Vysoká výška fundu

575
19.4.11 15:49

vysoká výška fundu

Ahoj holky,

dnes jsem byla dr. a naměřil mi výšku fundu 20 cm. Jsem 16+0 a dr byl překvapen, že je tak vysoký.

Před 14. dny jsem měla výšku 13 cm, takže celkem velký skok.

Máte s tím někdo skušenosti? Měla bych se obávat? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2613
19.4.11 15:57

Ahoj Jani,
já měla v 16tt taky hodnotu 19cm, doktorka mi udělala UZ a řekla, že nic nenormálního nevidí, že malá je přiměřeně velká a plodové vody mám taky akorát. A na další kontrole už bylo vše v pořádku. Taky mě to trochu vyděsilo, ale neboj, často záleží na tom, jak se miminko v břiše uvelebí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
19.4.11 16:01

No mě ultrazvuk nedělal. Ale ve 20 tt jdu na velký do porodnice.. Doufám, že je prcek zdravý.

Děkuju za uklidnění…jakmile to není podle tabulek tak hned doktoři děsí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
19.4.11 16:15

prcek bude v pohodě, neboj, naopak je vidět, že se mu daří :-)
U mě nestresovala doktorka, ale já, jak nejsem v tabulkách tak se hned ptám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
19.4.11 16:17

Dík moc…no uvidíme při další kontrole :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
31.3.12 15:56

Výška fundu

Ahoj holky,
prosím poradíte mi…nevím si rady - nevím co znamená výška fundu… :oops: ani nevím kolik by měla být. Byla jsem u dr před třemi dny- byla jsem 34 týden a výška fundu byla 42cm. Co to znamená? Prosím poraďte…
Tak by mě zajímalo kolik mimi v tomto týdnu vážilo a měřilo u vás - malý měl 38cm a 2,2kg. Je to normální? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
31.3.12 16:13

Výška fundu je vzdálenost od spony stydké kosti k vrcholu dělohy. Ta výška by měla odpovídat týdnu těhotenství, takže ve 34tt by měla být přibližně 34cm. Já jsem tu výšku měla taky vyšší a někdy kolem 37tt se to konečně trošku začalo rovnat. Dr. mi k tomu jen řekla, že to bude víc hlídat. Vše ostatní bylo v pořádku, jen jsem v bříšku měla malé slůně. Výšku a váhu v tomto týdnu nevím, doktorka mě měřila ve 30tt a pak až v 39tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
31.3.12 16:17

Pokud se dělá utz, tak je výška fundu spíš zastaralá metoda hodnocení růstu dítěte dle růstu dělohy. V tomto případě bych upřednostnila výsledek utz a na výšku fundu se neohlížela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
11.9.12 17:39

Ahoj holky..prosím o radu…co může znamenat- když mám v průkazce v kolonce výška fundu P/O s vykřiční­kem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí