Vysoká vrstva endometria

diana864
11.5.24 20:26

Vysoká vrstva endometria

Zdravím, chtěla bych se zeptat ohledně vysoké vrstvy endometria. Zhruba tak před měsícem jsem byla na ultrazvuku a tohle mám napsané v lékařské zprávě. Mám tam přímo napsané : Děloha s vysokou vrstvou endometria. Nejsem v menopauze, máte tušení co by to mohlo být? Díky za případnou odpověď :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1239
11.5.24 20:56

Máš tam i hodnotu? Kolik je Ti let, jak jsi na tom s MS? Sliznice se zvyšuje s těhotenstvím, to ale, předpokládám, není pro Tebe nová informace, tak zmiňuji jen pro jistotu. Taky může být některá z vrstev dělohy zesílená v důsledku patologického procesu. Příkladem může být endometrioza v deloze, tedy adenomyoza, ale to bývá endometrium zesílené nepravidelně. Taky to nemusí znamenat nic, to prostě záleží na tom, kolik mm lékařka naměřila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
11.5.24 20:58

A byli jste na Kára?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
diana864
11.5.24 21:06
  • Citovat
  • Upravit
diana864
11.5.24 21:07

@Catalinn nemám tam napsanou hodnotu, vůbec se o tom nezmínila. Ještě tam mám napsaný - leve ovarium normlaniho vzhledu-36mm a pravé ovarium mám stíněné

• Citovat
  • Upravit
diana864
11.5.24 21:11

@Catalinn Těhotná nejsem, vzpomnela jsem si že doktorka řekla, že to mám před menstruací ale já ji pořád nedostala

• Citovat
  • Upravit
1239
11.5.24 21:15

Tak to je nejspíš ono, před MS je endometrium nejsilnější ;-) Asi chtěla dát lékařka najevo, v jaké fázi cyklu zrovna jsi. Stíněný vaječník, tím je nejspíš myšleno, že nebyl dostatečně vidět třeba přes střevo, taky to tak mívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
diana864
11.5.24 21:16

@Catalinn Já jsem menstruaci ještě nedostala, proto se tím zabývám. Na ultrazvuku jsem byla před třemi týdny

• Citovat
  • Upravit
1239
11.5.24 22:07

Jako že máš zpoždění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
diana864
11.5.24 22:29

@Catalinn měla bych to dostat za pár dní, myslím že tak za 3-4. Přijde mi divny ze mám vysokou vrstvu endometria 3 týdny před ms

• Citovat
  • Upravit
952
12.5.24 08:18

Já mám od mládí vysokou vrstvu endometria každý cyklus. Znamenalo to, že jsem pak měla taky silnou menstruaci.
Když jsem byla mladší, někdy mi v druhé polovině cyklu ta vrstva už nevydržela a lehce jsem špinila. Lékařka mi říkala, že to je v pořádku. A když jsem chtěla otěhotnět, tak gynekolog, ke kterému jsem chodila, to také jako problém neviděl ( i když v té době jsem špinila každou druhou půlku cyklu) a byl rád, že se bude mít dítě kam zavrtat.
A když jsme vyřešili málo pohyblivé spermie partnera, tak to vážně bylo na otěhotnění v pořádku. Tři krát bez potíží.
Zajímavé bylo, že vrstva endometria nejspíš odpovídala mé touze po těhotenství. Čím víc jsem toužila, tím byla větší. Když jsem netoužila po dítěti, problém to nebyl. Teď to také problém není, ale možná jsem jen stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí