Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hibou píše: Více
Na ženu mi 178 příjde že je to prostě vysoká žena… spíše vyšší!
@KKK85 píše: Více
To, že se pohybuješ mezi krpatýma, ti trochu zkresluje úsudek, věř, že u dnešních dětí to bude v budoucnu průměrná výška - dnes u pubertaček bych řekla, že už to bude klidně 175. Lidi prostě rostou. Stejně tak chlapi, před první světovou byl vysoký chlap, který měl 175 cm. Za posledních 140 let lidi vyrostli v průměru o 14 cm. Napomáhá tomu strava a vymizení nemocí, které růst ovlivňovali. Dnes, pokud se mladým holkám vyhne nadváha nebo obezita, tak do deseti let bude na ulicích holek, které budou mít 175+ většina - čili teoreticky plné ulice modelek (no dobře, obličej a postava je faktor další). Všem krpatcům doporučuji výlet do Holandska nebo Dánska, tam teprve poznají, jak vypadají vysocí lidi
V Amstru jsem denně potkala stovky žen vysokých jak já, o cm, dva menších nebo ještě o něco vyšší (podpatky, nepodpatky). Stejně tak chlapi, Holandani jsou tuším nejvšší národ na světe a fakt je to vizuálně mnohem hezčí než krpatí Thajci a Thajky (kde jsem byla taky). Lidi, co mají problém s výškou (cizích lidí) nebo vlastního dítěte!!! mají hlavně problém ve svojí hlavě.
@hopsahejsa No, podle tvého příspěvku se mezi ně počítáš taky…
@j.a.n.i1 píše: Více
Má zrovna kamarádky, které hodně převyšuje. To, že je vysoká, poslouchá všude, kam přijde. I u doktorky. Rozhodně ji to já do hlavy nevtloukam. Je vysoká, asi nějake geny po předcích (rodiče ani prarodiče vysocí nejsou). Kdyby byla malá, tak taky napíšu, že mám malé dítě.
@hopsahejsa píše: Více
Já psala něco o tom, že mi vadí výška mé dcery?
Nepsala. Nechapu tvůj příspěvek. Nic ji fakt sekat nemíním. Nechápu to, že každý tu výšku komentuje a říká, tak budeš modelka nebo hrat basket nebo volejbal. Už jsem psala, že zrovna tyto sporty ji vůbec nebaví. Spíš ji lákal balet. Ale nakonec vyhrálo něco jiného a tam výška nehraje velký vliv. ![]()
@Anonymní píše: Více
No, evidentně vtloukáš, medián pro 12 let je nějakých 155cm podle ne úplně nejnovějších tabulek, tedy půlka holek se bude pohybovat v tom rozmezí 155 - 175 cm, takže ano, patří mezi vysoké, ale fakt to není žádný extrém při kterém by měla výrazně převyšovat stejně staré či starší.
@Klaudie_D píše: Více
No, na ženskou 30+ je to nadprůměrná výška…
@Anonymní píše: Více
Protože poslouchají takové lidi, jako jsi ty. Promiň. Ale stydět se za výšku? ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
Nadprůměrná výška je 185 - 190, ale ne 178, kde žijete, v trpaslíkově?
@hopsahejsa píše: Více
No včetně Tebe, je to napsaný tak, že z toho ta zakomplexovanost úplně srší. Mám 213 cm, velmi často se mi stává, že kam vlezu, tam vzbuzuji pozornost. Jsem na to zvyklý, už na ZŠ jsem měl dva metry. Jsou to geny, nic s tím neudělám, už dávno se beru takový jaký jsem, absolutně to neřeším. Jsem to já zkrátka. Ale tedy ty jak soudíš, kdo je hezčí, vyjadřuješ se o menších a malých lidech jako o krpatích a i to, jak sama sebe uklidňuješ, vše značí, že máš solidní mindrák. Něco se sebou dělej, to je naprosto strašný.
No, jelikož je průměrná výška žen v ČR 168cm (údaj někdy z roku 2022), tak prostě žena s výškou 178cm je nadprůměrná a pokud máš pocit, že ne, tak problém nebude v tom, že bychom my žili v trpaslíkově, ale že tys vynechala hodiny matematiky.
Já rozhodně ne, já nikoho neurážím, každý nějak vyroste, není třeba to víc řešit. Někdo kdo se o jiných lidech vyjadřuje takto opovrhovavě, problém sám se sebou zcela jistě má. Já to nedělám.
Já mám 177cm, po první menstruaci ve 12 letech už jsem skoro nerostla. Ano, jsem na ženu dost vysoká, ale komplexy jsem z toho měla přesně do doby, než mě začali přerůstat kluci, tj, do 17 let. Od té doby jsem na to pyšná, jsem štíhlá a nepůsobím mohutně, spíš křehce. Dceři těžko zakážeš, aby rostla, co bys s tím asi tak chtěla dělat?? Hledejte a ukazujte jí pozitiva takové výšky u děvčete! Je mnoho sportů, které může dělat spíš jako vysoká než malá, a další stovky výhod! Jen ať se tím netrápí tvá dcera, aby nezačala nenávidět své tělo.