Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem je taky, poprvé mi je odstranil doktor v ordinaci, jenže se vrátily, v porodnici rozhodli, že mi je odstraní ještě před porodem, protože jsem je měla docela velký a snad i v pochvě, nebo na kraji pochvy. Měli mi je odstranit dva dny před termínem, jenže na zákrok jsem přijela s již pravidelnými bolestmi, takže místo na septický sál jsem putovala na porodní pokoj.
Rodila jsem normálně, malý je zdravý, nenakazil se.
Taky jsem rodila normálně. Malá je zdravá. Dr. mě začal léčit až po porodu. Ptala jsem se ještě pro jistotu porodníka před porodem a ujistil mě, že na dítě přenosné nejsou
Já vám moc děkuji za příspěvky. Snažím se na internetu najít nějaké odborné články, ale nedaří se. Našla jsem, že na mimi přenosné jsou, ale riziko je malé. Tak nevím, jak se nakonec porodníci rozhodnou…
A to se Ti objevily až teď - 3 týdny před porodem? Nebo to doktor dřív neřešil ?
Já je totiž měla před otěhotněním docela doooost dlouho, můj doktor věděl, že dítě plánuju a přesto se to začalo řešit, až na můj dotaz v poradně, zda-li to nevadí
Jeho postoj byl takový, že má mnoho zkušeností kdy se to na dítě nepřeneslo, tak proto to ani neřešil. Přesto mi doporučil - radši - zajít si na kožní a nechat si je vypálit klasickým dusíkem
Což mě čeká min. ještě jednou
(po 14 dnech) záleží na velikosti.. Ale já je nemám v pochvě jen jakoby vedle perinea, kdyby byly v pochvě tak by to prý na císaře bylo.
Zdravím holky,
prosím, podělte se se mnou o své zkušenosti s kondylomaty na konci těhotenství. Byly u vás indikací k císařskému řezu? Na netu jsem našla, že CŘ je zbytečný, pokud kondylomata nejsou tak velká, že mechanicky brání průchodu, ale moje dr. CŘ nevyloučila, prý se musí rozhodnout porodník. Jak to bylo u vás. Nebo se s tím ještě dá něco dělat i teď - odstranit, léčit? Nemáte nějakou radu, jak se jich během 3 týdnů zbavit. Težko, že.
Děkuji za všechny odpovědi a omlouvám se za anonymitu.