Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
co máte doma chlapečky. Mohly byste mi napsat kolik ti vaši broučci měřili v 18ti měsících.My jsme oba s manželem celkem vysocí(173 a180cm) a náš syn vypadá,že v 1,5roce nebude mít ani 80cm.(Pří narození měl 50cm.)Pomalu nás přerustají i mladší děti.Doktorka teda říká,že je v pohodě,ale mě to pořád vrtá hlavou.Zkrátka mám strach,aby nám nějak nepřestal růst.No asi blbnu.
Díky Valentine
ahoj, my máme doma teda obříka… já mám 178 cm, manžel 183. Jiříček měl při narození 49cm 3,13 kg. Na 18 měs. 89 cm a 14 kg, na 2,5 letech 100 cm a 19 kg…
jé, aprilmouse, to mě pobavilo… u holek je to uplně jiné, ale 19 kg jsem měla já ve druhé tř. ZŠ ![]()
Ahoj,
mám 16 měsíčního chlapečka a měří 80 cm. Já jsem prcek 163 cm, manžel 190 cm. Vítek zatím vypadá velice drobně
Můj brácha byl celou základku druhý nejmenší ve třídě a teď měří 183 cm což se mi nezdá málo.
Nic se neboj, děti rostou ve skocích, třeba teď chvilku nerostl do délky a pak najednou povyroste o několik cm.
Katka
Ahoj, tak jsem ho běžela změřit, máme 79 cm. Honzík měl v 18 měsících 82 cm.
Já měřím jen 160 a manžel 184 cm
.
Ája
Ahoj,v 18ti měsících 88cm,ale jsme veliký. Já 178,manžel 188. Můj táta má 2 metry.
Máme opačný problém, starší má v 5ti letech 122cm a vypadá na druhou třídu,tak si vyber ![]()
Mám dvojčátka. Holka měla v 18 měs.92cm (porodní výška 44), kluk 94cm (porodní 46).
Hlavně neblázni, děti rostou různě.Kdyby nebylo něco v pořádku, dr. by ti řekla.Kluci často bývají menší než holky. My teď oslavili 2 roky a zdá se mi, že holka už ho předrostla.Kluci co když jsme vycházeli ze základky byli prťavci tak za 3 roky na třídním srazu to byli obříci.
ahojky, zkusim se pridat. Ja mam 170cm, manza ma 178 a Ondra mel v 18m. 89cm a vazil 12.5kg, No a ve 2,5r mel 100cm a vazil 15kg a to se ho drzi do ted. S vyskou si hlavu nelam, vsak on vyroste, a pockej az ti preroste pres hlavu
![]()
my jsme nedavno koukali na discovery na nejaky dokument o dvouletych detech a tam rikali, ze dite v dospelosti bude mit dvojnasobek sve vysky ve dvou letech (plus nejake drobne) tzn, ze kristynka bude mit pres 174cm a po me rozhodne nebude ![]()
manžel i já nemáme ani 170cm, dcera v 18m (zítra!!!) 12,7kg, 83cm
jsem si myslela jaká je velká… ale nějak jste mě vyvedly z omylu
Ahoj, tak my jsme asi největší prcci, i když je nám teprve 15 měsíců.
Mates měří jen 73cm, ale zato má 11,5kg. Vypadá normálně, žádnej tlusťoušek. Trička a tepláky nosí vel.74 až 80, ale tělo má dlouhé, bodýčka má 92.
S manželem máme každý 170cm.
M.
My jsme taky mrnata. Vitek mel v roce 71cm a ted je mu 15m a ma 73cm.
Bojim se , aby nebyl maly. Byl i male miminko. Velikost ma take od 74-86.
Ja jsem ted ataky mrnavec a protel ma 183cm.
A taky nejsem nadsena, ze treba jednou rychle vyroste. Chudaci zada. Pracovni deformace, delam rehabilitaci ![]()
Valentine bud v klude, teraz som sa bola pozriet na www.mamaaja.sk je tam tabulka, kde zadas vek a pohlavie a vypluje ti to priemer, maximum a stred a pre 18m chlapecka je priemer 80cm, minimum (co je este v norme) je 75cm. takze ste pekne v strede ![]()
Meduza-tak my sme tiez prtavci, v roku mal 73cm 8,5kg teraz typujem, ze ma tak 75cm (dost blbo sa meria, nepostoji na mieste), dost sa mi zda, ze sa vytiahol a vazi 9,4kg napapany
Kazdy mu hada tak rok, ale co uz, ja mam 164cm a muz 175 takze co chceme, ze? Ja som mala v 2 rokoch 80cm a 10kg a nevyzerala som vobec chudo, skor naopak ![]()
Tiez nechcem, aby bol maly, u holcicky by mi to bolo jedno, ale kluk nech ma aspon aku-taku vysku ![]()
Tak snad nam narastu ![]()