Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
syn je narozen o 5 týdnů dříve, nyní má 3 roky a nemluví, snaží se občas, ale hrozně vše komolí, pro podezření na vývojovou dysfázii a PAS jsme byli odesláni k neurologovi, který nás odeslal na EEG. Výsledek je: Abnormní graf pro opakovaný výskyt skupin rytmických theta a delta vln vyšší amplitudy generalizovaně s maximem nad předními kvadranty, akcentace fotostimulací, na pozadí vzhledem k věku zpomaleného záznamu.
Nikdo mi nevysvětlil, co to znamená, jen že půjdeme na se synem na magnetickou resonanci…
Dokázal by mi někdo vysvětlit, co by to mohlo znamenat? Na netu jsem nic moc nenašla.
Děkuji.
Neni takovy postup u epilepsie? Muze byt i bez zachvatu, muze brzdit psychomotoricky vyvoj, po eeg nasdleduje mr nebo ct…
Drzim palce
Ahoj, moje mamča má epi, já mám dle EEG vrozené předpoklady k epilepsii (ostré hrany na EEG) nikdy se u mě ale neprojevila. Ani mamču ani mě, to vývojově nijak nepoznamenalo
Bohužel epi je vážně zrádná nemoc a může se projevit kdykoliv během života ale dá se s ní do budoucna naprosto normálně fungovat. Až projdete všemi vyšetřeními, trvej na tom aby ti neurolog zprávu řádně vysvětlil. Může to totiž znamenat úplně něco jiného. Držím palečky ![]()
Tak na MR jdeme až za dva měsíce, do té doby mě asi trefí šlak, že nevím, co malému je. Není tady někdo, kdo by mi tu větu vysvětlil?