Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ano, vím už víc než dva týdny, že to vyšlo, ale ještě pořád se mi tomu nechce věřit.
![]()
@vykyna píše:
Tak u nás to právě zohledňují hodně. Nemyslela jsem to zle, je mi to naprosto jasné, my psali odvolání loni pro syna hodně podobně..
U nás tohle taky velmi zohledňují. Když maminka přinese potvrzení od zaměstnavatele, že má práci - tak to je taky hodně rozhodující.
U nás budou výsledky přijetí za 14dní.
@mag píše:
Ano, mám dceru přijatou, nastupovat bude v necelých třech letech.
Ahoj,to je zajimave. Mne ve 3 skolkach reditelky rekly,ze dite muze podle nejake vyhlasky nastoupit az po zavrseni 3 let. Tak jsem z toho jelen..
@Dragobella píše:
Ahoj,to je zajimave. Mne ve 3 skolkach reditelky rekly,ze dite muze podle nejake vyhlasky nastoupit az po zavrseni 3 let. Tak jsem z toho jelen..
Nechci kecat, ale myslím že je to podle vyhlášky města ![]()
Dceři budou v červnu 4 roky a letos ji konečně do školky vzali. Zápis byl v únoru, výsledky v březnu. Zakladatelko, proč se vlastně ptáš? Nějak mi uniká smysl této „diskuze“ ![]()
u nás zaměstnání nebo RD nezohledńují vůbec, berou hlavně podle věku.
a přijímají děti od 2,5 roku.
U nás byl zápis 7.3. výsledky 22.3. A proč se zakladatelka vůbec ptá?Neptá se ani na konkrétní školku ani město,tak nechápu k čemu jí to je
Vždy se to odvíjí od zápisu a od té doby do kdy se odevzdávají kompletní přihlášky vč.lékaře a od té doby mají 30dní.
@Dragobella píše:
Záleží na školce a případně zřizovací listině, malá je lednová a bude chodit od září.
Jinak jí přijali do dvou školek ze tří přihlášených
Obě jsou v centru města, v sídlištích je to bez šance.
Jinak u nás se zohledňovalo trvalé bydliště, věk a zaměstnání rodičů. Přinesla jsem speciální potvrzení od zaměstnavatele, že chodíme oba s manželem do práce.
a ještě k výběru.Ano,děti od 2,55let věku mohou navštěvovat MŠ.Ale tento stát či obce nezajistí dostatek míst ve státních školkách.Takže nevím jak by měla být školka velká,aby se mohla rozhodovat podle věku dítěte a brát bez ohledu na RD či zaměstnanost děti od 2,5let
To by museli asi vzít všechny kdo se hlásí,ne?A pochybuji,že tolik míst mají.Nebo jak se dál rozhodují?to děti losují,nebo podle výše úplatku?Když máte 75přihlášených dětí od 2,5-5let a 13volných míst,tak by mě zajímalo podle čeho by se měly teda vybírat,když ne podle nějakých dalších kritérií?U nás bylo také trvalé bydliště ,věk 3 roky,zaměstnanost rodičů
@Verda73 píše:
a ještě k výběru.Ano,děti od 2,55let věku mohou navštěvovat MŠ.Ale tento stát či obce nezajistí dostatek míst ve státních školkách.Takže nevím jak by měla být školka velká,aby se mohla rozhodovat podle věku dítěte a brát bez ohledu na RD či zaměstnanost děti od 2,5letTo by museli asi vzít všechny kdo se hlásí,ne?A pochybuji,že tolik míst mají.Nebo jak se dál rozhodují?to děti losují,nebo podle výše úplatku?Když máte 75přihlášených dětí od 2,5-5let a 13volných míst,tak by mě zajímalo podle čeho by se měly teda vybírat,když ne podle nějakých dalších kritérií?U nás bylo také trvalé bydliště ,věk 3 roky,zaměstnanost rodičů
No to u nás taky (u věku se přihlíží u nás u předškoláka), ale pokud měl někdo 4 leťáka a např. nechodil do práce, tak jsem měla já jako zaměstnaná přednost.
@mag píše:
No to u nás taky (u věku se přihlíží u nás u předškoláka), ale pokud měl někdo 4 leťáka a např. nechodil do práce, tak jsem měla já jako zaměstnaná přednost.
U nás taky předškoláky automaticky.Malýmu byly ted v únoru 3,já jsem od ledna v práci,ale loni ho nepřijali,protože byl až v půlce roku.Ale ted od září půjde.UF
a tak jsme dostali přednost před 4letým.Je to děs s těma místama.Jak by bylo krásný,kdyby mohli chodit všechny děti od 3let,jak kdo chce.
Před 5ti lety brala naše školka i 2leté děti s plínkama (nebyly děti,hrozilo zavření školky, což v případě obce je pak minimální šance na znovuotevření). Uběhlo pár let, děti berou až 3leté, a bohužel občas už i odmítají.
Mají svá kritéria,která jsou na internetových stránkách školky… věk, bydliště, zda již školku navštěvuje starší sourozenec apod.
zname vysledky, na P6 boli uz 11.4., bez sance, ale dostali sme sa do cirkevnej MS
u nas bylo nejmladsi prijate dite narozene 10. 9. 2008. vsechny mladsi deti bez starsiho sourozence mely smulu a maminky hledaji soukrome skolky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.