,moj krpec sa pretocil prvy krat uplne sam vcera (3.10.) a ma 4mes.a2tyz.Nijak zvlast sme to necvicili sem tam sme ho trosku prevratili a teraz sa mu to nejako napacilo a stale sa pretaca a potom sa jeduje ked mu to nejde aj naopak :lol: U kazdeho mimca je to ine ale 2mes.sa mi zda skoro aby sa pretacalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 09:45

Ahoj, chci se zeptat, kdy se má mimčo začít přetáčet na bok? malýmu jsou 3 měsíce a ani náznak :nevim: Pasení ho taky nebaví, vydrží minutu, dvě a už padá na břicho a řve :think: Nevím, jestli jsme něco nezanedbali nebo mu mám nějak pomáhat? motivace hračkama nezabírá, to vytočí hlavičku na bok, ale že by se za ní otočil to ne…A hračky si sám taky moc nechytá..To mu ji musím dát do ruky, úpka drží, ale nevím, jestli to chápe…
Myslíte, že je to normální? Mám první dítě, tak jsem vyplašená, aby nebyl třeba postižený nebo tak…

• Citovat
  • Upravit
14856
6.1.13 09:53
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, kdy se má mimčo začít přetáčet na bok? malýmu jsou 3 měsíce a ani náznak :nevim: Pasení ho taky nebaví, vydrží minutu, dvě a už padá na břicho a řve :think: Nevím, jestli jsme něco nezanedbali nebo mu mám nějak pomáhat? motivace hračkama nezabírá, to vytočí hlavičku na bok, ale že by se za ní otočil to ne…A hračky si sám taky moc nechytá..To mu ji musím dát do ruky, úpka drží, ale nevím, jestli to chápe…
Myslíte, že je to normální? Mám první dítě, tak jsem vyplašená, aby nebyl třeba postižený nebo tak…

Klid!!! Ja jsem si u mych deti overila, jak jsou mezi detma nebetycny rozdily. Dcera se zacala otacet v sesti mesicich, uz jsem ji trochu pomahala, teda tak, ze jsme trenovali svalstvo, motivovala hrackou. Ve trech mesicich lezela jak brambora. Jen pasla.

sny ma 3,5 mesice, otaci se jak divej a vypada to, ze by se chtel plazit. Pred Vanoci se o to pretacni usilovne snazil, ale na brisku nevydrzel moc dlouho, rozplacl se jak zaba a proste nepasl. Ted co se na nej otoci sam, tak to rychle dopiloval.

Kazde dite ma svoje tempo a nic s tim neudelas. Taky se to muze za 14 dni zmenit. A neni kam spechat. Ja mam za chvilku po klidu, pac uz to nebude „kam ho polozim, tam ho najdu“.

Příspěvek upraven 06.01.13 v 09:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
6.1.13 09:54

Je to normální, postižený opravdu není :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katka379
6.1.13 09:54

Anonymní neboj, náš malý ani náznak až do 5,5 měs…no a potom se jednou otočil a od té doby se točí pořád :). Během 5 dnů se naučil točit na bříško na obě strany, zpět na záda a ještě mu narostly 2 zuby :lol: Děti se občas vyvíjejí skokově, nic nic a potom hup :). Zkus s ním občas obrat na bříško trénovat, když leží na zádech, tak mu jednu nožičku přidrž nataženou (tu na kterou stranu chceš, aby se otočil), druhou nožku mu pokrč pod kolínkem - mně už se pak malý snažil dorotovat sám :potlesk:. Ale ve 3 měs. má ještě spoustu času, neboj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3398
6.1.13 10:12

Malá se poprvé otočila přesně první den 5.měsíce. Máte spoustu času, myslím, že na trénování je brzy. Postiženy určitě není :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 10:30

Spíš mi jde o to, že se ani nesnaží na bok :nevim: To otáčení na bříško bych až tak neřešila, ale že nechce ani na bok???
Jo, a ještě nám ted 3 dny vůbec nežvatlá :think: Normálně jsme si vždycky „povídali“ a ted vůbec nic :roll: jakoby ztratil řeč nebo zapomněl mluvit???

• Citovat
  • Upravit
2113
6.1.13 20:52

Moje dcera se otocila ve 4,5 mesicich a poradim figl - na hraci deku sem dala jednorazovou preb. podlozku a vyslikla ji do naha. Az si to pretaceni „zazila“, tal se pretacela i oblecena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.1.13 15:20

Holky, malý bude za 14 dní 6 měsícu a přetáčí se jen na bok na obě strany ale na bříško ještě ne :( je fakt že je to 14 dní co jsme sundali frejkovu peřinku :think: muže bejt zabržděná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí