Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vždyť ti výsledek řekli - nic to neni. A mají pravdu, pokud by to bylo něco vážného, volají okamžitě.
@mackA159 Řekli, že to není nic vážného, ale závěr mi neřekli. Nedokážu sedět doma a čekat týden na výsledky. Pokud mi dokážou říct výsledky na štítnou žlázu tak proč mají problém s výsledky na vyšetření hlavičky obou dětí. Přeci jen je to mozek a dvakrát tak větší strach..
@Luckaa1991 píše:
@mackA159 Řekli, že to není nic vážného, ale závěr mi neřekli. Nedokážu sedět doma a čekat týden na výsledky. Pokud mi dokážou říct výsledky na štítnou žlázu tak proč mají problém s výsledky na vyšetření hlavičky obou dětí. Přeci jen je to mozek a dvakrát tak větší strach..
Já tě chápu, ale co potřebuješ slyšet? Přesnou diagnózu kterou stejně nepochopíš, protože nejsi doktor? Opravdu kdyby to bylo něco vaznyho, řeší se to ze dne na den. Nečekali by týden..
@Luckaa1991 Kdyztak tam můžeš zavolat v jiný čas, třeba to vezme někdo ochotnejsi…
@mackA159 Ne přesnou diagnózu samozřejmě ne, ale třeba to, že jsou chlapečci v pořádku? Ale asi jsem už paranoidní a hysterická, ale nejde o mě a ještě takové důležité vyšetření.. ![]()
@Luckaa1991 píše:
@mackA159 Ne přesnou diagnózu samozřejmě ne, ale třeba to, že jsou chlapečci v pořádku? Ale asi jsem už paranoidní a hysterická, ale nejde o mě a ještě takové důležité vyšetření..
Dyť vám to řekli, vy to potřebujete slyšel 10× od 10 lidí, abyste to vzala nebo jak? Jste úplně zbytečně hysterická a paranoidní. Kdyby nějaký problém byl, tak by to řešili.
Vysledky po telefonu se obecne sdelovat nemaji. Ze to nekdo dela, je jen jeho risk a dobra vule. Vyzadovat to, protoze jsem nervozni, uz je trochu moc. Opravdu to funguje tak, ze kdyby to nebylo dobre a spechalo to, ozvou se sami.
No tak výsledky po telefonu se opravdu nesdeluji. Navíc určitě ti vše pořádně nevysvětli nějaká sestra po telefonu, víc tomu asi i rozumí tvůj lékař, ktery má na to větší vzdělání. Dozadovat se přesných výsledků u sestry ještě někde na recepci je fakt blbost. Takže řekli, že je to v pořádku tak tam zbytečně nehledej problémy ![]()
Kdyby to bylo hodně špatné, nenechají vás čekat a řeší to okamžitě. Doktor vám řekl, že je to v klidu. Takže se přestaňte nervovat, dejte si hořčík a buďte v pohodě.
O detailech si pokecáte se svým doktorem až se vrátí. Tečka.
@mroe v rizikové poradně jsem vyplňoval informace jestli souhlasím se sdělováním výsledků po telefonu a komu můžou sdělovat informace. A navíc jsem tam včera byla osobně, ale kvůli koroně se semnou bavili přes mikrofon, ale ochotně mi řekli ať si zavolám dnes okolo 9hod. Dnes s tím byl obrovský problém, že chci vědět jestli jsou miminka v pořádku
Jsem možná hysterická a paranoidní, ale trochu empatie by taky neuškodilo ještě na rizikovém oddělení. Určitě bych je neotravovala s tím, že jsem si narazila nohu.
@Luckaa1991 Ale vždyť ti rekli že to není nic vaaaaaaaaznyhooooooooooo. Co ještě chces slyšet
![]()
@Luckaa1991 vždyť ti řekli, že je to v pořádku. Já teda nechápu co chceš ještě slyšet. S doktorem to probereš až bude po dovolené. Tam nejsi jen ty a tvoje mimina, mají tam za den xy lidí a kdyby je každý takhle otravoval nestíhají nic jiného. Prostě je to v pořádku, dej nohy nahoru a užívej si život.
Rozumim ti
. Nejspis se potvrdil ten hranicni nalez. Zkus se uklidnit a vyckej do kontroly. Kdyby to fakt bylo vazny, tak oni sami volaji, znam to z vlastni zkusenosti. Chci jeste rict, ze ruzny hranicni vysledky jsou pomerne casty jev v medicine obecne a myslim, ze vetsinou je vse ok, bez tady tech podrobnych vysetreni by lidi ani nevedeli, ze maji cokoliv hranicni. Myslim, ze muzes byt v klidu. Ten nalez budou pravdepodobne ve forme UTZ pravidelne dledovat.
Ahoj maminky, jdu si k Vám pro pomoc..
Čekám dvojčátka 29tt a někdy ve 25tt mi na genetice přišly na to, že jeden z chlapečků má dilataci mozkové komory 10mm.. Prý to nic neznamená je to hraniční, ale vzali mi raději krev jestli nemám nějakou infekci, vše negativní. Poslali mě do rizikové poradny tam mi doktor řekl, že to nic neznamená, ale že pro jistotu mě pošlou má magnetickou rezonanci. MR byl strašnej zážitek, hodinu na břiše v tunelu, spocená, nervózní a dejchání jak stará kobyla. Ale o co mi jde od včerejška si volám pro výsledky, protože jediný doktor co mě tam poslal má dovolenou. Dnes jsem řekla partnerovi aby tam zavolal, protože už všech doktorů a volání, hluchých sluchátek a nepříjemných sester mám dost. Samozřejmě dostal vynadáno a řekli mu, že to nic vážného není, že kdyby tam něco bylo tak by hned volali, ale víc se dozvím na kontrole.. Myslíte, že to bude v pořádku?? Proč všechny výsledky do telefonu řeknou a tuhle pro mě zásadní, ne? Už jsem fakt vyšťavená..