Vysoká dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101648
30.11.24 16:15
@hopsahejsa píše: Více

Koukám další, co neví, co je to průměr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
30.11.24 16:16
@Anonymní píše: Více

Staci si tu precist tvohe příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.24 16:19
@j.a.n.i1 píše: Více

Mažu původní příspěvky. Došlo mi, že by to tady rozpoutalo diskuzi, které se již nechci účastnit. Myslela jsem si, že podpořím zakladatelku, že není sama a občas se vysoká děvčata najdou a není to žádný problém.

Příspěvek upraven 30.11.24 v 16:31

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.24 16:28
:lol:
  • Citovat
  • Upravit
645
30.11.24 17:26
@j.a.n.i1 píše: Více
zaprvé, jak aktuální je ta statistika a za druhé průměr není medián a ten je víc vypovídající. Stojim si za tim, ze denně potkávám lidi (zeny) vyssi než nižší.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
30.11.24 17:33
@Lucie391 píše: Více

omg
buď ráda a šťastná, že je holka zdravá a krásně roste!!!

co čekáš? že při vaší výšce skončí na 165 nebo co? ne, neskončí…
a co jako „zanedbat“??? :zed:
růst se zastaví sám, moje holky to bohužel dostaly v 11. obě drobné a skončily na 158 cm (v 15, už nerostou DVA ROKY ), dětský doktor k tomu říkal, že obvykle se do dvou let od první menzes kvůli kostem zastaví.. cituji :
Dokud dívka nezačne menstruovat, což je poslední ze znaků dospívání, jsou lékaři schopni pubertu zastavit léky a zabrzdit vývoj. Po začátku menstruace se totiž uzavírají růstové kostní štěrbiny a dívka v průměru vyroste o pár centimetrů a víc ne.

Takže se uklidni a hlavně to holce nepředhazuj, sama jsi na ženu vysoká teda velmi, manžel na muže průměr, tak jsi nemohla doma čekat trpaslíka, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
30.11.24 17:45
@Anonymní píše: Více
:zed: jsi normální??
sama máš 178 cm, tak se laskavě uklidni
holka holt bude po tobě, no a co? co je na tom špatnýho?
já bych teda byla ráda, kdyby holky měly aspoň 160cm, ale nepovedlo se, nevadí, když na to (ony) stočí řeč, tak jim řeknu, že dobrého a pěkného pomálu :lol: a že aspoň můžou mít jakéhokoliv kluka - malého i velkého…
vůbec bych z výšky (narozdíl od váhy) nedělala nic k řešení, váha je úplně jiná věc a nadváha a obezita je k řešení, ALE výška NE, prostě to má v genech
i to, kdy dostane menzes a přestane růst
máš snad blbej nápad ji začít cpát nějakými hormony, nebo co?? absolutně tě nechápu! raduj se, že je holka zdravá a pěkně roste.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
30.11.24 18:20
@hopsahejsa píše: Více

No za prvé, jak stara je ta statistika, jsem u toho udaje psala. A za druhé, pokud se bavime o nadprůměrné výšce, tak se odvozuje od průměru a nikoliv od mediánu. A za treti, koho ty potkavas je statisticky naprosto nepodstatný a zanedbatelny vzorek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.24 01:16

Myslela jsem, že už se do diskuze nebudu vracet, ale… Náhodou jsme se potkali s někým, kdo má syna, který je extrémně malý. Má poruchu rustu - rodiče to neřeší. Nevím, proč to neřeší, jestli nechtějí dávat léky nebo to jen neřeší. Znám ještě někoho dalšího a ti to řeší a dítěti léky dávají - dítě díky tomu roste. Asi to taky dlouho neřešili, protože jeden z rodičů je malý a vypadalo to, že dítě to jen zdědilo. Nakonec se ale růst úplně zastavil. A to mě přimělo podívat se na net, jestli je něco, co způsobuje naopak vysoký růst. Je toho víc. Bohužel mě to docela vyděsilo, protože u dítěte našli i něco se srdcem. :( Myslela jsem si, že dítě jen víc roste od narození. Měla jsem to u věnovat větší pozornost? Nebo lékařka? Je pravda, že obě doktorky (měnili jsme) dělaly vyšetření na štítnou žlázu a asi to není úplně běžné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.24 01:18
@Lucie391 píše: Více

Podle mě jste oba dost vysocí a výška dcery tomu odpovídá. Jaký má růstový graf? Jede si porad svoji křivku? Co doktorka? Pozastavila se nad tím nebo ji připadá, že je vše v norme? Předpokládané výšce moc nevěřím, protože já bych podle výšky rodicu měla být mnohem vyšší.

• Citovat
  • Upravit
5628
2.1.25 12:16

Ještě záleží, kdy u ní nastoupí menstruace. Po první menstruaci dívky rostou už jen 2 - 3 roky a vytáhnou se průměrně jen o 5 - 7 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12602
2.1.25 19:38

Mám taky vysokou dceru, vyšší než zakladatelka (podobný věk) od malinka zhruba do těch 10 let jsme docházely na endokrinologii a hlídali to. Ona to má ale po manželovi, on a jeho strana rodiny jsou vysocí lidé. Na endo ji hlídali, jak roste. Pokud je růst konstantní, je to v pořádku. Nesmí být nějaký náhlý skokový růst, nějaké extrémní změny během krátké doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí