Vysoké horečky 10 dnů

636
9.7.22 15:56

Vysoké horečky 10 dnů

Ahoj, už nevím s kým to diskutovat a potřebuji asi i trochu uklidnit. Dcerka necelé 4 roky. Od čtvrtka tj. 30.6 jí začala zvýšená teplota, trvalo do zhruba do neděle, kdy nejvíce naměřená byla 38,5. Pak klesla, neměla žádné jiné potíže, v úterý večer jsem jí naměřila 39 stupňu, říkala jsem si OK, vyklube se angína nebo zánět ouška, na který trpí. V noci teplota stoupla až na 40, takže jsem jela odpoledne na pohotovost, kvůli CRP (měla 7) a prohlídnout uši. Vše měla čisté, poslala nás druhý den k obvodní na kontrolu moči, protože se nemohla na pohotovosti vyčůrat. Druhý den u obvodní CRP 40, opět vše čisté, nevěděla co, dcera si na nic nestěžovala, ale teploty trvaly celý den, neklesaly na méně, než 38,5. Nasadila tedy atb Cefzil, která jsou prej širokospektrá. Včera opět celý den a noc teploty, vystoupaly dokonce na 40,5 stupnu a přidaly se ucpané dutiny. Říkám si hurá, konečně něco. To bude zánět dutin, někde ucpané. Volala jsem obvodní, doporučila zajet na ORL pohotovost, na pohotovosti vše zkontrolováno, dokonce jí kamerou jela přes nos až do hrtanu, vše čisté. Odeslali nás na hospitalizaci do našeho města, když jsme dojeli, primář říkal, že není potřeba. Udělali test na covid a negativní, že to bude nějaká hnusná viróza. Teď má ATB více jak 48 hodin. Byla od noci od 12 do 12 dopoledne poprve za ten týden bez nurofenu, panadolu. Přikládá foto, kde si píšu průběh.

Ještě jedna poznámka, před 2 týdny mělq kliště, ale obvodní a ani na pohotovosti je to příliš nezajímalo.

Myslíte, že už,,viróza” ustupuje dle teplot?
Omlouvám se za rozsáhlý příspevěk, ale už jsem vážně na švestku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1308
9.7.22 16:13

Ty jo, těžko říct, snad už bude lépe, já bych byla už na odvoz :( každopádně teplota by se měla opravdu srážet až když je přes 38 stupňů. Do té doby ať s tím tělo bojuje samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
9.7.22 16:23

@Jessica4 Říkala doktorka, že jakmile vidím stoupající teplotu, tak dát antipyretikum. Protože jí to pak neklesá a takhle se alespoň drží na uzdě. 😫

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
9.7.22 16:46

Syn měl ve 3 letech 16 dní teploty/horečky. Vysetřený na kde co, CRP dvakrát a nic. Nikdo neví, co to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
9.7.22 18:30

@2016 to je hrozný a nakonec byl v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9834
9.7.22 19:25

Vyskytly se v mezidobí některé z příznaků?

• vyrážka
  • zarudnutí očí
  • prosáknutí a zarudnutí dlaní a plosek nohou
  • rozpraskané rty, ev. zarudnutí v oblasti genitálu
  • malinový jazyk
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
9.7.22 19:43

@Doctus
Nevyskytlo se nic. Čekala jsem zda to bude např. šestá nebo sedmá nemoc, ale nemá žádné jiné příznaky. Dnes měla teplotu pouze v 1 odpoledne a to 37,8 od té doby je,,zatím” klid, tak snad už zabírají ATB nebo to byla opravdu ošklivá viroza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9834
9.7.22 19:55

@bebinaa
To je dobře, že nevyskytly.

Progrese CRP ze 7 na skoro 50 značí zřejmě sekundární bakteriální infekci (samozřejmě i virové infekce mohou mít CRP nad 50), Cefzil je dobrou volbou, uzavřel bych to jako bakteriální infekci neurčité lokalizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
10.7.22 08:02

@bebinaa ano,naprosto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
10.7.22 11:15
@bebinaa píše:
@Jessica4 Říkala doktorka, že jakmile vidím stoupající teplotu, tak dát antipyretikum. Protože jí to pak neklesá a takhle se alespoň drží na uzdě. 😫

Aha :( tak toto neznám. Je fakt že snad každý doktor řekne něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
10.7.22 11:17
@bebinaa píše:

Ono právě to že má tu horečku, je na jednu stránku dobře. Tělo bojuje s tím, co tam nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
30.12.22 11:45

@Doctus My máme horečky (kolem 38-39) už 7. den. :( Včera se k tomu přidaly slzici zarudle oči. Nevíte prosím, co by to mohlo znamenat?

Zvažují, zda jet do nemocnice. Jinak u obvodacky jsme už byly a crp je nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66462
30.12.22 12:07
@Natti555 píše:
@Doctus My máme horečky (kolem 38-39) už 7. den. :( Včera se k tomu přidaly slzici zarudle oči. Nevíte prosím, co by to mohlo znamenat?Zvažují, zda jet do nemocnice. Jinak u obvodacky jsme už byly a crp je nízké.

O teh neco jako zanetechv ocich jsem cetla v nekolika diskusich, je to k te nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9834
30.12.22 13:41

@Natti555
Byla vyrážka, zarudnutí rukou / nohou, rozpraskané rty, zarudnutí genitálu?

Pokud ano, vypravil bych se pro jistotu na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
2.1.23 19:22
@Doctus píše:
@Natti555
Byla vyrážka, zarudnutí rukou / nohou, rozpraskané rty, zarudnutí genitálu?Pokud ano, vypravil bych se pro jistotu na pohotovost.

Dobry den, mohla bych vedet proc po techto priznacich jet na pohotovost?
Dcera ma 6 den horecky kdy ze zacatku mela i 39,7… a moc nechtely jit pod 38, den zpet se uz max 38,5 kdy to slo i na 10h pod 37. A ted 6den vypada ze se zase intervaly zkracuji, crp druhy den 10, 6den 7. Celou dobu husta ryma a vlhky kasel a popraskane rty, bolest svalu na celem tele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí