Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
když mi přijde po bouračce že se mám dostavit k řízení a byly sme celkem 4 účastníci každý z jiného vozu tak budeme vypovídat všichni navzájem nebo každý zvlášt?
Já jsem vypovídala zvlášť.Ani jsem toho dotyčného druhého řidiče vůbec nepotkala.Myslím, že měl řízení jindy.
Já byla taky zvlášť a defacto se na nic neptali (všechno jsem řekla hned po nehodě) takže se vlastně jen to co měla paní poznamenaná učesalo, dala se tomu nějaká forma a já jsem to podepsala a bylo.
zvlast, ptaji se, jak se to stalo, jsi tam ty a policista, co to zapisuje
Celkem nic se mě u řízení neptali, všechno bylo sepsáno hned po nehodě. Trvalo to asi 5 minut.
ahoj,
každého zvlášť.. a většinou jim převyprávíš událost jak si ji pamatuješ ty. já navíc, že jsem byla zraněná tak co mi bylo, že mě záchranka odvezla do fakultky atd…
a nám to předvolání přišlo až snad za 2-3 měsíce po nehodě…záleží na tom, který dopravák to dostane na stůl - kolik toho má ostatního k šetření a jak je ,rychlý,..připadá mi, že tam nejsou snad ani lhůty.. když my byli na výslechu tak dlouho
zvlášť.
ptali se na všechno - jak se přesně situace odehrála, jak jsem nastoupila do busu, kolik tam bylo lidí, jak řidič jel pře událostí, jaké bylo počasí, jak jsem se chovala po ehodě, co dělal řiidič… Nadatlovali asi stránkový protokol a šla jsem domu.
Vypovídá každý zvlášť, dokonce i my s manželem jsme tam byli sólo, teda s právníkem, protože u naší nehody zemřel motorkář.
Ptali se na to, jak se to seběhlo, detailně, což bylo na budku, vzhledem k tomu, že nehoda se stala v srpnu a vypovídat jsme byli snad v květnu (kvůli zdlouhavým znaleckým posudkům). Policajt nedal nic zadarmo, byl nepříjemný (nevím ale, jestli ho nenakrkl fakt, že jsme si tam vzali právníka), mě například obvinil, že neodpovídám upřímně a že mu tam vykládám naučenou pohádku. Právník mi pod stolem klepal do nohy, abych se uklidnila a neřekla něco, co by mi mohlo být k tíži.
Nebral ani ohled na to, že jsem tam byla v 6. měsíci těhu s notným pupkem.
Právník nás upozorňoval, že oni mažou med kolem pusy, ale pak realita výslechu je úplně jiná, takže ať tam nejdeme s růžovýma brýlema, jak si hezky pokecáme. A měl naprostou pravdu.
Byl to jeden z nejnepříjemnějších zážitků, které jsem v životě měla.
Držím pěsti, aby to tobě proběhlo líp a příjemněji!!
Ale pokud šlo jen o „plechy“, tak to bude v pohodě! ![]()
bloumik Tak ono asi hodně záleží kdo je z jejich pohledu „viník“ a kdo „postižený“, protože mě nabourali, i podle výpovědi toho pána co mi naboural bylo jasné, že je to jeho vina, takže na mě byli hodní.
j.a.n.i1 píše:
bloumik Tak ono asi hodně záleží kdo je z jejich pohledu „viník“ a kdo „postižený“, protože mě nabourali, i podle výpovědi toho pána co mi naboural bylo jasné, že je to jeho vina, takže na mě byli hodní.
No u nás to taky bylo celkem jasné, podjížděl nás zprava kolem chodníku, když jsme se rozjížděli na semaforech, měli rychlost 35 km/h a on přes 90 km/h. Trefil naše zpětné zrcátko, v té rychlosti to neustál a nabořil do sloupu semaforu. Všichni svědci, kteří tam byli, vypovídali v náš prospěch. Ale stejně si na nás smlsli a ještě nás nechali čekat dlouhé měsíce. ![]()