Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dávidko meria 93,5 cm…oproti deťom v jeho veku, dokonca i o rok starším, je oveľa väčší. Je poriadne veliký, ale je to v norme? Máte to tiež niekto tak???
ahoj, zrovna dneska jsme byli na návštěvě u sestřenice, která má 18-ti měsíční dvojčátka. Chlapeček měří 92cm a váží 13,5kg, holčička měří 90cm
, to jsou velké děti ![]()
Náš 16+ti měs.Ondrášek má 84cm. Sousedovic 2,5letý klučík měří rovných 100cm
Myslím si, že je to normální.
Taky záleží na tom, jak jste vysocí vy dva, ale ono se ten růst může klidně zastavit a za rok bude srovnatelný se stejně starými dětmi.
Náš syn Štěpánek měl ve dvou letech 95 cm. Je větší, ale ve školičce není sám takhle velký. Ve 3 letech měl 105 a teď má 112 (3r 8m). Pokud máš pochybnosti, existují percentilové grafy výšky, váhy atd. třeba jako příloha zdravotního průkazu, který dostávají děti v porodnici. Ale myslím, že jste v pohodě, dokonce ta nejvyšší křivka je ve dvou letech na 96 cm. Radka
ahoj,
tady je možné si stáhnout růstové grafy i s percentily http://www.szu.cz/…y-ke-stazeni - je to docela užitečné, když člověk potřebuje celorepublikový průměr. bertík byl furt výškou nahoře, váhou skoro na 10 percentilech.
ďakujem za odpovede
, vysoký má byť určite po kom - ja mám 176cm, manžel 188cm
Obidvaja výšky, len dúfam, že nebude mať cez 2 metre. Inak tiež sa mi to veľmi nezdá s váhou - na tých 93,5 cm váži len 11,5 kg.
Teeerinko ,tak z toho si nic nedělej
, bude to aspoň pořádný fešák , který bude vysoký a budou na něj letět holky ![]()
Já jsem sama vysoká a můj manžel také
a máme dvě holčičky
A naše starší ma 104cm a její 2a třičvrtě roku ![]()
A naše druhá holčička má 5,5měsíce a měří 72cm ![]()
Takže budou holky vysoké po nás rodičích, buď ráda, přece by jsi nechtěla aby byl tvůj klučik malý a měl třeba jen 160cm to by ho určitě v životě trápilo ![]()
Já si jen musela zvykat, na to že mi každý neustále říkal a říká že jsou holky vysoke a velké, no ale že mají rodiče vysoké to už nikomu nedojde ![]()
Já mám 179cm a manžel má 190cm ![]()
Přidávám se k obříkům…
Honzík měl v e dvou letech 98cm a teď 3,5 má 116cm
Tomík měl před vánocama (necelé dva roky) 96cm.
Náš táta má 198cm a já „jen“ 169cm takže kluci jsou holt velicí po tatínkovi. Nevýhoda je ta, že jim všichni hádají tak o rok(někdy i dva) víc než opravdu mají… Pak to vypadá divně, že náš Tomík, ještě pěkně nemluví, když vypadá tak na 3roky a Honzíka se každý ptá, jestli půjde k zápisu do školy…
markyna píše:
Teeerinko ,tak z toho si nic nedělej, bude to aspoň pořádný fešák , který bude vysoký a budou na něj letět holky
![]()
Já jsem sama vysoká a můj manžel také
a máme dvě holčičky
A naše starší ma 104cm a její 2a třičvrtě roku
A naše druhá holčička má 5,5měsíce a měří 72cmTakže budou holky vysoké po nás rodičích, buď ráda, přece by jsi nechtěla aby byl tvůj klučik malý a měl třeba jen 160cm to by ho určitě v životě trápilo
Já si jen musela zvykat, na to že mi každý neustále říkal a říká že jsou holky vysoke a velké, no ale že mají rodiče vysoké to už nikomu nedojde
Já mám 179cm a manžel má 190cm
no to by ho to netrápilo že má jen 160cm, páč by si aspoň holky do 160 nepřipadali vedle něho jak trpajzlíci a obletovali by ho ![]()
ahoj, tak náš měl ve 2 letech 91 cm, a to jsme oba celkem vysocí, já 174cm, manža 194cm..ale manža to měl taky podobně a potom vyrostl někdy kolem 16.
Myslím, že vaše výška je v pohodě, synovec měl v té době 96 cm a to byl snad na maximu křivky.