Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Semtex píše:
No, mě taky známí kdysi zlanarili na počátku května s kočárkem, prej ze je to super a ze už to kdysi s kočárkem sli a úplně na pohodu, klidecek, prochazka v přírodě.já sice byla vcelku vybavena, dite taky v pohodě, jeli jsme tam lanovkou z Ruzodolu nebo jak se to jmenuje, nevím teď přesně, nahoře super, a pak se šlo nějakou kleci po rovině par km zpět. No, problém byl jaksi v tom, ze zatímco oni byli na svůj kočárek dva, já musela sehnat cestou úplně cizího chlapa, kterej se stal chtě nechtě ochotným mi s nim az dolu pomáhat
cesta plna mokrého snehu, já měla jen pohorky a přesto, ze nebyla vůbec náročná, bylo to dost o hubu
takže proto radim ty nesmeky například
@Semtex Já tam nelezu na zakládě toho že mi je 25 a jsem fit
Chceme tam jít, protože jsme to prostě s přítelem vždy chtěli si vyjít Sněžku
To jako já vím, že to není žádná prča, ale chci tam vylézt dokud ještě nemám děti, sportuju a jssem tak nějak fyzicky zdatná
Nejdu tam pod nějakým tlakem..A lidi tam lezou i v zimě ve sněhu
Já špatně snáším teplo, takže lézt tam v létě je pro mě nereal
Mě spíš zajímalo jestli to opravdu trvá tak dlouho ty 4 hodiny, tak asi jono…:D ![]()
@ajoslava hele já taky mám radši zimu než léto, ale fakt počítejte fakt s tím, ze proste můžete stoupat některé úseky ve sněhu, což muže čas dojiti ještě i prodloužit, je to pakarna ![]()
@kaja00 píše:![]()
Promin, ze se smeju ale jen si predstavuju jak shanis ochotneho chlapa na pomoc s kocarkem. Jesteze se nasel, ale chapu, ze ti muselo byt trapne
No jezisi to bylo strašný
![]()
@ajoslava píše:
@Semtex Já tam nelezu na zakládě toho že mi je 25 a jsem fitChceme tam jít, protože jsme to prostě s přítelem vždy chtěli si vyjít Sněžku
To jako já vím, že to není žádná prča, ale chci tam vylézt dokud ještě nemám děti, sportuju a jssem tak nějak fyzicky zdatná
![]()
Nejdu tam pod nějakým tlakem..A lidi tam lezou i v zimě ve sněhu
Já špatně snáším teplo, takže lézt tam v létě je pro mě nereal
Mě spíš zajímalo jestli to opravdu trvá tak dlouho ty 4 hodiny, tak asi jono…:D
My to dali s predskolakama asi za 6. A v noci s kamoskou asi za 3. Obrim dolem.
No podle toho dotazu mě napadlo se zeptat - chodíte běžně po horách? Protože tam se vzdálenost nepočítá v km, ale v hodinách. Já jen, že se tak divíš, že 10 km by mohlo trvat 4.hodiny. A k dotazu - já (bez dětí) chodím rychleji než mapy, ale ne nějak závratně, pokud neběžím. Takže bych ty časy brala jako reálné.
My jsme šli z Pece pod Sněžkou pres Obří důl na Obří sedlo pak výstup na Sněžku.
a bylo to super
asi jen 7 km