Výsledky zápisu do školek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7661
16.4.12 22:13

Ano, vím už víc než dva týdny, že to vyšlo, ale ještě pořád se mi tomu nechce věřit. 8o :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
16.4.12 22:51
@vykyna píše:
Tak u nás to právě zohledňují hodně. Nemyslela jsem to zle, je mi to naprosto jasné, my psali odvolání loni pro syna hodně podobně..

U nás tohle taky velmi zohledňují. Když maminka přinese potvrzení od zaměstnavatele, že má práci - tak to je taky hodně rozhodující.

U nás budou výsledky přijetí za 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
16.4.12 22:53
@mag píše:
Ano, mám dceru přijatou, nastupovat bude v necelých třech letech.

Ahoj,to je zajimave. Mne ve 3 skolkach reditelky rekly,ze dite muze podle nejake vyhlasky nastoupit az po zavrseni 3 let. Tak jsem z toho jelen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3476
16.4.12 22:56
@Dragobella píše:
Ahoj,to je zajimave. Mne ve 3 skolkach reditelky rekly,ze dite muze podle nejake vyhlasky nastoupit az po zavrseni 3 let. Tak jsem z toho jelen..

Nechci kecat, ale myslím že je to podle vyhlášky města :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
16.4.12 22:58

Dceři budou v červnu 4 roky a letos ji konečně do školky vzali. Zápis byl v únoru, výsledky v březnu. Zakladatelko, proč se vlastně ptáš? Nějak mi uniká smysl této „diskuze“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
16.4.12 22:58

u nás zaměstnání nebo RD nezohledńují vůbec, berou hlavně podle věku.
a přijímají děti od 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
17.4.12 09:45

U nás byl zápis 7.3. výsledky 22.3. A proč se zakladatelka vůbec ptá?Neptá se ani na konkrétní školku ani město,tak nechápu k čemu jí to je :nevim: Vždy se to odvíjí od zápisu a od té doby do kdy se odevzdávají kompletní přihlášky vč.lékaře a od té doby mají 30dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
17.4.12 09:50
@Dragobella píše:

Záleží na školce a případně zřizovací listině, malá je lednová a bude chodit od září.

Jinak jí přijali do dvou školek ze tří přihlášených ;) Obě jsou v centru města, v sídlištích je to bez šance.

Jinak u nás se zohledňovalo trvalé bydliště, věk a zaměstnání rodičů. Přinesla jsem speciální potvrzení od zaměstnavatele, že chodíme oba s manželem do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
17.4.12 09:52

a ještě k výběru.Ano,děti od 2,55let věku mohou navštěvovat MŠ.Ale tento stát či obce nezajistí dostatek míst ve státních školkách.Takže nevím jak by měla být školka velká,aby se mohla rozhodovat podle věku dítěte a brát bez ohledu na RD či zaměstnanost děti od 2,5let :nevim: To by museli asi vzít všechny kdo se hlásí,ne?A pochybuji,že tolik míst mají.Nebo jak se dál rozhodují?to děti losují,nebo podle výše úplatku?Když máte 75přihlášených dětí od 2,5-5let a 13volných míst,tak by mě zajímalo podle čeho by se měly teda vybírat,když ne podle nějakých dalších kritérií?U nás bylo také trvalé bydliště ,věk 3 roky,zaměstnanost rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
17.4.12 09:58
@Verda73 píše:
a ještě k výběru.Ano,děti od 2,55let věku mohou navštěvovat MŠ.Ale tento stát či obce nezajistí dostatek míst ve státních školkách.Takže nevím jak by měla být školka velká,aby se mohla rozhodovat podle věku dítěte a brát bez ohledu na RD či zaměstnanost děti od 2,5let :nevim: To by museli asi vzít všechny kdo se hlásí,ne?A pochybuji,že tolik míst mají.Nebo jak se dál rozhodují?to děti losují,nebo podle výše úplatku?Když máte 75přihlášených dětí od 2,5-5let a 13volných míst,tak by mě zajímalo podle čeho by se měly teda vybírat,když ne podle nějakých dalších kritérií?U nás bylo také trvalé bydliště ,věk 3 roky,zaměstnanost rodičů

No to u nás taky (u věku se přihlíží u nás u předškoláka), ale pokud měl někdo 4 leťáka a např. nechodil do práce, tak jsem měla já jako zaměstnaná přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
17.4.12 10:02
@mag píše:
No to u nás taky (u věku se přihlíží u nás u předškoláka), ale pokud měl někdo 4 leťáka a např. nechodil do práce, tak jsem měla já jako zaměstnaná přednost.

U nás taky předškoláky automaticky.Malýmu byly ted v únoru 3,já jsem od ledna v práci,ale loni ho nepřijali,protože byl až v půlce roku.Ale ted od září půjde.UF :mrgreen: a tak jsme dostali přednost před 4letým.Je to děs s těma místama.Jak by bylo krásný,kdyby mohli chodit všechny děti od 3let,jak kdo chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
17.4.12 10:05

Předškoláky vzít musí. Jo to by bylo krásný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
17.4.12 20:23

Před 5ti lety brala naše školka i 2leté děti s plínkama (nebyly děti,hrozilo zavření školky, což v případě obce je pak minimální šance na znovuotevření). Uběhlo pár let, děti berou až 3leté, a bohužel občas už i odmítají.
Mají svá kritéria,která jsou na internetových stránkách školky… věk, bydliště, zda již školku navštěvuje starší sourozenec apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
17.4.12 20:58

zname vysledky, na P6 boli uz 11.4., bez sance, ale dostali sme sa do cirkevnej MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
18.4.12 10:28

u nas bylo nejmladsi prijate dite narozene 10. 9. 2008. vsechny mladsi deti bez starsiho sourozence mely smulu a maminky hledaji soukrome skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin