Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravíčko ❤
Poslední měsíce už začínám být opravdu zoufalá a chtěla bych se zeptat, zda některá nemáte podobnou zkušenost. Minulý půlrok jsem se aktivně opřela do cvičení (silového tréninku) a shodila díky tomu 12,5kg. V tu dobu jsem měla menstruaci pravidelně každých cca 30 dní, ovšem od doby, co jsem z této fáze dietní přešla do fáze nabírací, tedy objemu, abych mohla vybudovat nějaké svalstvo, tak se mi cyklus rapidně zrychlil. Respektive každých 16 dní. Takto to funguje již 4 měsíce. U doktorky jsem s tím byla, když se to stalo poprvé, ale prý jsem byla naprosto v pořádku. Nemá s tím nějaká sportovkyně podobný problém? Mám s tím někam zajít, nebo to už nemá cenu, když mi bude za pár týdnů začínat další dietová fáze a možná se to opět srovná na 30 dní?
(Pozn. V dietě jsem jedla cca 1700 kcal, nyní jím 2600kcal. Pro porovnaní, zda to může mít vliv. Za rady moc děkuji ❤)
Dobrý den,
předčasná menstruace může indikovat celkem široké spektrum zdravotních problémů. Často se může zdát vše v pořádku, ale i tak tělo dává najevo, že se něco děje. Náhlá změna stravovacích návyků a výrazná změna životního stylu může být příčinou, ale raději bych osobně navštívil vašeho gynekologa/gynekoložku.