Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hlavně jí pořád dokola opakuj, jak je šíleně vysoká, a pořád to doma řešte, velice ji to potěší a ještě i razantně pozdvihne její sebevědomí.
Já mám 180 cm a denně pozoruju, že dnešní mladé holky jsou mnohem vyšší, běžně denně potkám několik slečen, které mají mezi 175-180 cm, dřív jsem někoho podobně vysokého potkala jednou za týden. Přijde mi to úplně normální, že generace mladých je vyšší, navíc jsme v rámci národa pořád relativně malí, Holanďani nebo Dánové jsou rozhodně v průměru vyšší (být tam je jako ráj). Hlavně teda už vůbec růst nemusí, naše dcera bude zřejmě vysoká taky (ex má 193, já zmiňovaných 180), ale žíly mi to netrhá, protože vím, že za deset let budou vysoké dospělé holky úplně normání, stejně tak kluci budou v průměru vyšší než jsou dnes.
@Lucie391 píše: Více
vy jste vysocí, dcera byla vždycky vyšší - tak jako moc nevím, čemu se divíš - je to normální
@Lucie391 píše: Více
ty nejsi nějak hrozně moc vysoká? Měříš o 3cm více než můj manžel
![]()
@hopsahejsa píše: Více
Já mám 160 cm. Dcera má ve 12 letech 170 cm. Už dorůstá tatinka. Odjakživa všude převyšuje všechny. Kolem ní jsou samé menší holky. Převyšuje o hodně i starší. Ptala jsem se na to i doktorky, protože tatínek neni zase tak moc vysoký. Jede si pořád svoji křivku. Taky se bojím, že bude hodně vysoká. Znám jednu slečnu, ktera je hodně vysoká a hodně vyčnívá. Ta má ale i hodně vysokou maminku a je kopie maminky. U nás to působí opravdu zvláštně.
@Anonymní píše: Více
Neboj, za chvili nebude mit dcera potrebu nekam s maminkou chodit.
@j.a.n.i1 píše: Více
Ono nejde o to, že převyšuje mě. Jde to o, že převyšuje všechny kamarádky - o hodně. Všechny vysoké holky, co znám, se krčí.
Já mám trapných 166 a vždy jsem chtěla bý vysoká. Byla jsem hodně do sporto a vyšší holky to měly jednodušší při basketu voleybalu skoku…
a jestli by byli kluci menší než já… no a co…! ![]()
Absolutně nechápu vyšší výška je privilegium které je třeba využít např ten sport.
@ludmilaadamkova píše: Více
Ne všichni jsou na sport. Zrovna volejbal a basket moji dceru vůbec nebaví. Naopak ji baví gymnastika. A tam mi přijde, že velká výška je spíš horší než lepší.
Mám 188 cm a nehrbim se. A je to proto, že doma nikdy nikdo neřešil, že jsem moc vysoká. To je to nejlepší, co pro dceru můžeš udělat. Protože co také jiného? V Číně preriznout a zkrátit?
@KKK85 píše: VíceŽe je žena vyšší než podprůměrný muž, ještě neznamená, že je hrozně moc vysoká.
Ale houby, krci se jen ty, kterym furt nekdo vtlouka do hlavy, ze jsou moc vysoké. Jo a pak se některé hrbi, ale to zas neni vyskou, ale spatnym drzenim tela a na vysce nezáleží…
A teda objektivně 170cm ve 12 letech neni nic, cim by mela vyrazne prevysovat kamarádky, snad s vyjimkou toho, kdyby kamaradila s moji dcerou, tam uznavam, ze ji bude převyšovat výrazně.
Byla bych rada, ze mam zdrave dite a neresila jak bude vysoke, pokud to resite, ublizujete ji a stejne se to nijak resit neda, to bys ji chtela dopovat nejakyma hormonama aby se vesla do tabulek? Nekdo ma deti se schizofrenii, autismem, ruzne dis, sexualne nevyhranene nebo co jinak nezapadaji do predstav ostatnich o „normalnosti“. Je lepsi byt rad, ze nemas horsi starosti
I kdybych měla dceru 2 m vysokou, jsem ráda, že je zdravá a holt bude třeba basketbalistka. Úplně nerozumím tvému dotazu a obavám, co řešíš? Gigantismus zřejmě umí pediatr vyloučit na základě dat o růstu.
No a co, tak bude modelka nebo bude hrát volejbal nebo skákat do dálky. To ji chceš useknout nohy u kotníku? Treba zrovna její kámošky by chtěly byt vyšší. Navic mi přijde mimo ji porovnávat, kdyby byla hubenější než ony, tak ji budeš vykrmovat nebo kdyby byla jediná blonďatá, tak ji obarvíš hlavu? Uvedom si, ze byt vysoka je normalni a bude to jeste běžnější, tak z ni nedělej monstrum.