Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Brýle máme od včera a nevím syn, si je chce pořád sundavat jinak dostal normálně 7,5 dioptrie.
Co se týče ceny, tak za obroučky jsme dávali „jen“ 1500.
Dráha byla skla, takže to není tak, že bych mu je vybrala schválně drahé.
Teď začal říkat, že je zlomí, mrzí mě to.
Snažím se mu vysvětlovat, že brýle opravdu nosit musí, že líp uvidí a tak.
Sundavá si je co 15 minut. ![]()
Nevím třeba mu tam vadí ta šňůrka :/ Já se z toho zblaznim.
@Daniela132 píše:
Brýle máme od včera a nevím syn, si je chce pořád sundavat jinak dostal normálně 7,5 dioptrie.
Dráha byla skla, takže to není tak, že bych mu je vybrala schválně drahé.Teď začal říkat, že je zlomí, mrzí mě to.
Sundavá si je co 15 minut.
dej tomu čas, ze začátku ať si klidně dělá pauzy.
Je v šoku z toho, jak je skrz ty brýle svět najednou úplně jinej....................
Náš syn dostal ve 4,5 letech 5 dioptrií a zvykal si 14 dní
@Daniela132 píše:
Všem moc děkuji, trochu jsem se bála, že nás vlastně syn nikdy nevidělještě otázka, synovi jsem nechala brýle sužit, aby to neměl jak popelníky, ale ne úplně celkové sužení stojí 10500,i takto jsem zaplatila 7000 i s obručemi 5500 skla.
Stim, že příspěvek od pojišťovny je 1000 korun.
Přece jenom 6000 tisíc není zrovna malá částka, nevíte když zajdu na pojišťovnu jestli nám ještě něco přispějí?
No nevim, v brylich ma obycejne plasty, protoze ma kazdy pul rok nova skla. O tom, ze ma behem 3 let uz 4-5 bryle nemluve. Nase je je schopna rozbit/rozslapnout/ztratit bohuzel hned. Za obroucky max. 40€ pekne.
@Daniela132 píše:
Dráha byla skla, takže to není tak, že bych mu je vybrala schválně drahé.Teď začal říkat, že je zlomí, mrzí mě to.
Sundavá si je co 15 minut.
Ale to je normalka, musi si na ne zvyknout, hrat si s nimi. Moje je v roce a pul zacala na pcich pospuvat a pak ji doslo, ze vidi lepe a po tydnu je akceptovala. V te dobe ji to doslo, mela je od 8 mesicu
A ted dostala nove a jiny tvar, tezsi o neco a nemohla si zvyknout. Ucitelka ve skolce ji tam nalepila koralek, perlicku, kterou si mala vybrala a od te doby je nosi zase nonstop ![]()
Dcera ma bryle od 5 a pul roku astigmatismus a uz byl nabeh na tupozrakost.Take jsem si do te doby nevsimla,ze spatne vidi,jen moc hezky nekreslila.Bryle nosila od prvniho okamziku a hned zacala rada a lepe kreslit.Mela i na 3mesice okluzor,koupily jsme se trpytkami a kazdy den si vybirala obrazek.Ja bych mu uplne nedavala na vyber,musi chapat,ze je to nutnost