Výška a váha ve 2 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Vesmírná drůbež
15.5.21 08:29

@Kolicek95 to taky neplatí. Myslím ta polovina výšky.

• Citovat
  • Upravit
2038
15.5.21 09:49

Moje dcera 6 let je taky malinka cca jak ta tvoje a chodime uz dlouho kazdych 6 mesicu na endokrynologii, kde ji sleduji. Za celou dobu neprisli na nic, ze by bylo neco spatne. Roste rovnomerne ale pod krivkou. Rustovy hormon odmitam, kdyz mi nedali zadnou diagnozu. V nicem nezaostava a verim, ze tech 160 cm snad mit bude. Ja 160 a partner 185.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
15.5.21 13:12
@JanaDaR píše:
@Kolicek95 to taky neplatí. Myslím ta polovina výšky.

Mělo by, pokud do toho nevstoupí nějaké onemocnění, předčasná puberta nebo něco jiného, co má vliv na růst.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
15.5.21 13:18

@Kolicek95 Kolik dvouletých dětí měří metr? Jen pro příklad. Je to nějaká stará poučka, která zkrátka neplatí. Můj nejstarší syn měl ve dvou letech 89cm, aktuálně patnáct let, výška 184cm. Ještě poroste.

• Citovat
  • Upravit
2031
15.5.21 13:54

Máme to samé, dcera aktuálně 2,75 roku, měří asi 88,89 cm. Nevím, kolik měla ve dvou letech, podle mě taky kolem těch 80. Každopádně je výrazně menší než vrstevníci. Včera jsem tu v jiné diskuzi četla, jak téměř tříleťáci mají metr… haha… Dr. to zatím neřešila s tím, že my s manželem jsme malí (já 160,tatka 175). Ale na 3 lete prohlídce budu určitě trvat na odběru krve a možná i zadance na endokrinologii (mám i jiné důvody, proč si myslím, že je prohlídka na místě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
15.5.21 14:29
@JanaDaR píše:
@Kolicek95 Kolik dvouletých dětí měří metr? Jen pro příklad. Je to nějaká stará poučka, která zkrátka neplatí. Můj nejstarší syn měl ve dvou letech 89cm, aktuálně patnáct let, výška 184cm. Ještě poroste.

Tak třeba syn mého manžela na dvou letech měl 98cm. Teď je mu 6, má 138. Ke dvěma metrům podle mě dospěje. Já měla podle zdravotního průkazu 83, mám 165. Taky je dobré si uvědomit rozdíl mezi biologickým a kalendářním věkem.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
15.5.21 14:52

@Kolicek95 jakou roli to hraje v tomto případě? Treba můj nejmladší syn se narodil se 45cm a v roce měl 82cm. Aktuálně čtyři a čtvrt roku a měří tak 116cm. Úplně vyběhl z předpokladů.

• Citovat
  • Upravit
80500
15.5.21 15:02
@Anonymní píše:
@Kolicek95 Narodila se jako průměrné dítě (49 cm, 3300 g, narozená 40. tt), od půl roku se růst pohybuje mezi 3. a 10. percentilem. Tak to řekla doktorka. Teď je podle nějakých jejich tabulek na 5. percentilu. Váha prý je k výšce slušná. Ona se celý den nezastaví, má asi rychlejší metabolismus (po mně, já měřím 163 a vážím asi 44 kg po 3 dětech! :lol:).

ty jo, tak co řešíš, holčička bude dokonalá kopie své maminky a nedivím se, že vás doktorka nikam nežene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.21 10:34

@stinga Hmotnost mě tak netrápí, přijde mi malinká výškově. Máme kolem sebe více dětí a ona výškově odpovídá ročním miminkům, což mi přijde zvláštní, když já až tak nízká nejsem a manžel je spíš vyšší.
Rodiče říkají, že jsem jako dítě taky vypadala vždy mladší (škoda, že od nějakých 20 let vypadám naopak starší :cert: ). Výškově jsem byla spíše mezi menšími, ale nikdy ne nejmenší. Váhově drobeček, to ano, v 1. třídě prý 16 kg. Syn ve 4 letech váží 17. :lol:

• Citovat
  • Upravit
80500
16.5.21 13:05
@Anonymní píše:
@stinga Hmotnost mě tak netrápí, přijde mi malinká výškově. Máme kolem sebe více dětí a ona výškově odpovídá ročním miminkům, což mi přijde zvláštní, když já až tak nízká nejsem a manžel je spíš vyšší.
Rodiče říkají, že jsem jako dítě taky vypadala vždy mladší (škoda, že od nějakých 20 let vypadám naopak starší :cert: ). Výškově jsem byla spíše mezi menšími, ale nikdy ne nejmenší. Váhově drobeček, to ano, v 1. třídě prý 16 kg. Syn ve 4 letech váží 17. :lol:

no ale ty jsi malinká a drobounká, tak dcera také, jede pořád stejný percentil, a vyměšuje 3× denně a ty také - co chceš řešit - je to tvá kopie,
já jsem večer hledala, kolik měřila moje dcera ve dvou letech a zděsila jsem se - měřila 93 cm :zed:, takže vyroste na 186 cm, to je docela hrozné,
a všichni se v těch jejích dvou letech divili, jaktože má plenky, jakto že neumí mluvit a že nepozná barvy - je tak velká, že vypadá jako retardovaná,
teď ve 4,5 letech jí kupuju oblečení 122 a děsím se, jakou velikost budu kupovat v 10 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.21 13:27

@stinga 163 cm ale není na ženu až tak malinkatá výška. Mám kolem sebe hodně plus mínus podobně vysokých žen. Váha 44 kg nízká je, o tom žádná. :palec:
Dcera podle tabulek roste na cca 155 cm a to už je jiné kafe, to už je prostě malinkatý prcek, dospělou ženu takové výšky snad ani neznám. Proto se tím možná příliš zaobírám. ;)

• Citovat
  • Upravit
80500
16.5.21 19:18
@Anonymní píše:
@stinga 163 cm ale není na ženu až tak malinkatá výška. Mám kolem sebe hodně plus mínus podobně vysokých žen. Váha 44 kg nízká je, o tom žádná. :palec:
Dcera podle tabulek roste na cca 155 cm a to už je jiné kafe, to už je prostě malinkatý prcek, dospělou ženu takové výšky snad ani neznám. Proto se tím možná příliš zaobírám. ;)

já mám 164 cm také, a znám i menší holky, i kluky a to už je teda průser,
tak možná ještě zkus doktorku přemluvit, ať vás pošle na endokrinologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.21 19:45

Ja mam opacny problem, dcera ma ve 2 letech 14kg..pribrala za rok 5kg..doktorka teda rikala, ze je to v poradku, ze vypada dobre, akorat, a ze 5 kg je v norme, ze i hodne vyrostla..,tak me to trochu uklidnilo, ale vsude vidim ty drobne hubenoucke deti…a to neji zadne sladkosti a tak..asi proste se musime smirit s tim, ze deti a lidi jsou ruzni, ale chapu, ze to resis..jestli bude mit ve trech letech treba 18kg, tak urcite take budu chtit nejake vysetreni

• Citovat
  • Upravit
18.5.21 15:01

Ve dvou letech měřila 93 cm a vážila 15 kg. Nyní 2 a půl roku… kupuju velikost 98-104.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.21 21:21

Holky, také řeším váhu moji holcicky, 21mesicu 88cm a 16kg. V roce a pul mela 13kg, takze za 3 měsíce nabrala 3 kg, což mi přijde hodne. Dietní chyby nedělám a stále mi přibíra. Doktorka ji vzala jen krev, tam je vse ok a dal to neřeší. Mě to prijde divne a moc nevim co s tím. Malá nezna co je Lipanek a podobne, ji jen bílé jogurty, presnidavky pro mimina bez přídavného cukru, ovoce, zeleninu, pije vodu a obcas dostane krupku ci susenku ale zase pro 8+měsíců. Tak nevím co delam špatně. Jinak ja normalni vaha cca 60kg, 175cm a manžel 193cm a 115kg.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML