Firemní školka - informace

zichisek
6.4.12 12:10

Firemní školka - informace

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, už mi z toho jde hlava kolem :zed:
Manžel pracuje ve firmě o cca 35 zaměstnancích. Šéf by chtěl zřídit „firemní školku“ pro max. 10 dětí. Firma má vlastní prostory, kde jsou kanceláře a tato „školka“ by byla v rámci této budovy.
Tak a jelikož bych tam chtěla po mateřské pracovat :) tak mám za úkol vše pozjišťovat a předložit.Takže mně zajímá, jestli máte některá představu o založení firemní školky, prý může být akreditovaná(takže veškeré normy) nebo neakreditovaná, kdy nepodléhá kontrole.
Normy jsem si pozjišťovala(m2 na dítě, zahrada, spaní).
Ale nějak tápu např v tom, pokud by si tu školku platili třeba sami rodiče - její provoz a zaměstnance, tak jestli to může být jen Miniškolka nebo dětská skupina na živn.list a na čí ŽL by to muselo být?
Taky jak je to potom se zaměstnáváním pedagogů?Můžou pracovat na ŽL nebo je musí zaměstnat?
Pokud jste někdo zakládal podobnou firemní školku, budu ráda, za veškeré informace.
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3241
6.4.12 12:20

Díky moc za toto téma, taky mě moc zajímá a ráda se nechám inspirovat. :-) Veselé Velikonoce všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.4.12 12:34

Možná najdeš něco tady .
Mimo jiné tam píšou, že akreditovat firemní školku se vyplatí až tak od 35 dětí výš. A třeba ti i poradí s tím ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
6.4.12 12:38
@Bersaba píše:
Možná najdeš něco tady .
Mimo jiné tam píšou, že akreditovat firemní školku se vyplatí až tak od 35 dětí výš. A třeba ti i poradí s tím ostatním.

Děkuji za odkaz.Právě jsem taky narazila na informaci, že je to myšleno pro více dětí-firmy typu nemocnice nebo velké fabriky :think:
Takže právě tápu jak udělat domácí školku ve firmě :)
Asi nemůžeme jen tak vybavit místnost, nechat do ní chodit děti a pracovat s nimi jako ve školce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
435
6.4.12 13:40

Možná bych se zkusila obrátit na nějakou šikovnou menší soukromou školku, kde budou ochotni poskytnout informace a hlavně už jsou zaběhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
6.4.12 15:37
@zichisek píše:
Děkuji za odkaz.Právě jsem taky narazila na informaci, že je to myšleno pro více dětí-firmy typu nemocnice nebo velké fabriky :think:
Takže právě tápu jak udělat domácí školku ve firmě :)
Asi nemůžeme jen tak vybavit místnost, nechat do ní chodit děti a pracovat s nimi jako ve školce :nevim:

vám by se asi spíš vyplatilo oslovit provozovatele soukromé školky a zaměstnavatel by vám přispíval. Dělá to tak např. unicredit bank.
JInak byste to asi u vás v prostorách mohli mít,pokud by tyto místnosti splńovali veškeré normy a buď by tam byla podnikatelka co by tu školku vedla (pochybuji ,že by se jí to vyplatilo) nebo by firma musela zaměstnant alespoň dvě učitelky (zdravotní sestry )

• Citovat
  • Upravit
zichisek
6.4.12 15:43
@sophinka píše:
vám by se asi spíš vyplatilo oslovit provozovatele soukromé školky a zaměstnavatel by vám přispíval. Dělá to tak např. unicredit bank.
JInak byste to asi u vás v prostorách mohli mít,pokud by tyto místnosti splńovali veškeré normy a buď by tam byla podnikatelka co by tu školku vedla (pochybuji ,že by se jí to vyplatilo) nebo by firma musela zaměstnant alespoň dvě učitelky (zdravotní sestry )

A můžou být ty učitelky na ŽL?Asi těžko reklamní firma zaměstná někoho na pozici učitelka? :think:
Vybavení tříd a podobně je v plánu podle norem, v tomhle by problém podle mně nebyl.Jídlo buď vlastní nebo dovážené, takže by šlo pouze o výdej. :think:
Teď jsem se dočetla, že majitel firmy může zřídit „školku“ na základě živnostenského zákona, ale na to zas by musel mít nějakou školu nebo něco :think:
Jinak by šlo o školku pro děti od 3 let
Mě osobně se soukr.školka nevyplatí ani s příspěvkem, protože pokud nebudu pracovat v této firemní, tak si dítě vezmu do té školky, kde budu pracovat.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
6.4.12 15:44

