Je to zánět ucha?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
348
17.8.15 08:53

Je to zánět ucha?

Zdravím, dcerka 15. měsíců si už tak 3 den šahá pořád na uši a je celkem i nevrlá. Přes ty ouška se jako kdyby škrábe (ne nehtama, ale celou dlaní). Nevím jestli tu nevrlost mám přikládat k uším, nebo k zubům (zrovna ji rostou, ale snáší to v poho). Nikdy to tak nedělela. Tak mě zajímá jaké jsou další příznaky, že by to byl zánět oušek. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21
17.8.15 10:02

Dobrý den, syn trpěl na záněty uší od 8 měsíců. Vždy nakláněl hlavu na stranu sahal si na uši. Vždy měl teplotu a byl nevrlý. Teplota je podle mě jasný hlavní příznak. U nás to bylo u každé rýmy :(. Šla bych k pediatriičce. Mrkne do uší a je jasno. Může to být ale jen bolest hlavy od těch zoubků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
17.8.15 10:08

Teplotu nemá, teď je vklidu, už si na ně nešahá, právě že to dělá jen někdy, tak nevím jestli hned letět k dr. když jsme tam byli v pátek na 15. měsíční prohlídce. Budu ji sledovat a když tak zítra zajdu nebo zavolám rovnou na ORL. Ještě mě napadlo s tou teplotou, jak měříte už větším dětem, v podpaží nebo ještě v konečníku? Ať vím jestli to mám přesně. Měřím v podpaží tak snad to je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
17.8.15 11:57

@divomys Zánět stř. ucha může být i bez teploty. Může to být i na začátku rýmy, když ještě ven nic neteče a ty nic nepoznáš. Někdy začíná pomalu (to by bylo případně u vás), někdy rychle, že dítě řve, není k utišení a musíš třeba v noci na pohotovost, pač je jasný, že se něco děje. Moje děti měly už všechno možný, většinou bez teploty a i rýma se spustila až pak. Pediatři kouknou do ucha jen někteří, to si zjisti, jinak se při podezření jezdí rovnou na orl, u nás ani ne na pediatrickou pohotovost. Já jezdím na orl hned, vždy to byla trefa, ale u takhle malýho dítěte se to moc poznat nedá. Moje 18m si sahala na ucho a říkala au, to už bylo jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
17.8.15 12:52

Už jsem volala na ORL tak se tam jdem za chvilku ukázat, tak budem vědět 100% jestli to něco je. Díky holky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
17.8.15 19:09

@divomys jak jste dopadli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
17.8.15 21:09

Dobrý, nic to naštěstí není. Jen se jí dělají za ouškem, takové stroupky, tak jí to očistil a máme mazat, tak asi jí to tam svědí. Tak ještě, že tak. Alespoň jsem klidná, že to nic není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
31.12.21 13:32

Zánět nebo jen ucpané uši?

Ahoj, máte zkušenost s tím, že by lékař nepoznal zánět středního ucha nebo třeba zvukovodu? Šestiletá dcera v noci skoro nespala, stěžovala si na silnou bolest jednoho ucha hlavně vleže, má mírně zvýšenou teplotu (37,4). Byli jsme na orl pohotovosti a tam jí pouze vypláchli uši, prý tam nic nemá, jen byly trochu ucpané. Rozdíl mezi ušima doktorka neviděla, přitom dceru bolí jen levé. Doktorka se ptala, jestli měla rýmu, což neměla. Prý u dětí zánět bývá v souvislosti s rýmou a nachlazením, jinak je nepravděpodobný. Bolestivost je prý způsobena přecitlivělostí dcery.
Dcera pořád není ve své kůži, nejí. Ucho prý už bolí jen vleže, ale pořád dost. U nás ve městě je teď bohužel pouze orl pohotovost, ambulance má dovolenou. Takže jí nemám ani kam jinam vzít. Je vůbec možné, aby lékař špatně diagnostikoval tak základní onemocnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí