Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak podle te tabulky jsme uplne mimo ![]()
Moje starsi holcicka mela na roce a pul 14,9 kg a 88 cm, o tri mesice pozdeji uz mela 92 cm a o par deka vic. Pocitam, ze na dvou letech bude mit urcte vic nez 95 cm. Proste je velika. Rozhodne neni tlusta, je proste velika a i na stavbe kosti je videt, ze nebude zadny drobek.
Ae je to fuk, nejdulezitejsi je, ze je zdrava, ciperna a prospiva.
Lesina
Ahoj!
My mame doma taky obrika, ted mu je 28 mesicu a vazi cca 17kg a meri asi 102 cm, ve dvou letech mel 16kg a asi 98 cm. Velikost uz kupuju 110-120. Kdyz se me prodavacky ptaji, na jak stare dite to obleceni chci, rikam, ze na 4-lete, protoze jinak me presvedcuji, ze velikost, kterou mi vnucuji musi stacit (jako by znali naseho drobecka lip) ![]()
Bohuzel na nej spousta lidi kouka divne, protoze vypada jako veliky kluk, ale chova se jako melej (tak jak odpovida jeho veku). A na kocarku vypada taky divne ![]()
Je to proste poradny kus chlapa a nejspis bude po nas (oba s manzelem mame kolem 185cm).
Tabulky povazuju za orientacni, dulezite je, jestli je dite zdrave, cile, jestli ji…
Mejte se!!!
K.
Teda holky, to máte pořádné kusance. Ale co, důležité je, že jim chutná a jsou zdraví.
Ahojky,
podobný problém měli naši sousedi,jejich syn vypadal ve dvou letech na 4 a ve třech skoro na šest a kdo ho neznal,tak jej považoval za postiženého a zaostalého.A naše děti vždy vypadaly menší a náš nejstarší má nyní 18,5 a vypadá na 15 (let) a jen z toho těží. Slevněné jízdné, kino, hokej, fotbal jen když jde s kámoši na pivo je to bez občanky na nic ( ale to sem nepatří
). Tak hlavně ať jsou děti zdravé
Ahoj,
prosím vás, muzete se mrknout do prukazky kolik měřily a vážily vase ratolesti? Totiz dr. nam napsal , ze Verunka při svých 90cm a 12,5 kg, je silna a dlouha. A podle tabulek je uplnej prumer. Jen jsem zvedava, zda je skutecne dlouhanka nebo ne…dik, misa
Ahoj,
hlásíme se k dlouhánům ![]()
Anetka měla ve 2 letech 92 cm, a vážila 11,9kg. A kuriozitka nožičku má 21. Ze všech 2 letých dětiček, které známe, byla nejvyšší. JÓ má to v genech.
Čauky Andrea.
Sloučila jsem tuhle diskusi jednou starší, na stejné téma ![]()
Lesina
PS: A dodávám, že Ada má 112 cm ve třech a půl - a to necelých třech a půl… Nosí velikost 116 - což je velikost označovaná jako 5-6 let…
Pepi je sice taky vysoká, ale na Adlu teda nemá - teď v necelém roce a třičvrtě má kolem 87 cm.
Liborek měl ve dvouch letech 86cm a 13kg. To jen pro porovnání.
Ahoj,
Esterka měřila ve dvou letech 89cm a Davídek 84,5cm,kolik vážili nevím, už je to dýl Esterka má 10let a Davídek 7.
Davídek je menší po nás s manželem a Esterka je průměr.
![]()
Stáňa
Ahoj,
Honzik ve dvou letech 15 kg a 98 cm, nozka velikost 26
.
Obleceni taky kupuju na 3-5 let.
--
Silva
Radim - 92cm, 14,5 kg a noha 26. Bude po tatínkovi - není obr - průměrných 184 cm. Ovšem maminka je podměrečná 155cm, váha po těhu zkreslená… noha dětská 35. Určitě už se projevuje genetika.
Beruška ![]()
Ahoj,
tak my jsme asi největší: Honzíkovi jsou dva roky a čtvrt, má 104 cm a 16,5 kg. Nosíme vel 98-110I naše obvoďačka mi minulý týden nevěřila, že jsou mu dva
Manžel má 194 cm, jeho bratranci před Dva metry, tak doufám, že bude mít do dvou metrů ![]()
Naštěstí pěkně mluví a nemá pleny, tak se ani nikdo nediví, lidi si myslí, že jsou mu tak tři.
Moc toho nesní, ale nalejvá se mlíčkem Junior Bifidus.
Zdravím Pihule
Ahoj,tak malé budou 2 roky 5.4. a měří 92 cm, 13 kg. Je pravda, že je trošku větší, než vrstevnice, asi na úrovni svých vrstevníků - chlapečků
Asi to bude po tatínkovi (já mám 155cm)
Kámošky chlapeček měřil v roce a půl 101 cm a vážil 16 kg - oba rodiče jsou vysocí - kolem 2 m.
ahoj.
Myšákovi je teda teprve čerstvých 18 měsíců, ale má přes 14kg a 90cm! A to máme teda taťuldu dlouhána hubeňoura (187cm při váze 75kg) a já bojuju celý život s váhou - po svém tátovi mám genetický sklon tloustnout i když nejím. Nyní po těhotenství vážím nejmíň od svých 13let (69kg při 170cm).
Můžu vás ale potěšit - kamarádka má syna na den přesně rok po nás a ten má v půl roce 10,8kg a 78cm!!! Ale taky má po kom být takový macek :lol ![]()