Prskající koťata

1282
18.9.15 12:20

Britská kočka a kočka Whiskas je myslím něco jiného. Koťátka mohla mít strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
18.9.15 12:20

Ne, nevzala. Nebo jo, ale zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.9.15 12:22

@elvia2 Whiskas kočka je vžitý název pro stříbřitě mramorované/tečkované britky, jako jsou v reklamách na Whiskas.
Asi jako německý ovčák typ Rex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162

Anonymní

do domu ne? matku jste neviděla? 8o :cert:
Pryč od takové množitelky!!!

100× raději kočičku či kotě z útulku nebo od dočaskářů, než od množitele! Kotě by mělo ideálně jít až ve 12 týdnech, dle tohoto jsou koťata kdo ví kde, když nejsou zvyklé na lidskou ruku a kontakt. Od dobré chovatelky či dočaskáře jdou kočičky vymazlené, čisté, s výbavičkou a taky chtějí mít v 95% s novým majitelem nějaký kontakt, zprávy o kočičce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419

Odpověď je jednoduchá: nevzala! Máme whiskase a u chovatelky jsme byli 2× přímo v bytě, viděli jsme matku a hlavně koťata byla od narození zvyklá na lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.9.15 12:26

Nevzala bych si ho. Správně vymazlená koťata v tomhle věku považují člověka za super hračku, nebojí se kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
18.9.15 12:26

Ahoj, byli jsme si pro kote (poulicni) taky na nas sycelo, druhy dek kdy jsme ho meli doma tak uz jen obcas, treti den a dalsi dny uz mazlicek :)
Proste se prcci bali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
18.9.15 12:31

Pokud bych neviděla ani matku a koťata se evidentně bála, nevzala. Vypadá to, že s lidmi kontaktu moc nemají a mazlící v tom případě nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.9.15 12:31

Jasne, prijizdi zajemce a zrovna je mama kocka od mrnavejch kotat pryc, jaka to nahoda.
Ja bych pani neverila ani nos mezi ocima.

Syceni od maleho kotete jsem zazila, ale bylo to jedno z peti ve vrhu, ostatni byla mila. Ten kocourek nam pak zustal, normalne se ochocil, byl trochu nervoznejsi. Pokud syci cely vrh, je to prinejmensim k zamysleni.

Ja uz vybirala kotata v utulku, jen trochu starsi, cca 3-4 mesice, vzdy jsem brala kote mazlive, pratelske, klidne a vyplatilo se. Muj soucasny kocourek ma skvelou povahu, zvlada pozornost tri deti, miluje psa. V utulku jsem odmitla nemazlive kote, natoz abych brala sycici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
18.9.15 12:35
@KačuliKačka píše:
do domu ne? matku jste neviděla? 8o :cert:
Pryč od takové množitelky!!!
100× raději kočičku či kotě z útulku nebo od dočaskářů, než od množitele! Kotě by mělo ideálně jít až ve 12 týdnech, dle tohoto jsou koťata kdo ví kde, když nejsou zvyklé na lidskou ruku a kontakt. Od dobré chovatelky či dočaskáře jdou kočičky vymazlené, čisté, s výbavičkou a taky chtějí mít v 95% s novým majitelem nějaký kontakt, zprávy o kočičce…

A důvod? ty koťata za to, že se narodili množitelovi nemůžou přeci :? Tak furt lepší, když se dostanou do ruky někomu, kdo chce jen mazlíčka, než dalšímu množiteli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.9.15 12:36

Nevzala bych si kotě od chovatelky, která mě odmítne vzít do míst, kde koťata vyrůstají a neukáže ani matku koťat společně s koťaty. Jasně, kocoura mít po ruce nemusí, mohli jet na krytí (pominu-li možnost, že byla kočka nakrytá sousedním obyč. kocourem), ale i kdyby ti doma ukázala kocoura, tak nevíš, jestli zrovna tento nakryl. Kdežto matku koťat bys poznala. Syčet můžou, když venku byla koťata třeba poprvé, měla strach. Ale to ostatní by pro mě bylo dost velkým varováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
18.9.15 12:39
@araw píše:
A důvod? ty koťata za to, že se narodili množitelovi nemůžou přeci :? Tak furt lepší, když se dostanou do ruky někomu, kdo chce jen mazlíčka, než dalšímu množiteli :nevim:

Dokud budou mít množitelé odbyt pro svá koťata, budou produkovat pořád další. Bohužel tak to je. Tím, že si někdo vezme takové kotě, nepřímo takové množení podporuje. Cesta do pekel je také dlážděná dobrými úmysly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
18.9.15 12:39

A ještě se zeptám… vyndala je aspoň z bedničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.9.15 12:43

Mám také zrovna koťátka, jsou to teda venkovní mix od mouraté kočky, je jim dnes 5 týdnů. Je teda pravda že se jim dost věnuju, jsou to první koťata od naší jediné kočky, která je mazel největší. Prskali a syčeli jen v době, kdy ještě neměla otevřená očka. Sem tam si nějaké prskne, ale jen výjimečně kdy je něco hodně poleká. Jinak to jsou velký mazlíci, chodí za námi jak ocáskové, když si sedneme tak hned běží a lehají si k nám do klína a chtějí hladit. Zrovna teď všech pět leží vedle mě na gauči :-) na ostatní lidi také reagují dobře, nechají se hned pohladit, přiběhnou, nebojí se. Koťata sice mají svůj pelíšek, ale lehají tam už jen na noc. Máma je poblíž defakto pořád, otec je černobílý kocour, co k nám za ní běhá :-) v bedýnce by nám teda ty rošťáci přes den nevydrželi ani minutu.
Za mě pokud se takto koťata v tomhle věku chovají, tak nejsou zvyklá na lidi, tudíž si jich majitelka zjevně moc nevšímá, my je mazlíme, chováme, muckáme a jsou to mazlové největší už co otevřeli oči.
Neukázat jejich matku mi taky přijde dost podezřelé, v tomhle věku se od nich kočky moc nevzdalují, i když jsou bez pp rozhodně bych trvala na tom vidět rodiče. Později bych také chtěla vidět nějaké potvrzení o odčervení koťat a vyžádala si i značku kterým přípravkem byla koťata odčervena. Často se stává že se majitelé na odčervení vyprdnou a koťata jsou pak začervená až hrůza. Naši kočku jsme si brali ve třech měsících, majitelka tvrdila že jsou odčervená, ale hned první den v hovínkách červů, že mi z toho bylo zle, pak chudák kakala i krev a trvalo mi sakra dlouho, než jsem ji dala do kupy. Rozhodně bych chtěla vidět rodiče na živo a také bych asi chtěla vidět v čem je chovají doma. Ona je může při návštěvě prdnout do čisté bedýnky a člověk nepozná nic. Jinak bych se zeptala na návyky koťat. Nám před týdnem, tedy ve 4 týdnech jejich věku už chodila na záchůdek a sama papala, také tedy vyžadují mazlení a neustále lezou do klína a chtějí spát u nás. A kdybych je tedy vzala pryč od kočky někam v bedně, tak se kočka asi zblázní a to si jich ani moc nevšímá, jen je přijde nakojit ani si s nimi nehraje, ale ona je takové povahy, ale jakmile by se jí ztratila tak začne vyvádět.

Takže chování těch koťat je značně podozřelé, určitě bych si to prověřila a rozmyslela, paní se koťatům asi moc nevěnuje.

Jestli chceš, tak mi pošli fotky koťat a kočky, jestli máš, třeba i kontakt na tu paní, nebo odkaz kde je inzeruje, já bych se ti na to mrkla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
18.9.15 12:45

Já bych si kotě klidně vzala. Vypadá to, že nejsou zvyklý na lidský kontakt, ale to se samozřejmě změní jak si jí odneseš domů a budeš jí mazlit. Toho bych se vůbec nebála.
Jen by mě zajímalo co si představuješ pod pojmem, že z ní chceš mít ochočenou mazlinku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová