Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@bubulina Třeba chci, aby se dodržovala data uzávěrek a bylo včas hotovo.Nebo aby si každý umýval po sobě nádobí a nebyla zabordelená kuchyňka. Aby třeba předávaly přepočítanou pokladnu. Každá věc má své místo.
Tak zrovna toto jsou zcela normalni veci. Tak proc vysoke naroky?
@Cuddy píše:
přesně.
@Cuddy píše:
Holky ani nevíte, jak jste mě potěšily, že je to NORMÁLNÍ, že nejsem blázen. Mé okolí to vnímá jako vysoké nároky. Díky vám se mi hodně ulevilo. Mám ráda pořádek a a přecházím jen na zelenou. Někdy si přijdu jako exot.
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Troll nejsem. Znám tě z jiných diskuzí, ale tohle je pro mě hodně citlivé téma (i když třeba objektivně o nic nejde).Myslím, že nikoho svou anonymitou ani neprovokuji ani neurážím.
Tak snad mi bude odpuštěno.
ale jo.Jen mi připadalo, že pro takto neintimní téma je anonym příliš silný kalibr.
@Anonymní píše:
Holky ani nevíte, jak jste mě potěšily, že je to NORMÁLNÍ, že nejsem blázen. Mé okolí to vnímá jako vysoké nároky. Díky vám se mi hodně ulevilo. Mám ráda pořádek a a přecházím jen na zelenou. Někdy si přijdu jako exot.
Kdo z okoli, zamestnanci? Tak pokud jim to samotnym nedochazi, tak jim to holt musis vysvetlit. Ze k praci odevzdane po terminu se vaze penale ci nastvani zakaznika, ze veci mimo sve misto praci zdrzuji, ze kuchynka je verejna a proste v ni bude uklizeno, ze cizi neporadek je cloveku neprijemny, neporadek at si maji doma ve sve…
Myslím, že si to moc bereš. Jako nikdy se nezavděčíš všem, vždycky někdo bude remcat. Ještě je možná otázkou, jestli třeba moc nevyšiluješ, když je v kuchyňce bordel nebo neleží papíry do kopírky tam, kde mají.
@bubulina píše:
Myslím, že si to moc bereš. Jako nikdy se nezavděčíš všem, vždycky někdo bude remcat. Ještě je možná otázkou, jestli třeba moc nevyšiluješ, když je v kuchyňce bordel nebo neleží papíry do kopírky tam, kde mají.
To bych neřekla. Nevyšiluju. Normálně se zeptám, jestli by nešlo něco udělat s tím nádobím a tak. Prostě žádné scény. Ale třeba co se týká kolegyň, tak všechny 3 mají doma z mého pohledu bordel a teda ony samy se tím nijak netají. Doma ať to má každý tak, jak mu to vyhovuje, ale v zaměstnání na to není moc prostor. Vedení má spíš laxní postoj, chlapi to asi tak neberou. ![]()
Holky moc děkuju, máte pravdu, že to asi moc řeším, ale prostě mě to šve, když vím, že by to mohlo být mnohem lepší.
Hele já tě chápu, jsem to samé, taky by mě tohle štvalo. Takže radu nemám. bohužel
@Anonymní píše:
To bych neřekla. Nevyšiluju. Normálně se zeptám, jestli by nešlo něco udělat s tím nádobím a tak. Prostě žádné scény. Ale třeba co se týká kolegyň, tak všechny 3 mají doma z mého pohledu bordel a teda ony samy se tím nijak netají. Doma ať to má každý tak, jak mu to vyhovuje, ale v zaměstnání na to není moc prostor. Vedení má spíš laxní postoj, chlapi to asi tak neberou.
Holky moc děkuju, máte pravdu, že to asi moc řeším, ale prostě mě to šve, když vím, že by to mohlo být mnohem lepší.
No, pokud jsem pochopila správně, tak nejsi jejich nadřízená, tak termíny uzávěrek nejsou tvůj problém, ale problém nadřízených a ad kuchyňka - třeba ostatní včetně vedení nemají pocit, že je v kuchyňce bordel, jinak řečeno, pokud ten stav všem krom tebe vyhovuje, tak je otázkou, zda je nezbytně chyba u nich.
Aha, ja to chapala tak, ze jsi jejich sef. Pokud ne, tak plneni terminu uzaverek po nich nemuzes chtit, pokud tim neovlivnuji tvoji praci. Ale jinak jsou to pro me veci zcela samozrejme a pracovni prostedi, kde by se toto nedodrzovalo, by me nevyhovovalo. Sla bych o dum dal.
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud jsem pochopila správně, tak nejsi jejich nadřízená, tak termíny uzávěrek nejsou tvůj problém, ale problém nadřízených a ad kuchyňka - třeba ostatní včetně vedení nemají pocit, že je v kuchyňce bordel, jinak řečeno, pokud ten stav všem krom tebe vyhovuje, tak je otázkou, zda je nezbytně chyba u nich.
Nadřízená nejsem, jen služebně nejstarší. Tam je to spíš v tom stylu, hele když ti to vadí, tak si to po nás ukliď sama, protože nám to nevadí. Mně se v tom ale celkem špatně pracuje. Uznávám ale, že je to můj problém.
Myslím, že jsi moc propadla té kolektivní hře na… život, lásku, vztahy, práci atd. Tak přestaň hrát a začni žít.
Doporučuju knihu Jak se věci mají (Lama Ole Nydahl)…ani nemusíš mít nic společného s východními filosofiemi, je tam spousta pravd a myšlenek, nad kterými se stačí trochu pozastavit a prohlédneš ![]()
@Burj Chalifa Troll nejsem. Znám tě z jiných diskuzí, ale tohle je pro mě hodně citlivé téma (i když třeba objektivně o nic nejde).Myslím, že nikoho svou anonymitou ani neprovokuji ani neurážím.
Tak snad mi bude odpuštěno.