Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky ani nevíte, jak jste mě potěšily, že je to NORMÁLNÍ, že nejsem blázen. Mé okolí to vnímá jako vysoké nároky. Díky vám se mi hodně ulevilo. Mám ráda pořádek a a přecházím jen na zelenou. Někdy si přijdu jako exot.
no počkej. Tak snad předávám tržbu přepočítanou, srovnanou. Data uzávěrek jsou od toho, aby se to plnilo.
Poklidit si své věci je taky normální.
Já nejsem nijak náročná. Ale tohle mi nepřijde jako něco, co je nad normu. ![]()
Jo aha - ty jim kontroluješ jejich uzávěrky aniž by to ovlivnilo přímo tebe, když to neodevzdají?
@Anonymní píše:
Holky ani nevíte, jak jste mě potěšily, že je to NORMÁLNÍ, že nejsem blázen. Mé okolí to vnímá jako vysoké nároky. Díky vám se mi hodně ulevilo. Mám ráda pořádek a a přecházím jen na zelenou. Někdy si přijdu jako exot.
Já napřed myslela, že to nějak přeháníš, ale to co jsi tu napsala není nic zvláštního. Mnoho našich zaměstnanců si práce neváží a co nemusí, to neudělají. Taky je to možná věkem těch lidí. Oni když trochu dospějí sami zjistí, že když je pořádek, pracuje se lépe. Uzávěrky bych řešila srážením prémií, hned by bylo hotovo včas. Na pracovišti stačí jedna lemra, co strhne ostatní a pak běda, když po nich někdo vyžaduje plnění povinností. Taky přecházím na zelenou, chodím včas, všechno platím včas, to je podle mě normální. V mládí jsem taky říkala, že pořádek je pro blbce a inteligent zvládá chaos. Není to pravda, to už teď vím.
![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Kobliha51 Nojo, ale ona není jejich nadřízená…
Nadřízená nejsem, to je pravda, ale připravujeme si podklady pro jednání s klienty navzájem, nemáme každá vlastní. Takže občas něco chybí a tak. Já to zvládám i s neúplným přehledem, spíš nerozumím tomu, proč to nejde udělat z jejich strany pořádně. ![]()
Jinak jsem se koukala i na nějaké články na netu a je mi lépe. S tímhle nic moc neudělám, takže spíš budu muset udělat něco se sebou, aby mi to začalo být jedno.Ale jak na to?
Co se týká rodiny, mám třeba ráda srovnané nádobí, abych i po tmě mohla sáhnou pro konkrétní věc. Takže skleničky na jedné straně, hrnečky na druhé, všechna ouška jedním směrem a tak.
Znamením nejsem panna, ale kozoroh.
@Kobliha51 to mi taky vadí, nikdo neudělá ani ň navíc. Takže když nezaliju kytky já, tak nikdo. Mikrovlnka v kuchyňce je jak prase. Dřív jsem ji myla, teď už tak 3 měsíce neohřívám, takže ani nemyji. Všude drobky od sušenek, lednička s plesnivějícíma potravinama, prostě podle mého svinčík podle nich je to prostředí na pohodu.
Holky není to nic životně důležitého, ale když se tyto maličkosti nastřádají, tak to dokáže otrávit život. Děkuju za váš pohled.
Četla jsem teď diskuzi o paní, která má 4 děti a manžela po infarktu v bezvědomí a to je opravdu tragická situace, ne plesnivá paprika v lednici. Uvědomuju si, že řeším kraviny, ale děkuju moc všem za podněty.
Tohle se těžko odnaučuje a ty už jsi prostě dál, než oni. Jednou na to taky přijdou. Uklízej si kolem sebe a nad ostatní se zkus povznést. Trochu se od nich odlišuješ a ti co se odlišují, jsou vždycky špatní a když k tomu přidáš českou povahu, je vystaráno. Většina z nás (ano i já patřím do Čech) raději někoho shodí, než aby se poučila a nedej bože pochválila a podpořila.
Nic nenaděláš.
![]()