A navíc žádná školka v okolí není do 18hod, což je problém, když všichni v dané firmě končí v tuto dobu.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.4.12 15:48
@zichisek píše:
A můžou být ty učitelky na ŽL?Asi těžko reklamní firma zaměstná někoho na pozici učitelka? :think:
Vybavení tříd a podobně je v plánu podle norem, v tomhle by problém podle mně nebyl.Jídlo buď vlastní nebo dovážené, takže by šlo pouze o výdej. :think:
Teď jsem se dočetla, že majitel firmy může zřídit „školku“ na základě živnostenského zákona, ale na to zas by musel mít nějakou školu nebo něco :think:
Jinak by šlo o školku pro děti od 3 let
Mě osobně se soukr.školka nevyplatí ani s příspěvkem, protože pokud nebudu pracovat v této firemní, tak si dítě vezmu do té školky, kde budu pracovat.

právě že to asi nejde zaměstnat na ŽL -švarcsystém. buď by si tam musela podnikat sama na sebe,nebo by ji musel zaměstnat váš zaměstnavatel (stačí mimoškolní vzdělávání pokud je to nad tři roky což je živnost volná). Myslím,že pokud by nějaké soukromá školka dostala nabídku na umístění 10 dětí ,klidně by prodloužila provoz. Fakt nemá u vás soukromá školka do 18 hodin? 8o

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.4.12 15:50

jinak teda normy 410/2005 a směrnice na výdejnu jídla podle EU . tvůj zaměstnavatel by si prostě přidělal ŽL na mimoškolní vzdělávání a zaměstnal by učitelky … ale to si myslím,že se zas nevyplatí zaměstnavateli

• Citovat
  • Upravit
zichisek
6.4.12 15:53
@sophinka píše:
jinak teda normy 410/2005 a směrnice na výdejnu jídla podle EU . tvůj zaměstnavatel by si prostě přidělal ŽL na mimoškolní vzdělávání a zaměstnal by učitelky … ale to si myslím,že se zas nevyplatí zaměstnavateli

No on tam chce mít své dítě :D Tak nevím :think: Právě do toho takto vůbec nevidím, co to obnáší z pohledu zřizovatele.
Ještě mě napadlo, aby on zřídil prostory a 2 učitelky potom pracovaly na tuto živnost, to by asi taky šlo :think: Jen teda finančně by to musel taky dooost dotovat.

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.4.12 15:59
@zichisek píše:
No on tam chce mít své dítě :D Tak nevím :think: Právě do toho takto vůbec nevidím, co to obnáší z pohledu zřizovatele.
Ještě mě napadlo, aby on zřídil prostory a 2 učitelky potom pracovaly na tuto živnost, to by asi taky šlo :think: Jen teda finančně by to musel taky dooost dotovat.

podstata je kdo komu by fakturoval platby? učitelky vám rodičům nebo firmě? pokud by je zaměstnal tak je to pálka při 15 tisícovém platu je to dalších 15 na odvodech krát dvě a jednu v záloze pro případ nemoci. plus prostory ,energie,údržba,obnova hraček,hygiena… počítám tak 70 tisíc měsíčně minimálně (náklady)

• Citovat
  • Upravit
zichisek
6.4.12 16:22

Tak prostory má zaměstnavatel vlastní.Jinak s tou fakturací to nevím :think: Leda majiteli firmy, ale komu by pak případně něco málo platili rodiče na základě čeho :nevim: :zed:
Jinak údržba by byla v rámci firmy externí úklidovou firmou.
No, to jsem zvědavá, co se mi podaří vyzišťovat a co pak jako předložím :think:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
6.4.12 16:23

Nepracujete některá v takových těch hlídacích centrech?Vždyť tam to musí být podobně, ne?

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.4.12 17:01
@zichisek píše:
Tak prostory má zaměstnavatel vlastní.Jinak s tou fakturací to nevím :think: Leda majiteli firmy, ale komu by pak případně něco málo platili rodiče na základě čeho :nevim: :zed:
Jinak údržba by byla v rámci firmy externí úklidovou firmou.
No, to jsem zvědavá, co se mi podaří vyzišťovat a co pak jako předložím :think:

no o to jde,pokud by ty učitelky na žl fakturovaly jednomu subjektu - byl by to švarcsystém. a pokud by účtovali rodičům ,jsou to normální podnikatelky a pak by sinevydělali ani na slanou vodu. a nejde jeenom o údržbu ,těžko by údržba myla nádobí ,čistila hračky ,lepila roztrhané knihy,.......

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin