Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Dollorres píše:
To je opravdu málo. Syn měl na 7 leté prohlídce 129 cm a půjde do 1. Třídy. Když si vemu, že by teoreticky mohli být spolužáci, je to fakt nepoměr. Zkusila bych endokrinologii.
129cm neměl syn ani na 9 leté prohlídce loni v listopadu
, a to ho doktorka chválila, že se posunul z percentilu 3 na asi 6, tzn. povyrostl víc, než čekala. V grafech je k 9letým chlapcům rozptyl 3.-97. percentilu 125-148cm, u 7letých chlapců je to 115-136cm.
Dcera je nejmladší i nejmenší ze třídy, do třídy s ní chodí kluk, který je nad 90. percentilem a měl kvůli pobytu v zahraničí odklad - když šli jako prvňáci vedle sebe a drželi se za ruku, tak to vypadalo, jako když páťák vedle mladší ségru ze školky. Jsou to skoro největší kamarádi a jo, nepoměr to fakt je, ale nic s tím neuděláme (zdraví jsou oba) ![]()
@Dollorres píše:
To je opravdu málo. Syn měl na 7 leté prohlídce 129 cm a půjde do 1. Třídy. Když si vemu, že by teoreticky mohli být spolužáci, je to fakt nepoměr. Zkusila bych endokrinologii.
Dcera na sedmileté má 120cm.
@zrcadlo píše:
129cm neměl syn ani na 9 leté prohlídce loni v listopadu, a to ho doktorka chválila, že se posunul z percentilu 3 na asi 6, tzn. povyrostl víc, než čekala. V grafech je k 9letým chlapcům rozptyl 3.-97. percentilu 125-148cm, u 7letých chlapců je to 115-136cm.
Dcera je nejmladší i nejmenší ze třídy, do třídy s ní chodí kluk, který je nad 90. percentilem a měl kvůli pobytu v zahraničí odklad - když šli jako prvňáci vedle sebe a drželi se za ruku, tak to vypadalo, jako když páťák vedle mladší ségru ze školky. Jsou to skoro největší kamarádi a jo, nepoměr to fakt je, ale nic s tím neuděláme (zdraví jsou oba)
Tak to bude chudák vypadat, jako když 3× propadl. ![]()
@Dollorres píše:
Tak to bude chudák vypadat, jako když 3× propadl.
Já na fotkách vždycky koukám, kde je učitelka, pak to o fous menší je asistentka a ten třetí dospělý doprovod už je ten spolužák
, o hlavu níž je většina dětí ze třídy, a ten malý maskot, co ho mají sebou, je moje dcera ![]()
Malo? Kdyz zadas do vyhledavace prumerna vyska v 6 letech, tak pro holky je to 105-115 cm, takze dcera ma uplne normalni prumernou vysku.
@cassydiees Myslím,ze dcera měřila v 6letech 110,za 2mesice ji bude 9let a měří 127cm. My rodiče jsme na tom s výškou podobne jako vy, takže nema byt po kom velká. Mezi vrstevníky patří dcera k těm nejmenším, ale není jediná.
@zrcadlo píše:
Já na fotkách vždycky koukám, kde je učitelka, pak to o fous menší je asistentka a ten třetí dospělý doprovod už je ten spolužák, o hlavu níž je většina dětí ze třídy, a ten malý maskot, co ho mají sebou, je moje dcera
To mame podobne, nejvetsi holcina ze tridy nosila v 1.tride velikost 146 a ted v 5.tride ma uz pres 170, navic je k tomu i dobre stavena (takze ramenata, prsata). To uprimne taky neni zadna vyhra, to jsem snad radsi, ze je dcera rachiticky drobek, ted prave 146 a 33 kg a zbytek tride nekde pekne mezi, krasna Gaussovka ![]()