Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám otázku pro maminky samoživitelky, dá se vyžít s jedním dítětem (8.měsíců) s rozpočtem 4000 Kč? Mám na mysli samozřejmě jídlo, kosmetika a oblečení apod. Vypadá to, že ze mě bude samoživitelka, dříve jsem peníze nemusela až tak řešit, to se ale brzy změní
Rady typu najdi si vedlejšák si prosím nechte, už hledám ![]()
Díky ![]()
@Sebicek123 píše:
Mám otázku pro maminky samoživitelky, dá se vyžít s jedním dítětem (8.měsíců) s rozpočtem 4000 Kč? Mám na mysli samozřejmě jídlo, kosmetika a oblečení apod. Vypadá to, že ze mě bude samoživitelka, dříve jsem peníze nemusela až tak řešit, to se ale brzy změníRady typu najdi si vedlejšák si prosím nechte, už hledám
Díky
myslím, že ne.Za +- 130Kč na den chceš nakrmit 1+1,koupit základní kosmetiku, oblečení a léky? Ne.
@Sebicek123 píše:
Mám otázku pro maminky samoživitelky, dá se vyžít s jedním dítětem (8.měsíců) s rozpočtem 4000 Kč? Mám na mysli samozřejmě jídlo, kosmetika a oblečení apod. Vypadá to, že ze mě bude samoživitelka, dříve jsem peníze nemusela až tak řešit, to se ale brzy změníRady typu najdi si vedlejšák si prosím nechte, už hledám
Díky
A co myslite vy? Dá se vyžít?
Tak když musíš, tak asi jo. My bychom umřeli hlady, ale jsou lidi, co to mají ![]()
Pokud má měsíc 31 dní, tak to je 190,–Kč na dvě osoby, čili 95,–kč a každou. Jsou tady i takové, které vyžijí. Ale přežívají, nikoliv žijí jak by chtěli.
Prachy bokem žádné?
@Sebicek123 píše:
dříve jsem peníze nemusela až tak řešit, to se ale brzy změní
Zodpovědnost jako prase.
A co najomne/udrzba domu, bytu, energie? To platit nemusis? Ak nie, tak horko tazko by sa to mozno dalo zvladnut. Ked si zoberiem seba na koleji, tak som vyzila, ale to som bola sama a zila som na rohlikoch a vifonkach (cinskych polievkach). S dietatom by som si netrufla. Nie je nikto, kto by ti pomohol?
@Blekota píše:
Pokud má měsíc 31 dní, tak to je 190,–Kč na dvě osoby, čili 95,–kč a každou. Jsou tady i takové, které vyžijí. Ale přežívají, nikoliv žijí jak by chtěli.
Prachy bokem žádné?
ovšem za situace, kdy třeba dítko nebo zakladatelka neonemocní a nemusí do lékárny. No, je velmi problematické si pořídit dítě bez koruny úspor. Ty by měl mít v nějaké, byť malé výši, každý člověk. Tím spíše ženská, co je ve vztahu a souloží. Už právě pro tyto nečekané události, pro svůj vlastní klid. Krátkozrakost.
@Burj Chalifa píše:
myslím, že ne.Za +- 130Kč na den chceš nakrmit 1+1,koupit základní kosmetiku, oblečení a léky? Ne.
Takže myslíš, že zemřou? ![]()
@Litta píše:
Takže myslíš, že zemřou?
To asi ne, ale pokud bude potřebovat zakladatelka léky, dítě třeba také, tak jednorázové výdaje budou docela problém.
@Blekota píše:
To asi ne, ale pokud bude potřebovat zakladatelka léky, dítě třeba také, tak jednorázové výdaje budou docela problém.
Problém ano, ale ptá se na vyžití a ne na hororové scénáře. A ze 4000 se vyžít dá, pokud to bude dočasné.
@zuzu224 píše:
@Blekota na den cca 130,– pro obe.Ne neda se za to zit.
Myslím, že dá. Ale na lepší potraviny, cestování a léky do určo nebude.